Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Ξεκαθαρίζουμε το θολό τοπίο στο εργασιακό

Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: Ξεκαθαρίζουμε το θολό τοπίο στο εργασιακό 

«Το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Δίνει ώθηση στην ελληνική οικονομία, διευκολύνοντας την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πάντα με βασικό άξονα την πραγματική και αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων». Τα παραπάνω τόνισε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στην ομιλία της για το εργασιακό νομοσχέδιο. Παράλληλα, άσκησε δρυμία κριτική στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας; «Εσείς εμπνέεστε από το παρελθόν, ασκώντας πολιτική με συνθήματα. Κάνετε κακή κριτική, βασισμένη σε ψέματα».

Μεταξύ άλλων η κ. Σκόνδρα τόνισε:

«Το σόου που ξεκίνησε η αντιπολίτευση, πριν καν διαβάσει το νομοσχέδιο, κορυφώνεται αυτές τις μέρες στη βουλή, για εντυπωσιασμό και ντόρο.

Εργασιακός μεσαίωνας, γαλέρα, μαύρη σελίδα στα εργασιακά…

Κακοπροαίρετη κριτική, καταστροφολογία και ψευτιές. Ρωτάω: Βιώνετε παράλληλη πραγματικότητα; Δεν ζείτε σε αυτή τη χώρα;

Όλοι εσείς, που δήθεν αγωνιάτε, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, και που σήμερα, αντί να υποστηρίζετε λύσεις, που να διασφαλίζουν την θέση τους, είστε για ακόμη μία φορά αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις. Θεωρείτε, ότι στο εργασιακό, όλα βαίνουν καλώς;

Δεν γνωρίζετε ότι στον ιδιωτικό τομέα, το 8ώρο πολλές φορές υπάρχει μόνο στα χαρτιά; Περιπτώσεις, όπου μένουν απλήρωτες οι υπερωρίες;  Δεν πάσχουν στην αγορά εργασίας κυρίως οι γυναίκες και οι νέοι μας;

Σωρεία περιστατικών αδήλωτης εργασίας; Ή δεν τα γνωρίζετε, οπότε κακώς συμμετέχετε στη συζήτηση.

Ή τα γνωρίζετε, αλλά αδιαφορείτε.

Διότι αν σας ενδιέφερε, ή θα τα είχατε διορθώσει, 4 ½ χρόνια που κυβερνούσατε ή στην επεξεργασία του νομοσχεδίου, θα είχατε συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο, με σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις.

Αντιδράτε στην πραγματική προστασία των εργαζομένων. Σε μέτρα, που τονώνουν την ανταγωνιστικότητα. Στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Οι αδικίες πρέπει να εκλείψουν και οι αναχρονιστικές ρυθμίσεις, πρέπει να αντικατασταθούν.

Το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι εργαζόμενοι, που βιώνουν τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες.

Το εθνικό πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας προσαρμόζεται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, την οποία την εισήγαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιλοτικά το 2010, σταθερό αίτημα της ΓΣΕΕ.

Σε τι διαφωνείτε, αφού με την χρήση της, αντιμετωπίζονται, η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες. Θεσπίζουμε άδειες για τους γονείς.

14 ημέρες για τους νέους πατέρες και την επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ, δίμηνη γονική άδεια και για τους δύο γονείς.

Παρέχουμε προστασία στους νέους πατέρες, με 6μηνη απαγόρευση απόλυσης από την γέννηση του παιδιού του.

Παραπληροφορείτε την κοινωνία για το 8ωρο. Κατ’ αρχήν δεν καταργείται το 8ωρο και οι ώρες εβδομαδιαίως, παραμένουν 40.

Η υπέρβαση του 8ωρου, μπορεί να γίνει με υπερωρίες ή με διευθέτηση.

Για τις υπερωρίες, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πληρώνονται με ρεπό. Αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, προπαγανδίζοντας. Όταν οι εργαζόμενοι υπερβούν το ωράριο τους, θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες, με την προβλεπόμενη προσαύξηση.

Επιπλέον, με την ψηφιακή κάρτα, οι υπερωρίες καταγράφονται, αποτρέποντας κάθε αμφισβήτηση, από τον τυχών «κακό» εργοδότη.

Στο σύστημα διευθέτησης, ενσωματώνουμε την οδηγία 1158 του 2019, που είχε υπογραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί θα βρείτε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα με ατομικές συμβάσεις.

Σε καμία περίπτωση, η διευθέτηση, δεν σημαίνει αύξηση, του συνολικού εργασιακού χρόνου, δηλαδή των 40 ωρών την εβδομάδα.

Σημαίνει, ότι αυτές τις 40 ώρες, αντί να τις δουλέψεις σε 5 ημέρες, έχεις τη δυνατότητα να τις καλύψεις, για παράδειγμα σε 4 και την 5η μέρα, να την διαθέσεις ελευθέρα, όπως την χρειάζεσαι.

Στο σκέλος των απεργιών.

Σαφώς και σεβόμαστε, το δικαίωμα της απεργίας. Το ίδιο σεβόμαστε και τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, που πρέπει να μεταβούν στις δουλείες τους, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους, που εμποδίζονται στην λειτουργία τους, το καταναλωτικό κοινό και τους πολίτες, που χρειάζονται να διεκπεραιώσουν άμεσες υποθέσεις τους.

Για όλους αυτούς, θεσπίζουμε την υποχρέωση παροχής εγγυημένης υπηρεσίας κοινής ωφέλειας και απαγορεύουμε την επαναπροκήρυξη απεργίας, που έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική από τη Δικαιοσύνη.

Ξεκαθαρίζουμε το θολό τοπίο στον συνδικαλισμό. Τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα. Την ασυλία συνδικαλιστών, που έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον άλλων πολιτών ή συναδέλφων τους.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι αντιδράτε, στην προσπάθεια σας να στηρίξετε συντρόφους σας συνδικαλιστές, που θίγονται τα προνόμια τους.

Εμείς προάγουμε την διαφάνεια. Εισάγουμε το νέο πλαίσιο προστασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Θεσπίζουμε μέτρα προστασίας από άκυρες απολύσεις και το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία.

Κυρώνονται οι συμβάσεις 187 και 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και λαμβάνονται, προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης και για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Το εργασιακό δίκαιο στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστεί. Να παρέχει προστασία στον εργαζόμενο, να δίνει την δυνατότητα επιλογών βάσει των αναγκών του και ταυτόχρονα, να διευκολύνει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας».




Total
0
Shares
Previous Article
Δημήτρης Παπακώστας

Δυτική Θεσσαλία: Οι ανισότητες οξύνονται και... σιδηροδρομικώς!

Next Article
Συνεργασία Δ. Τρικκαίων - Special Olympic Hellas για άθληση ΑμεΑ

Συνεργασία Δ. Τρικκαίων - Special Olympic Hellas για άθληση ΑμεΑ

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…