Δήμος Σοφάδων: Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ

Δήμος Σοφάδων: Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 

Για τον Εορτασμό της  Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου ο Δήμος Σοφάδων ανακοινώνει το παρακάτω πρόγραμμα: 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λπ. Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ηςπρωϊνής της 24ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

07.00 π.μ.

Xαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

10.15 π.μ.

Προσέλευση των επισήμων.

10.30 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από την κα Παπαδανιήλ Μαρία ,εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων.10.45 π.μ.

Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων καθώς και δημότες του Δήμου Σοφάδων.

Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων χωρίς προσφώνηση από το Δήμαρχο Σοφάδων, ως εκπρόσωπο του Δήμου και εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, των κ. κ. Διοικητών Αστυνομικού Τμήματος & Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, Προέδρων Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, Κομμάτων & Πολιτικών Νεολαιών, Συλλόγων, Σωματείων, Σχολείων Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.λ.π.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών – Εθνικός Ύμνος.

Καλούνται να παραστούν οι κ.κ. Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων, Δημοτικών κ.λπ. Υπηρεσιών με το προσωπικό τους, οι Καθηγητές και Δάσκαλοι με τους μαθητές των Σχολείων τους, τα Διοικητικά Συμβούλια των αναγνωρισμένων Συλλόγων & Σωματείων με τα μέλη τους και οι κάτοικοι της πόλης.

11.45 π.μ.

Παρέλαση επί της οδού Κιερίου, ως εξής:

Φιλαρμονική Δήμου Σοφάδων,Ανάπηροι& Τραυματίες πολέμου, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ ,ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων, Σύλλογοι.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Καραγιάννης Χρήστος, υπάλληλος του Δήμου. 

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας
Total
0
Shares