Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Δικαίωμα διακανονισμού στις «κομμένες» αγροτικές παροχές

asimina skondra Xatzigakis

 Παρέμβαση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, έκανε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, προκειμένου να ζητήσει λύση σε ένα έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αγρότες του Νομού μας και όχι μόνο.

Πρόκειται για τις οριστικές διακοπές συμβολαίων στις αγροτικές παροχές, όπου, λόγω χρεών, η ΔΕΗ προχώρησε σε παύση εκπροσώπησης.

Η κ. Σκόνδρα, ζήτησε από τον Υπουργό να δοθεί στους  συγκεκριμένους αγρότες το δικαίωμα του διακανονισμού, προκαταβάλλοντας ένα ποσοστό της οφειλής και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε δόσεις.

Διότι με το ισχύον πρόγραμμα, για την επανασύνδεση,  απαιτείται εξόφληση ολόκληρης της οφειλής και υπογραφή νέου συμβολαίου προμήθειας ρεύματος.

Τόνισε,  ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας καλλιεργητικής περιόδου, τα έξοδα για την προμήθεια εφοδίων και αγροτικών εργασιών είναι μεγάλα και η ταυτόχρονη εξόφληση όλης της οφειλής, για πολλούς καθίσταται αδύνατη. Συν τοις άλλοις, εξήγησε ότι η προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών  από την αρχή, η καταβολή εγγύησης  που θα χρειαστεί για το νέο συμβόλαιο και το νέο σχέδιο ηλεκτρολόγου που απαιτείται, εκτός από την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, σημαίνει ταλαιπωρία, αλλά και συχνές μετακινήσεις και επαφές των αγροτών με υπηρεσιακούς παράγοντες, κάτι που τις ημέρες αυτές, λόγω της άτυπης καραντίνας, ούτε ενδείκνυται, ούτε επιτρέπεται.

Ο κ. Χατζηδάκης, άκουσε με προσοχή, αντιλήφτηκε το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι εξετάσει όλες τις παραμέτρους, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

asimina skondra Xatzigakis kostis




Total
0
Shares
Previous Article
anosopioitiko sistima slide

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Next Article
tsiaras Kostas new slide

Κ. Τσιάρας: «Έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί στα δικαστήρια»

Related Posts

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου Με επιτυχία…
lina mendoni 1
Διαβάστε περισσότερα

Στα Καραϊσκάκεια 2024 η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη! Δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Στα Καραϊσκάκεια 2024 η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη! Δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα Στο Μαυρομμάτι θα παρευρεθεί τη…