Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση ποιητών στην Λίμνη Πλαστήρα

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση ποιητών στην Λίμνη Πλαστήρα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συνάντηση ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα που πργματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου. Τιμώμενο πρόσωπο της ποιητικής βραδιάς ο ξεχωριστός ποιητής Ηλίας Κεφάλας, τον οποίο παρουσίασε ο δήμαρχος κ. Νάνος, ενώ ο ποιητής μίλησε για το έργο του και διάβασε ποιήματά του. Ο ποιητής και μουσικός Χρ. Διαμαντής παρουσίασε ένα μελοποιημένο ποίημα του Η.Κεφάλα, το οποίο έγραψε ειδικά για τη βραδιά αυτή.

Παραβρέθηκαν δώδεκα (12) ποιητές της Καρδίτσας, οι οποίοι διάβασαν ποιήματά τους ήταν οι εξής: Βίκυ Τριαντάφυλλου, Χρήστος Διαμαντής, Ηλίας Μπαρτζιώκας, Θανάσης Γαλούσης, Βαγγέλης Μπριάνας, Ηλίας Μπαρκαλής, Έλβι, Ελένη Τσιρογιάννη, Αφροδίτη Τσιώλη, Βαγγέλης Ντελής και Παναγιώτης Νάνος.

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου κ. Γιώργο Καραντώνη, με συντονιστές τους ποιητές Β.Ντελή και Χρ. Διαμαντή.

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος ανέφερε ότι «Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη την 21/3/2020 παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά αναβλήθηκε λογω  covid 19. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συνδέσει τη λίμνη με υψηλές μορφές Τέχνης και Λόγου, καθιστώντας την πνευματικό σημείο αναφοράς και πόλο έλξης πνευματικών ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις θα είναι περιοδικές και θα φιλοξενούνται κάθε φορά σε άλλη Κοινότητα, ενώ κάθε εκδήλωση θα αποτυπώνεται στο ψηφιακό και έντυπο περιοδικό  «Συνάντηση» που θα κυκλοφορεί με ευθύνη του Δήμου».

Ο εκπαιδευτικός και βραβευμένος ποιητής κ. Βαγγέλης Ντελής άνοιξε την εκδήλωση με ομιλία για την εξέλιξη και την αξία της Ποίησης. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους ποιητές, ενώ διαβάστηκαν ποιήματα του Χρήστου Κολτσίδα και της Μαριάνας Δώδου, οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Στο τέλος έγινε διάλογος για την Ποίηση και τον τρόπο συναντήσεων των ποιητών στη λίμνη. Αποφασίστηκε οι επόμενες συναντήσεις να είναι θεματικές ανά τρίμηνο. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στο  Μεσενικόλα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, με θέμα «Οίνος και Ποίηση».

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και κρασί Μεσενικόλα, μέριμνα της αντιδημάρχου κ. Β. Ξηροφώτου που επιμελήθηκε της εκδήλωσης.




Total
0
Shares
Previous Article
karditsa1

Απαγόρευση ενημέρωσης Δημοτικών Συμβούλων από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας.

Next Article
Οξυά πανοραμική καταπράσινη

Αποφάσεις του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Related Posts