Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Ο αγώνας ανέδειξε την ουσία της φιλοξενίας των προσφύγων και αιτούντων άσυλο
Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Χωρίς να έχει σημασία το αποτέλεσμα ή το ποδοσφαιρικό θέαμα, η κίνηση και η πράξη είχαν ουσία. Με πρωτοβουλία του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και τη συνεργασία της e-Trikala Α.Ε. και του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου. Τις -στα «χαρτιά» και μόνο αντίπαλες- ομάδες αποτελούσαν, μικτή ομάδα στελεχών του Δήμου Τρικκαίων και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, και ομάδα προσφύγων & αιτούντων άσυλο. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στα Τρίκαλα μέσω της e-Trikala Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος πρόγραμμα ESTIA.

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Κυρίως όμως, ο αγώνας ανέδειξε την ουσία της φιλοξενίας των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, οι οποίοι χάρηκαν τον αγώνα περισσότερο από τον καθένα. Ήταν μια διοργάνωση που αφορούσε στο να τιμηθεί και στα Τρίκαλα η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, δίνοντας το μήνυμα «Όχι στον Ρατσισμό», όπως ανέγραφε και το σχετικό πανό με το οποίο φωτογραφήθηκαν οι δύο ομάδες.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων μετείχαν στη μικτή ομάδα οι σύμβουλοι κ. Ακης Αναστασίου, Μιχ. Λάππας, Γ. Λουλές.

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο διευθυντής της Δ.Α. Τρικάλων. κ. Στ. Νίντος επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συνεργασία σε όλα τα ζητήματα σχετικά με τους πρόσφυγες. Επίσης αναμνηστικά επιδόθηκαν από τους αστυνομικούς στην e-trikala ΑΕ και σε εκπρόσωπο των προσφύγων.

Για την ιστορία πάντως, η μικτή ομάδα νίκησε την ομάδα προσφύγων με σκορ 6-3.

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Παραβρέθηκαν επίσης από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, ο Β’ Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Μήτραινας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λιούρας Γεώργιος, ο Διοικητής Εξωτερικής Φρουράς του Κ.Κ. Τρικάλων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Κάππας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αστυνόμος Β’ κ. Αριστοτέλης Σιακαβάρας.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη Έφη και Γ. Ζιώγας και ο Δ/νων Σύμβουλος της e-Trikala A.E. κ. Οδ. Ράπτης.

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Ο αγώνας διεξήχθη στο FOOTBALL FACTORY στις Καρυές, με την ευγενική προσφορά και φιλοξενία του κ. Άκη Βαΐου, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούν δημοσίως.

Παρόμοιες ευχαριστίες αποδίδονται και στον εθελοντή γιατρό του αγώνα, Ειδικό Αλλεργιολόγο, Ηλία Καραμαγκιόλα, στον διαιτητή κ. Νικόλαο Αβραάμ, στον κ. Λεωνίδα Καρακικέ και σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.




Total
0
Shares
Previous Article
Το βράδυ της Πέμπτης έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας»: Η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

Το βράδυ της Πέμπτης έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας»: Η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Ενημέρωση Αργιθεατών από ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μουζακίου - Εκκωφαντική σιωπή από τοπική ηγεσία Αργιθέας !