Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση από τον Δήμο Τρικκαίων σχετικά με την διαμονή προσφύγων

Ο Δήμος Τρικκαίων αναφορικά με το ζήτημα της πιθανής έλευσης προσφύγων στα όριά του, ενημερώνει ότι:

– Θα πράξει οτιδήποτε απαιτείται για τη φιλοξενία των ανθρώπων που θα βρεθούν στα όρια του Δήμου και θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από όμορους Δήμους.

– Η βοήθεια αυτή απορρέει από το επίπεδο ανθρωπισμού των Ελλήνων, το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αλληλεγγύης που επέδειξαν οι τρικαλινοί πολίτες, το επίπεδο του πολιτισμού μας και, βεβαίως, τις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες.

– Ο Δήμος αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση σε επίπεδο στέγασης. Δεν προωθείται η λύση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, καθώς δεν είναι δυνατή η διαβίωση ανθρώπων σε έναν τέτοιον χώρο, χωρίς υποδομές για μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Γυμναστήριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο ως λύση έκτακτης ανάγκης και μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα, αν, για παράδειγμα, απαιτούνταν λίγες ημέρες για επισκευή άλλου, καταλληλότερου χώρου.

– Εχει γίνει σειρά συσκέψεων και επαφών για την εύρεση κτηρίου, που θα πληροί σειρά προδιαγραφών, όπως ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμό, ασφάλεια. Οι επαφές έγιναν και συνεχίζονται με τους βουλευτές του νομού Τρικάλων και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.

– Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου, εντός των ορίων του Δήμου, που να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

– Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί από τις αρμόδιες Αρχές, ο αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενηθούν, καθώς και το χρονικό διάστημα της παραμονής τους. Τέτοιες διευκρινίσεις από την κεντρική κυβέρνηση, διευκολύνουν το έργο του Δήμου, των φορέων, των εθελοντών, των συλλόγων και όλου του τρικαλινού λαού.

– Η κινητοποίηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή παραμένει σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα, ενώ μνημονεύεται και στο εξωτερικό. Η εθελοντική συμμετοχή των πολιτών στη φιλοξενία, απέδειξε το ήθος και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης των τρικαλινών. Κυρίαρχο παραμένει, η κεντρική συνδρομή για τους ανθρώπους που επιδιώκουν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

– Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις επαφές με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να βρεθεί – ίσως και εντός της ημέρας – η καλύτερη δυνατή λύση για όλους. Γνώμονας ήταν και παραμένει η παροχή αξιοπρεπούς διαβίωσης τους ανθρώπους που βίωσαν τη σκληρή πραγματικότητα ενός αιματηρού πολέμου, όπως έχει βιώσει και ο λαός μας.

Από το γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών των οφειλόμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Next Article

“Ημέρα της γυναίκας: συνεχίζουμε τους αγώνες για ισοτιμία, συμμετοχή, κοινωνική προκοπή, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη”.