Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποφάσεις του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Οξυά πανοραμική καταπράσινη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, 26 – 6 – 2020, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, και δημοσιοποιεί και τα εξής:

  • Τη διοργάνωση και για το φετινό καλοκαίρι του καθιερωμένου καλοκαιρινού χορού, στην έδρα του, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το βράδυ της Κυριακής, 16-8-2020, με ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και με ορισμένες – λόγω των συνθηκών – αλλαγές στον τρόπο διοργάνωσης, που θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Στη λήψη της απόφασης, πέρα από την επιθυμία πολλών συγχωριανών μας, συνετέλεσε και το γεγονός ότι ο ανοιχτός χώρος της πλατείας του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, όπου διοργανώνεται ο χορός, προσφέρεται για τη φιλοξενία ικανότατου αριθμού επισκεπτών με παράλληλη τήρηση όλων των ισχυόντων σήμερα λόγω κορωνοϊού μέτρων. Πρόθεση του ΔΣ του Συλλόγου είναι, ακόμα, να μην εγκαταλειφθεί ούτε η καθιερωμένη δραστηριότητα του περιπάτου εντός του δάσους της Οξυάς καθώς και η εξέταση της δυνατότητας διοργάνωσης κι άλλων εκδηλώσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις και την πορεία των περιοριστικών μέτρων. Λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα.
  • Την αναβολή της προγραμματισμένης για το φετινό καλοκαίρι εκδήλωσης για παρουσίαση βιντεοσκοπημένου υλικού από τη μέχρι σήμερα δράση του Συλλόγου, με παράλληλη βράβευση όλων όσων διετέλεσαν μέλη των μέχρι σήμερα διοικητικών συμβουλίων αυτού. Η απόφαση λήφθηκε λόγω έλλειψης αντίστοιχης χρηματοδότησης, αφού αυτή που είχε εξασφαλισθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τελικά ακυρώθηκε.
  • Σε κάθε περίπτωση ο πολιτισμός πρέπει να επιβιώσει και ως ΔΣ ενός Συλλόγου, γνωστού στο ευρύ κοινό για την πετυχημένη πολιτιστική του δράση, θα προβούμε σε κάθε εφικτή ενέργεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
  • Κρίνει ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόσφατα δημοσιοποιηθείσα πρόταση των συγχωριανών μας Θεόδωρου Πάτα και Αθανάσιου (Σάκη) Γκαραβέλα για διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τα ενενήντα χρόνια Κοινότητας Οξυάς, τους οποίους και ευχαριστεί. Εκτιμά, ωστόσο, ως μη εφικτή την υλοποίησή της για το φετινό καλοκαίρι, τόσο εξαιτίας της έλλειψης χρόνου για κατάλληλη οργάνωση, προετοιμασία, εξεύρεση χρηματοδότησης, κ.λ.π.  όσο και εξαιτίας των ήδη προγραμματισμένων λοιπών δραστηριοτήτων μας αλλά και των ισχυόντων λόγω κορωνοϊού μέτρων. Επιπλέον, εκτιμούμε ότι και τα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν άμεσα την τύχη του φυσικού πλούτου του χωριού μας και που από καιρό αλλά κι αυτή την περίοδο, ταλανίζουν το χωριό μας και για τα οποία ως Σύλλογος ουδέποτε αδιαφορήσαμε, δε συμβάλουν στη δημιουργία του απαιτούμενου για την επιτυχία τέτοιων εκδηλώσεων κλίματος.  Ως Σύλλογος κρατούμε την πρόταση των συγχωριανών μας και επιφυλασσόμαστε για την υλοποίησή της μόλις αυτό καταστεί δυνατό στο άμεσο μέλλον, εφόσον και από τους λοιπούς Συλλόγους Οξυωτών υπάρξει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»




Total
0
Shares
Previous Article
Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση ποιητών στην Λίμνη Πλαστήρα

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση ποιητών στην Λίμνη Πλαστήρα

Next Article
Καθαρισμός Αγιονέρι 2

Δυναμική αντίδραση των Οξυωτών στα επιχειρούμενα σχέδια κατά του φυσικού πλούτου του χωριού

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…