Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Άρχισε να ακούγεται η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ ….στην Θεσσαλία

Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Άρχισε να ακούγεται η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ ….στην Θεσσαλία

Να σπάσει το πολιτικό τέλμα , η ακινησία , το αυτοκρατορικό ύφος ,το αντί- ορεινό ήθος  , η παραγωγή «πολιτικών – κλώνων»στην Θεσσαλία , η παντελής σιωπή και ραθυμία της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΣ , η αναβλητικότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στο πρώτιστο πρόβλημα της Θεσσαλίας και ειδικά της Καρδίτσας ,αυτό :της ξηρασίας , λειψυδρίας, διατροφικής επάρκειας ,κλιματικής κρίσης,που ονομάστηκε : Σαχαροποίηση του παραγωγικού θεσσαλικού κάμπου –
ζητούν με τεκμηριωμένη αρθρογραφία αξιόλογοι Θεσσαλοί , σπουδαίοι επιστήμονες , ελεύθερες φωνές που τολμούν να πουν τα πράγματα , να πάνε κόντρα στο ρεύμα απραξίας ,στην παθογένεια του πολιτικού και τοπικού συστήματος που διαποτίζεται από …πρωτοφανή καθεστωτική νοοτροπία και καλύπτεται από …ένοχο πέπλο διαρκούς σιωπής – πλην φωτεινών εξαιρέσεων από μικρότερες παρατάξεις στο ΠΣ .

* Σε πρόσφατο άρθρο σε Ιστοσελίδα Λάρισας καυτηριάζεται ο καθεστωτισμός της περιφερειακής αρχής , η ’ανεξήγητη αρμονία’ μεταξύ κέντρων εξουσίας που αλληλοσυγχαίρονται με « διακομματική συναίνεση» , η έλλειψη στρατηγικού παραγωγικού σχεδίου στην Λάρισα και Θεσσαλία , οι λίαν αποσπασματικές χλιαρές παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών με ηγετικές θέσεις.
^ Στηλιτεύεται η σιωπή των Πολιτικών απέναντι στην άδικη και άνιση κατανομή εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων , την εγκατάλειψη ορεινών κ αγροτικών περιοχών .

* Με άλλο δυναμικό  παρεμβατικό άρθρο περί « αβδηριτισμού – μιθριδατισμού»-γνωστού δημοσιογράφου Καρδίτσας κ Θεσσαλίας , αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η σημασία του μεγάλου ημιτελούς παρατημενου έργου της μεταφοράς νερών από τον Αχελώο ποταμό ( από τα βουνά της ορεινής Αργιθέας – Συκιά Πετρωτού ) για το οποίο δαπανήθηκαν ως τώρα τεράστια κονδύλια και προκλήθηκε μεγάλη βλάβη στο οικοσύστημα – περιβάλλον της κοιλάδας Αχελωου (προφράγματα παρατημένα – γκρεμοί- κίνδυνοι πλημμυρών ,καταπτώσεων στην ανοιγμένη σήραγγα εκτροπής 18 χλμ) .
Τα λάθη , η διστακτικότητα του πρωθυπουργού , η μη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τα αναγκαία έργα για τη Θεσσαλία , την Καρδίτσα .
^^ Φράγμα / Υδροηλεκτρικό Συκιάς , φράγμα Μουζακίου , σήραγγα κλπ.
~ Ούτε το Υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας δεν λειτουργεί….τρία χρόνια μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

@ Οι πολιτικοί του νομού, της Θεσσαλίας …σιωπούν , οι αυτοδιοικητικοί ηγέτες άτολμοι και χωρίς έμπνευση – μαχητικότητα – αποτελεσματικότητα .

@ ‘Αβδηριτισμός των πολιτικών και Μιθριδατισμός των Πολιτών ’ :
το αρνητικό «μείγμα»που κρατάει την παραγωγική κεντροβαρή Θεσσαλία μας στο τέλμα…στην ακινησία…αφωνία ….υποταγή στην υπανάπτυξη .

@ Τα λάθη ,οι παραλείψεις , η μη πολιτική βούληση των αρμοδίων – κυβερνώντων ναρκοθετούν το μέλλον της νέας γενιάς , των αγροτών, των επαγγελματιών , όλων των ενεργών Θεσσαλών στη σημερινή δυστοπική εποχή μας : κλιματικής κρίσης , ξηρασίας, διατροφικής και ενεργειακής ανεπάρκειας , ανισοτήτων ανάμεσα σε νομούς , σε περιοχές ( ορεινές Δυτικής και αστικά κέντρα Ανατολικής Θεσσαλίας ) , σε έχοντες και πληβείους , σε προύχοντες και μη προνομιούχους του σύγχρονου πρεκαριάτου , σε ανατολικούς και δυτικούς ….

@ Ενόψει εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , των δηλώσεων των αρχηγών κομμάτων , οι Θεσσαλοί αναμένουν :

1. Δήλωση ειλικρινούς πολιτικής βούλησης για το πολύπαθο μείζον έργο του Αχελωου και φράγματος Συκιάς με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα κ οδικό χάρτη .

2. Τι θα γίνει με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της Αργιθέας , αφού το Δημόσιο έχει την κύρια ευθύνη για τα ημιτελή παρατημένα προφράγματα .

3. Να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Υποδομών και η ΔΕΗ ( που αντλεί υπέρ-έσοδα )
αν θα ασφαλίσει τις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς ,που κατασκεύασε το 1989-90 η ΔΕΗ και άφησε στην τύχη ,με άθλια βατότητα και επικινδυνότητα ( χωρίς φωτισμό , επένδυση εσωτερικά, μη πλέγματα εξωτερικά ,μη σήμανση ).
Τι σχεδιάζουν για άσφαλτο στην εναλλακτική βατή διαδρομή λόφου 5 Αδέλφια – μόλις 3 χλμ .

4. Που βρίσκεται η μελέτη της οδικής σήραγγας Τυμπάνου , για την οποία η παρούσα Περιφ Αρχή δεν ασχολείται , ούτε διεκδικεί .
Γιατί δεν ‘τραβιούνται αυτιά’ ηγεμόνων χωρίς ενσυναίσθηση και αντίληψη δικαιοσύνης,που ετσιθελικά εξαιρούν ζωντανές ορεινές περιοχές από πόρους ,πιστώσεις ,βασικά ανθρώπινα δικαιώματα .

* Οι Θεσσαλοί Ενεργοί Πολίτες αποκτούν φωνή, ενεργοποιούνται , εναντιώνονται σε καθεστωτικές αυτοκρατορικές μονοκρατορικες μορφές διοίκησης και
« αυτοδιοίκησης»….

° Άρχισαν τα όργανα….!

Σιγαλά αλλά …σταθερά ακούγεται  η ‘μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων’ για την ανατροπή -αλλαγή των πολιτικών επιλογών ,που βουλιάζουν την ισχυρή Θεσσαλία και εύστοχα -πριν 100 χρόνια – ο ποιητής μας  Κ. Π. Καβάφης  προφητεύει τη «μυστική βοή» , τα υπόγεια ρεύματα ….:

«Η ακοή αυτών εν ώραις σοβαρών σπουδών   τ α ρ ά τ τ ε τ α ι….»

Δημήτρης Παπακώστας
Θεσσαλικά Βραγκιανά 27-8-22
Total
0
Shares