Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα στα μπλόκα των αγροτών: «Θα δοθούν λύσεις από την Κυβέρνηση»

Α. Σκόνδρα στα μπλόκα των αγροτών: «Θα δοθούν λύσεις από την Κυβέρνηση»

Α. Σκόνδρα στα μπλόκα των αγροτών: «Θα δοθούν λύσεις από την Κυβέρνηση»

Πλάι στους αγρότες στο μπλόκο της Καρδίτσας, βρέθηκε η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, η οποία διαχρονικά στέκεται σύμμαχος στα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων του Νομού μας.

Η Βουλευτής συνομίλησε με τους Καρδιτσιώτες αγρότες και αντάλλαξαν απόψεις, ενόψει της συνάντησής τους με το Κυβερνητικό κλιμάκιο τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Σκόνδρα δήλωσε: «Για 32 χρόνια υπηρέτησα πιστά τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο και πάντα είμαι κοντά τους. Όλα αυτά τα χρόνια και τα χρόνια των βουλευτικών μου θητειών ακόμα περισσότερο, μεταφέρω και προωθώ τα αιτήματά τους, προτείνοντας λύσεις, ώστε να συμβάλω στην γρήγορη και δίκαιη ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών μας.

Γνωρίζοντας την θετική στάση της Κυβέρνησης, πιστεύω ότι στην προσεχή συνάντηση των αγροτών με το κυβερνητικό κλιμάκιο, θα βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις, σ’ αυτά που τους απασχολούν.

Άλλωστε, η καλή πρόθεση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. έχει διαφανεί από τα επιπλέον μέτρα στήριξης που λαμβάνει καθ’ όλη την τετραετία, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Σίγουρα τα βοηθήματα αυτά δεν επιλύουν τα προβλήματα, είναι όμως μια σημαντική ανάσα, πάντα όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά μας.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα μέτρα που λήφθησαν μόνο τον τελευταίο χρόνο και βοήθησαν σημαντικά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κρίσης που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε και εφάρμοσε:

– Απαλλαγή 50% του φόρου εισοδήματος για τους κατά κύριο επάγγελμα συνεταιρισμένους αγρότες

– Μείωση ΦΠΑ από το 13% στο 6% για τις ζωοτροφές και τα αγροτοεφόδια

– Μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, για τους εργαζόμενους στις αγροτικές επιχειρήσεις

– Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, η οποία τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 2021, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9%, αντί του 22% που ήταν

– Μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων, από το 29% στο 22%

– Μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν αγροτική δραστηριότητα

– Μηδενικό συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

– Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο

– Δυνατότητα χορήγησης δανείων έως €25.000 σε αγρότες χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

– Παράταση του χρόνου εξόφλησης των αγροτικών χρεών, για την ειδική ασφαλιστική εισφορά του ΕΛΓΑ από τα 2 στα 4 χρόνια

Τα παραπάνω και πολλά ακόμη μέτρα που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν στο μέλλον, αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση έχει μία προτεραιότητα, να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.

Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, το Υπουργείο, με διάλογο και συνεννόηση με τους αγρότες, στην προσεχή συνάντηση, θα βρεθούν λύσεις που θα άρουν τα αδιέξοδα των αγροτών.»

Τέλος, η Βουλευτής, διαβεβαίωσε τους αγρότες, πως θα συνεχίσει να βρίσκεται η ίδια σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Υπουργό και το επιτελείο του και θα παρακολουθεί την πορεία των συζητήσεων μέχρι την επίτευξη των τελικών λύσεων.




Total
0
Shares
Previous Article
oikopedo kentro ygeias palio

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση η αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι

Next Article
Οι ασκοί του Αιόλου - Κώστας Γκαβογιάννης: Τα πρώτα ερωτήματα - Κώστας Γκαβογιάννης: Δεν ξεμπέρδεψε με μας ακόμα ο Δήμαρχος - Για το θεαθήναι

Κώστας Γκαβογιάννης: Δεν ξεμπέρδεψε με μας ακόμα ο Δήμαρχος

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike