Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φανταστικό το Γκαλά Όπερας «Βραδια Κάλλας» με τις τρείς διακεκριμένες Ιταλίδες στην Καρδίτσα

Vradia Kallas Karditsa eftymiadis

Eντυπωσίασε το Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ελληνίδα Ντίβα

Φανταστική η βραδιά «ΚΑΛΛΑΣ» με τις τρείς κορυφαίες Ιταλίδες σολίστ

Ήταν μία εξαιρετική βραδιά με ένα πολυπληθές ακροατήριο που παρέμεινε καθηλωμένο μέχρι το τέλος στο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας την περασμένη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον της Καρδίτσας.Το φιλόμουσο κοινό της Καρδίτσας κατέπληξε με την δυναμική παρουσία του και το θερμό χειροκρότημα στις κορυφαίες Ιταλίδες ερμηνεύτριες.

Ένας Αλέξης Κωστάλας μαγευτικός, συγκινητικός με προσωπικές βιωματικές αναφορές  που σαγήνευσε το εκλεκτό κοινό με τον υπέροχο πρόλογό του για την Κορυφαία, Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, αναδεικνύοντας το Παγκόσμιο Αποτύπωμά της στην Τέχνη.
Εντυπωσιακή υπήρξε η βραδιά αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των ακροατών της «Αφροδίτης» του Κιέριον.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, καλωσορίζοντας τις Ιταλίδες καλλιτέχνιδες, ανέδειξε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, στην πρωτοπορία της Καρδίτσας στο πλαίσιο του « Έτους Κάλλας».

Ένα φανταστικό Γκαλά Όπερας, που σπάνια συναντά κανείς σε μια επαρχιακή πόλη, με τρεις πολύ σπουδαίες Ιταλίδες υψίφωνες, φιλοξένησε η πόλη της Καρδίτσας την Παρασκευή 3  Φεβρουαρίου 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του Ξενοδοχείου Κιέριον της Καρδίτσας, αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας (1923- 1977),  που τιμά φέτος όλος ο κόσμος με τη συμπλήρωση των εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της, στο πλαίσιο του «Έτους Κάλλας 2023» ,που αποφάσισε η UNESCO.

Συμμετείχαν τρείς εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία, οι οποίες ερμήνευσαν τις σημαντικότερες και πιο γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν:

η διακεκριμένη υψίφωνος  και Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Teresa  Cardace, η υψίφωνος Francesca Campanella και η μέτζο- σοπράνο Ester      Ferraro που ερμήνευσαν γνωστές άριες των Gluck, Bellini, Saint, Catalani, Bizet, Gounod, Puccini, Boito, Mascagni, Cilea, Verdi, Delibes και Offenbach. Στο πιάνο συνόδευε μαγευτικά η Πανεπιστημιακή καθηγήτρια, Maria Sarli.

Η συναυλία με τίτλο «Βραδιά Κάλλας» με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες, περιλάμβανε την παρουσίαση των δημοφιλέστερων ερμηνειών της Όπερας που χαρακτηρίζουν την διαδρομή της Μαρίας Κάλλας και οι οποίες παρουσιάζονταν εξαιρετικά, όπως ξέρει ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας- Περιφέρεια Θεσσαλίας, την συμβολή του «Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας» και ο «Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων», στηρίζουν εκδηλώσεις  που ενισχύουν ακόμη  περισσότερο τις Ελληνοιταλικές Σχέσεις και ειδικότερα στον τομέα του Πολιτισμού, της Τέχνης και της Μουσικής.

Η «Βραδιά Κάλλας» στην Καρδίτσα αποτέλεσε μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα, αφού ήταν η πρώτη εκδήλωση πανελλαδικά με ένα διεθνές καστ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός Διεθνούς Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα.

Η συναυλία των τριών  διακεκριμένων Ιταλίδων σολίστ, αποτέλεσε σταθμό για την Μουσική Ιστορία της Καρδίτσας, καθώς επρόκειτο για τρείς καλλιτέχνιδες -επαγγελματίες πολύ υψηλού επιπέδου, που σαγήνευσαν με τις ερμηνείες τους κυριολεκτικά το φιλόμουσο κοινό, που έδωσε σημαντικό και δυναμικό παρόν.

Κλείνοντας ο Νίκος Ευθυμιάδης, αναφέρθηκε στις προσωπικές του βιωματικές αναφορές, σε σχέση με την Μαρία Κάλλας, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Μιλάνο.

Επίσης, τόνισε ότι αυτές οι εκδηλώσεις, όπως το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, ο «Μεσσίας» του Χαίντελ τα Χριστούγεννα, η «Δημιουργία» του Χάυδν στη Σπηλιά του Καραϊσκάκη τον περασμένο Ιούνιο,  το αφιέρωμα στον Δάντη Αλιγκιέρι στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου κ.α., θωρακίζουν και καθιερώνουν την Καρδίτσα, δια μέσου του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, ως κορυφαίο επαρχιακό Πνευματικό Κέντρο. Η πνευματική τροφή τόνισε, που προσφέρεται στους ανθρώπους και την κοινωνία της Καρδίτσας, είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Grimaldi Lines, το εστιατόριο La Fiamma, η ταβέρνα 18 γράδα, η ACS, η Compuland, τα ξενοδοχεία «Κιέριον», «Άστρον», «Άρνη» και το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Vradia Kallas Karditsa eftymiadis 1 Vradia Kallas Karditsa eftymiadis 2 Vradia Kallas Karditsa eftymiadis 3




Total
0
Shares
Previous Article
episkepsi Ktiniatriki Kardita 5oLykeio 1

Eπίσκεψη 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο Τμήμα Κτηνιατρικής

Next Article
Ο αποκλεισμός Υδροηλεκτρικών Έργων υπονομεύει την ενεργειακή μας ασφάλεια και τις προοπτικές της Θεσσαλίας (Μέρος 2ο)

Ο αποκλεισμός Υδροηλεκτρικών Έργων υπονομεύει την ενεργειακή μας ασφάλεια και τις προοπτικές της Θεσσαλίας (Μέρος 2ο)

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…