Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Είστε μακαρονάδες; Αυτή η έρευνα σας «δικαιώνει»

Είστε μακαρονάδες; Αυτή η έρευνα σας «δικαιώνει»

Είστε μακαρονάδες; Αυτή η έρευνα σας «δικαιώνει» 

Η ερευνητική ομάδα του Τζον Σιβενπίπερ από το St. Michael’s Hospital του Τορόντο σε δημοσίευση της στο επιστημονικό περιοδικό «BMJ Open», επισημαίνει ότι τα ζυμαρικά αδυνατίζουν αρκεί να καταναλώνονται στην κατάλληλη ποσότητα, στο πλαίσιο υγιεινής διατροφής.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων 2.448 ατόμων που συμμετείχαν σε 29 έρευνες για τις συνέπειες της κατανάλωσης ζυμαρικών και άλλων υδατανθράκων στο σωματικό βάρος. Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες έτρωγαν στο πλαίσιο διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη 3,3 μερίδες ζυμαρικών την εβδομάδα, με κάθε μερίδα να αντιστοιχεί σε περίπου μισό πιάτο μαγειρεμένα ζυμαρικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έπειτα από 12 εβδομάδες το βάρος τους όχι μόνο δεν είχε αυξηθεί, αλλά μειώθηκε κατά περίπου μισό κιλό.

«Ζυγίζοντας τις αποδείξεις που εντοπίσαμε, μπορούμε να πούμε με αρκετή σιγουριά ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν αρνητικές συνέπειες στο σωματικό βάρος όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής», δήλωσε ο ερευνητής ξεκαθαρίζοντας ότι «τα ζυμαρικά δεν συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους στο σώμα».




Total
0
Shares
Previous Article
Αλλαγή σκηνικού - Έρχονται βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Αλλαγή σκηνικού -  Έρχονται βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Next Article
Πανικός σε σούπερ μάρκετ με παιδί τριών ετών

Πανικός σε σούπερ μάρκετ με παιδί τριών ετών – Πάγωσαν οι γονείς του όταν κατάλαβαν τι είχε κάνει