Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Eπίσκεψη 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο Τμήμα Κτηνιατρικής

episkepsi Ktiniatriki Kardita 5oLykeio 1

Eπίσκεψη 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο Τμήμα Κτηνιατρικής

Το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφθηκαν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, μαθητές/τριες της Ομάδας Προσανατολισμού σπουδών Υγείας της Γ’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας. Το Τμήμα της Κτηνιατρικής, ένα από τα δύο στην Ελλάδα (το άλλο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη), ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και δέχεται κάθε χρόνο 80 – 90 πρωτοετείς φοιτητές. Το Τμήμα παρέχει Πτυχίο Κτηνιατρικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Διδακτορικό Δίπλωμα και τίτλους μετεκπαίδευσης.  Σήμερα υπηρετούν 32 μέλη ΔΕΠ ενώ στο Τμήμα είναι εγγεγραμμένοι 542 ενεργοί/γές φοιτητές/φοιτήτριες, 7 μεταπτυχιακοί/ές σπουδαστές/σπουδάστριες και 43 υποψήφιοι/ες διδάκτορες.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν μια σειρά από εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα τα Εργαστήρια Παρασιτολογίας, Χημείας Τροφίμων, Βιοχημείας, Ανατομίας, Αναπαραγωγής (και εξωσωματικής γονιμοποίησης), την Χειρουργική και Παθολογική κλινική, το νοσηλευτήριο ζώων καθώς και εκτροφεία ζώων. Είχαν, με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προσφορά του Τμήματος στην κοινωνία (προστασία δημόσιας υγείας, υγεία και ευζωία ζώων, υγιεινή σφαγείων, ποιότητα κρέατος και γαλακτοκομικών), το περιβάλλον (προστασία ζώων, διάγνωση κακοποίησης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και στην οικονομία (κτηνοτροφία, κυκλική οικονομία – ανακύκλωση βιοϋλικών). Ενημερώθηκαν, επίσης, για τις επαγγελματικές προοπτικές του πτυχιούχου Κτηνιάτρου όπου αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα ότι το Πτυχίο Κτηνιατρικής παρέχει το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του κτηνιάτρου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρατηρήσουν σκελετούς και οστά, ωάρια, σπερματοζωάρια και έμβρυα θηλαστικών και να πάρουν μια ιδέα για την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η επιστημονική έρευνα στους ανθρώπους που έχουν δημιουργικές ανησυχίες και θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ συνόδευσαν από τη σχολική μονάδα o Βιολόγος κ. Στέλιος Αναστασόπουλος και ο Φυσικός κ. Γεώργιος Παράσχης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δια του τύπου, τον Πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή κ. Παπατσίρο Βασίλειο για την άμεση αποδοχή της αίτησής μας για την επίσκεψη στο Τμήμα Κτηνιατρικής καθώς και την καθηγήτρια κα Π. Γκουλέτσου και τον καθηγητή κ. Γ. Αμοιρίδη, οι οποίοι υποδέχθηκαν και ξενάγησαν  τους μαθητές/τριες.

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

06.02.2023

episkepsi Ktiniatriki Kardita 5oLykeio 2




Total
0
Shares
Previous Article
Sofades stoles1

Σε πλήρη λειτουργία το Γραφείο Καρναβαλιού στους Σοφάδες

Next Article
Vradia Kallas Karditsa eftymiadis

Φανταστικό το Γκαλά Όπερας «Βραδια Κάλλας» με τις τρείς διακεκριμένες Ιταλίδες στην Καρδίτσα

Related Posts