Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση Αργιθεατών από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μουζακίου – Εκκωφαντική σιωπή από τοπική ηγεσία Αργιθέας !

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών-

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας επί 25 χρόνια…..


Χθες η οργάνωση Μουζακίου του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης / ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ- με μεγάλη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την ορεινή Αργιθέα και είχε συνάντηση στο κεντρικό Δημαρχείο με Δήμαρχο και Αντιδημάρχους.

|. Εν πρώτοις, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που για πρώτη φορά κομματική οργάνωση του νομού Καρδίτσας … πέρασε τον Τύμπανο και έφθασε στην έδρα του Δήμου Αργιθέας – Ανθηρό ( 75 χλμ. από πόλη Καρδίτσας).

Επίσης ευχαριστούμε τον Συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φίλο Άρη Γκαγκά για το αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο τύπου και για όσα συζητήθηκαν.

||. Θα αναμέναμε και από το γραφείο τύπου (αν λειτουργεί) του Δήμου Αργιθέας σχετική ανακοίνωση και πληροφόρηση για αιτήματα και διεκδικήσεις.

Η “ιστοσελίδα του Δήμου” ….. δείχνει σαν ένα ξεχασμένο τετράδιο αμελούς μαθητή, που έχει να το ανοίξει από τον Μάρτιο ( συνάντηση με Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα)….

Η “Νέα Εποχή” της Συμπολίτευσης-με πολύ αργά…. παλιά αντανακλαστικά!

Σιωπή και για τη χθεσινή σημαντική συνάντηση και για την εκδήλωση της ΕΡΤ 3 στο Πετρίλο -” Κυριακή στο χωριό”….( μόνο από f.book )….

|||. Οφείλουμε να σημειώσουμε:

1. Για την άθλια βατότητα του κεντρικού δρόμου Μουζάκι – Αργιθέα- Συκιά- Άρτα και έως Βραγκιανά – Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας ,τις επικίνδυνες λακούβες ,που οφείλονται στην εγκατάλειψη και μη συντήρηση από τους αρμόδιους (Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας) & όχι στον Ιανό, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΣ Θεσσαλίας ουδεμία επερώτηση έχει καταθέσει και ουδεμία Αναφορά στην Βουλή έγινε από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Σπ. Λάππα.

Είναι κοινό μυστικό ότι δεν…. υπάρχει Μείζων Αντιπολίτευση στο ΠΣ Θεσσαλίας…. δυστυχώς …..!

• Ο άξονας αυτός δεν είναι τοπικός δρόμος των χωριών Αργιθέας ,αλλά είναι η Διαπεριφερειακή Εθνική οδός που ενώνει Θεσσαλία με Άρτα -Ήπειρο.

Στα 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ουδέν έργο έγινε ……οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Περιφέρειας Θεσσαλίας (2015-19).

Επίσης ουδέποτε ασκήθηκε πίεση για τήρηση των νόμιμων υποχρεώσεων για ασφαλή προσβασιμότητα με Αναφορά στην τοπική Αστυνομία και Εισαγγελία- (νόμος 3481/2006 άρθρο 7 Παρ 5-6).

2. Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας δεν διεκδίκησε αποτελεσματικά τη βελτίωση του άξονα Δυτικής (που είναι και ο μοναδικός δρόμος ενδοκοινοτικής συγκοινωνίας) από Περιφέρεια Θεσσαλίας ,προφανώς για να μην …. σπάσει τα αυγά….

Το Ψήφισμα ΔΣ – Ιουνίου 20 παραμένει στα… συρτάρια του Δήμου Αργιθέας….

Η τακτική …..”με όλους καλά…. στρογγυλεμένα λόγια…. Σιωπητήριο” , είναι καταστροφική για τα τοπικά συμφέροντα της Αργιθέας!

3. Στη συνάντηση δεν παραβρέθηκε κανένας από τις παρατάξεις Αντιπολίτευσης, γιατί ; Δεν ενημερώθηκαν ή αρνήθηκαν ; Η κοινή γνώμη θέλει να ενημερωθεί.

4. Ουδεμία αναφορά στο δελτίο τύπου της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ για τις εργολαβίες στην επαρχιακή οδό 9 ( Λίμνη Στεφανιάδας – Αετοχώρι ) ,για την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών Ασφαλτόστρωσης από ΤΕΚ ΑΕ ,για τα πεσμένα τοιχεία της πρώτης εργολαβίας ( Κατσιάβα ) ,αν θα φθάσει η άσφαλτος στη Λίμνη κλπ,παρότι οι πιστώσεις εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με παρεμβάσεις της τότε Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα (2016-2018: συνολικό ποσό 7 εκατομμύρια ευρώ)!!!& Του τότε Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλία Αντωνίου.

