Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αναμφίβολα ο εορτασμός της θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας αυτοπεποίθηση και τη μεγάλη ευθύνη μας για τη διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας με τους ηρωικούς τους αγώνες. Στέλνει μηνύματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν, αυτό που κάποιοι άλλοι, επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία του Έθνους και την ελευθερία του Λαού.

Αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους, της γενναιότητας, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας, όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο ακόμη και σήμερα. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας σε διεθνές επίπεδο, ο πολίτης έχει μεγαλύτερη ανάγκη να βρει σταθερές και αξίες πάνω στις οποίες θα μπορέσει να στηριχθεί και να πορευθεί. Και αξίες όπως η Δημοκρατία, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο αγώνας για την ελευθερία και για την πρόοδο της Πατρίδας συνιστούν ισχυρά θεμέλια. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος.

Ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει μπροστά σε οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Ταυτόχρονα όμως μας καλεί να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς μας καταθέτοντας τις πιο μεγάλες και δημιουργικές δυνάμεις μας για την αναγέννηση της Χώρας μας. Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας, της προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα όσα οραματιζόμαστε. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Ο ανεμολογικός ιστός Οξυάς και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου

Next Article

Ετήσιος χορός του Συλλόγου των Απανταχού Κουμπουριανιτών Αργιθέας

Related Posts