Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα

25 martiou 1821

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Καρδίτσα

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στην Καρδίτσα θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης , κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

24 Μαρτίου 2022

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 24ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.
  • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Ώρα 11:00 π.μ.

  • Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες σπουδαστών, μαθητών, Προσκόπων και Οδηγών στο άγαλμα «Καραϊσκάκη» επί της οδού Καραϊσκάκη με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

25 Μαρτίου 2022

Ώρα 07:30 π.μ.

  • Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ.

  • Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 11:15 π.μ.

  • Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 11:00 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:10 π.μ.
  • Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Κωσταντή Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 11:30 π.μ.

  • Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του Ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, τον κ. Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, τον εκρπόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις, Συλλόγους και φορείς.

Ώρα 12:00 μ.μ.

  • Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Ώρα 17:30 μ.μ.

  • Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων.

Ώρα 18:30 μ.μ.

  • Υποστολή σημαίας.
  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. ο κος Βλάχος Όμηρος, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας και
  3. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα   γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας  υγείας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ



Total
0
Shares
Previous Article
Ανακοίνωση Δήμου Σοφάδων ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων από 25/9 - Ανακοίνωση Δήμου Σοφάδων για την ασφαλή φιλοξενία κατοίκων - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ

Δήμος Σοφάδων: Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Next Article
Karditsa

Καρδίτσα: Κλιματικά ουδέτερη πόλη – Οι πολίτες μέσω ερωτηματολογίου συμμετέχουν και προτείνουν

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…