Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Άρχισε να ακούγεται η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ ….στην Θεσσαλία

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Άρχισε να ακούγεται η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ ….στην Θεσσαλία

Να σπάσει το πολιτικό τέλμα , η ακινησία , το αυτοκρατορικό ύφος ,το αντί- ορεινό ήθος  , η παραγωγή «πολιτικών – κλώνων»στην Θεσσαλία , η παντελής σιωπή και ραθυμία της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΣ , η αναβλητικότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στο πρώτιστο πρόβλημα της Θεσσαλίας και ειδικά της Καρδίτσας ,αυτό :της ξηρασίας , λειψυδρίας, διατροφικής επάρκειας ,κλιματικής κρίσης,που ονομάστηκε : Σαχαροποίηση του παραγωγικού θεσσαλικού κάμπου –
ζητούν με τεκμηριωμένη αρθρογραφία αξιόλογοι Θεσσαλοί , σπουδαίοι επιστήμονες , ελεύθερες φωνές που τολμούν να πουν τα πράγματα , να πάνε κόντρα στο ρεύμα απραξίας ,στην παθογένεια του πολιτικού και τοπικού συστήματος που διαποτίζεται από …πρωτοφανή καθεστωτική νοοτροπία και καλύπτεται από …ένοχο πέπλο διαρκούς σιωπής – πλην φωτεινών εξαιρέσεων από μικρότερες παρατάξεις στο ΠΣ .

* Σε πρόσφατο άρθρο σε Ιστοσελίδα Λάρισας καυτηριάζεται ο καθεστωτισμός της περιφερειακής αρχής , η ’ανεξήγητη αρμονία’ μεταξύ κέντρων εξουσίας που αλληλοσυγχαίρονται με « διακομματική συναίνεση» , η έλλειψη στρατηγικού παραγωγικού σχεδίου στην Λάρισα και Θεσσαλία , οι λίαν αποσπασματικές χλιαρές παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών με ηγετικές θέσεις.
^ Στηλιτεύεται η σιωπή των Πολιτικών απέναντι στην άδικη και άνιση κατανομή εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων , την εγκατάλειψη ορεινών κ αγροτικών περιοχών .

* Με άλλο δυναμικό  παρεμβατικό άρθρο περί « αβδηριτισμού – μιθριδατισμού»-γνωστού δημοσιογράφου Καρδίτσας κ Θεσσαλίας , αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η σημασία του μεγάλου ημιτελούς παρατημενου έργου της μεταφοράς νερών από τον Αχελώο ποταμό ( από τα βουνά της ορεινής Αργιθέας – Συκιά Πετρωτού ) για το οποίο δαπανήθηκαν ως τώρα τεράστια κονδύλια και προκλήθηκε μεγάλη βλάβη στο οικοσύστημα – περιβάλλον της κοιλάδας Αχελωου (προφράγματα παρατημένα – γκρεμοί- κίνδυνοι πλημμυρών ,καταπτώσεων στην ανοιγμένη σήραγγα εκτροπής 18 χλμ) .
Τα λάθη , η διστακτικότητα του πρωθυπουργού , η μη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τα αναγκαία έργα για τη Θεσσαλία , την Καρδίτσα .
^^ Φράγμα / Υδροηλεκτρικό Συκιάς , φράγμα Μουζακίου , σήραγγα κλπ.
~ Ούτε το Υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας δεν λειτουργεί….τρία χρόνια μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

@ Οι πολιτικοί του νομού, της Θεσσαλίας …σιωπούν , οι αυτοδιοικητικοί ηγέτες άτολμοι και χωρίς έμπνευση – μαχητικότητα – αποτελεσματικότητα .

@ ‘Αβδηριτισμός των πολιτικών και Μιθριδατισμός των Πολιτών ’ :
το αρνητικό «μείγμα»που κρατάει την παραγωγική κεντροβαρή Θεσσαλία μας στο τέλμα…στην ακινησία…αφωνία ….υποταγή στην υπανάπτυξη .

@ Τα λάθη ,οι παραλείψεις , η μη πολιτική βούληση των αρμοδίων – κυβερνώντων ναρκοθετούν το μέλλον της νέας γενιάς , των αγροτών, των επαγγελματιών , όλων των ενεργών Θεσσαλών στη σημερινή δυστοπική εποχή μας : κλιματικής κρίσης , ξηρασίας, διατροφικής και ενεργειακής ανεπάρκειας , ανισοτήτων ανάμεσα σε νομούς , σε περιοχές ( ορεινές Δυτικής και αστικά κέντρα Ανατολικής Θεσσαλίας ) , σε έχοντες και πληβείους , σε προύχοντες και μη προνομιούχους του σύγχρονου πρεκαριάτου , σε ανατολικούς και δυτικούς ….

@ Ενόψει εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , των δηλώσεων των αρχηγών κομμάτων , οι Θεσσαλοί αναμένουν :

1. Δήλωση ειλικρινούς πολιτικής βούλησης για το πολύπαθο μείζον έργο του Αχελωου και φράγματος Συκιάς με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα κ οδικό χάρτη .

2. Τι θα γίνει με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της Αργιθέας , αφού το Δημόσιο έχει την κύρια ευθύνη για τα ημιτελή παρατημένα προφράγματα .

3. Να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Υποδομών και η ΔΕΗ ( που αντλεί υπέρ-έσοδα )
αν θα ασφαλίσει τις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς ,που κατασκεύασε το 1989-90 η ΔΕΗ και άφησε στην τύχη ,με άθλια βατότητα και επικινδυνότητα ( χωρίς φωτισμό , επένδυση εσωτερικά, μη πλέγματα εξωτερικά ,μη σήμανση ).
Τι σχεδιάζουν για άσφαλτο στην εναλλακτική βατή διαδρομή λόφου 5 Αδέλφια – μόλις 3 χλμ .

4. Που βρίσκεται η μελέτη της οδικής σήραγγας Τυμπάνου , για την οποία η παρούσα Περιφ Αρχή δεν ασχολείται , ούτε διεκδικεί .
Γιατί δεν ‘τραβιούνται αυτιά’ ηγεμόνων χωρίς ενσυναίσθηση και αντίληψη δικαιοσύνης,που ετσιθελικά εξαιρούν ζωντανές ορεινές περιοχές από πόρους ,πιστώσεις ,βασικά ανθρώπινα δικαιώματα .

* Οι Θεσσαλοί Ενεργοί Πολίτες αποκτούν φωνή, ενεργοποιούνται , εναντιώνονται σε καθεστωτικές αυτοκρατορικές μονοκρατορικες μορφές διοίκησης και
« αυτοδιοίκησης»….

° Άρχισαν τα όργανα….!

Σιγαλά αλλά …σταθερά ακούγεται  η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ για την ανατροπή -αλλαγή των πολιτικών επιλογών ,που βουλιάζουν την ισχυρή Θεσσαλία και εύστοχα -πριν 100 χρόνια – ο ποιητής μας  Κ. Π. Καβάφης  προφητεύει τη «μυστική βοή» , τα υπόγεια ρεύματα ….:

«Η ακοή αυτών εν ώραις σοβαρών σπουδών   τ α ρ ά τ τ ε τ α ι….»

Δημήτρης Παπακώστας
Θεσσαλικά Βραγκιανά 27-8-22




Total
0
Shares
Previous Article
activum 2022

 Έναρξη εγγραφών στο Φροντιστήριο "ACTIVUM" στο Μουζάκι

Next Article
Agorastos sxedia erga

1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για νέα έργα οδικής ασφάλειας στο Δήμο Κιλελέρ

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…