Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών των οφειλόμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα «το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και για τον συμψηφισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, με οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη», κατέθεσε, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

ΘΕΜΑ: «Χρονοδιάγραμμα πληρωμών των οφειλόμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Συμψηφισμός του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, με οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη».

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τέλος των αγροτικών κινητοποιήσεων, νέες Κυβερνητικές αποφάσεις προκαλούν μεγάλες αναταράξεις στον αγροτικό κόσμο, ενισχύοντας το αίσθημα παραπλάνησης και αθέτησης υποσχέσεων. Πληρωμές που αγρότες και κτηνοτρόφοι ανέμεναν εναγωνίως, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της καλλιεργητικής περιόδου, μετατίθενται για μήνες αργότερα. Οι “μετά βαΐων και κλάδων” διαβεβαιώσεις του Υπουργού για έγκαιρες πληρωμές, για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ψεύτικες. Ενώ ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται η ανακοίνωση του Υπουργείου για τον συμψηφισμό του ΕΦΚ του πετρελαίου των αγροτών με όλες τις οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του δίνει το “πράσινο φως” προς τις Εφορίες, τα Τελωνεία, τον ΟΓΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία να προχωρούν στον υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών του Ε.Φ.Κ. του αγροτικού πετρελαίου πρώτα με τις – ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες – οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και εν συνεχεία με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και, κατόπιν, να προβαίνουν στην επιστροφή των τυχόν υπολοίπων που απομένουν στους δικαιούχους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
  2. Πληρωμές που είχαν τη ρητή διαβεβαίωσή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τώρα ανακοινώνονται “πανηγυρικά” ότι μετατίθενται για μετά τον Απρίλιο.
  3. Οι πληρωμές των κτηνοτρόφων είναι παγωμένες χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση. Εξισωτική 2014, 2015, Πρασίνισμα και Συνδεδεμένη άρθρο 52 (πρώην άρθρο 68), βρίσκονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  1. Θα ισχύσει στην τωρινή πληρωμή του ΕΦΚ των αγροτών ο συμψηφισμός με οφειλές τους; Και αν ναι, ήταν ενήμεροι γι’ αυτό;
  2. Πότε θα γίνουν οι πληρωμές Σκληρού σίτου, οσπρίων, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, βαμβακιού, ζαχαρότευτλων, βιομηχανικών ροδάκινων και βιομηχανικής τομάτας;
  3. Πότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των εξισωτικών 2014,2015 για τους κτηνοτρόφους και πότε θα πληρωθεί το πρασίνισμα και η συνδεδεμένη – άρθρο 52 (πρώην άρθρο 68);;»



Total
0
Shares
Previous Article

Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη-από το συμβολισμό στο αποτέλεσμα

Next Article

Ενημέρωση από τον Δήμο Τρικκαίων σχετικά με την διαμονή προσφύγων

Related Posts

Συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών κλοπών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων - Συστηματικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (19.10.2023) - Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε περιοχή του Δήμου Τεμπών - Απέσπασαν από ημεδαπό συνολικά 10000 ευρώ Οδηγίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα
Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών ατόμων, κατά περίπτωση, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν, χθες (27-04-2024) και σήμερα (28-04-2024) το πρωί σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας
aek karditsa basket
Διαβάστε περισσότερα

Basket A1: Νίκη γοήτρου για την Καρδίτσα

Basket A1: Νίκη γοήτρου για την Καρδίτσα Με τον καλύτερο τρόπο και εξασφαλισμένη την παραμονή της στη μεγάλη…