√ Εσφαλμένη η αναφορά ότι ο Δήμος πήρε” πενιχρές πιστώσεις από την παρούσα Κυβέρνηση”…..

Αντιθέτως ,έλαβε γενναίες ενισχύσεις ( πρέπει να γνωστοποιηθούν από την Δημοτική αρχή ) , αλλά η υλοποίηση και η απορροφητικότητα είναι χαμηλότατη!

√ Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Α. Καραμανλής, μαζί με τους τρεις βουλευτές ΝΔ Καρδίτσας, έμπρακτα έδειξαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανέλαβε – το κεντρικό Υπουργείο- την ” ιδιοκτησία” των βασικών οδικών έργων για Αργιθέα – Μουζάκι – Καρδίτσα με ποσό 143 εκατομμυρίων ευρώ και ανάδοχο εταιρεία την αξιόπιστη ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

√ Ο άξονας έως Συκιά- Άρτα δεν είναι δρόμος της Αργιθέας , αλλά ολόκληρου του νομού Καρδίτσας και της Θεσσαλίας.

√ Η αναγραφή ποσού (20.000.000€) στο “Δελτίο τύπου” περί δήθεν αναλογίας από τα 143 εκατομμύρια ευρώ του Υπουργείου Υποδομών ,δεν ευσταθεί ως άποψη και πρέπει να υπάρξει αντίδραση από την τοπική ηγεσία Αργιθέας.

* Η καθίζηση στο Πευκόφυτο είναι εντός ορίων Δήμου Μουζακίου ,όμως αποτελεί και κεντρική αρτηρία προς την ρημαγμένη Ανατολική Αργιθέα…..

* Το ίδιο και η γέφυρα έξω από το Μουζάκι ,που έπεσε….

* Το στέγαστρο Μεγ Σκάλας Ανθηρού , Περιφερειακής ευθύνης, σχολικός δρόμος!

5. Η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώνει την … ” έκδηλη ανησυχία ” του Δημάρχου Αργιθέας για τα Αειφορικά έργα ΑΠΕ που υλοποιούνται από δυναμικές εταιρείες (ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ-ΤΕΡΝΑ κλπ)μετά από εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από Κρατικές υπηρεσίες , στον αλπικό Τύμπανο ,παραγνωρίζοντας ότι υπάρχουν διαχρονικά πολλές αποφάσεις ΔΣ Αργιθέας υπερ των Αιολικών Έργων με διεκδίκηση ανταποδοτικών εσόδων και έργων ( Αρ 158/2018 ΔΣ )…..

• Ο πρόεδρος ΔΣ Ηλίας Παπαδήμας ,το γνωρίζει καλά ,λόγω εμπειρίας και δημαρχιακής θητείας του (2003-2006).

• Δεν γίνεται μνεία για τα ημιτελή παρατημένα έργα φράγματος Συκιάς Αργιθέας, δεν δηλώνεται η θέση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση του Αειφορικού έργου _Υδροηλεκτρικό Συκιάς ), που αποτελεί στόχο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αργιθεατών και Θεσσαλών!!!

6. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ,της πράσινης μετάβασης ή επιμένει στον…. λιγνίτη και τα ορυκτά καύσιμα;

•Τελικά για την μη έναρξη εργασιών Ασφαλτόστρωσης φταίει η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΚ ΑΕ ή το …. Δασαρχείο Μουζακίου και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας;

Θα πάει κάποιος είτε από Δήμο Αργιθέας , είτε από ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο τοπικό Δασαρχείο για να μάθουμε όλοι την πλήρη αλήθεια ;

• Οι Αργιθεάτες δικαιούνται και αξίζουν:

– Πλήρη ενημέρωση και σύγχρονο οδικό δίκτυο !!!

– Δυναμική παραγωγική Ηγεσία με εργατικούς Αιρετούς όλων των παρατάξεων…


Δημήτρης Παπακώστας /23-6-21

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών-

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας επί 25 χρόνια…..




Total
0
Shares
Previous Article
Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Next Article
Συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου σε εκπαιδευτικά προγράμματα

Συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου σε εκπαιδευτικά προγράμματα

Related Posts