Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα: Αξιοπρεπή, αυτόνομα και αυτοδύναμα Πανεπιστήμια για τις νέες γενιές

Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο - Α. Σκόνδρα: Παράσταση με τίτλο «Η κορύφωση του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ» - Ασημίνα Σκόνδρα: Όφελος για όλους η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Α. Σκόνδρα: Αξιοπρεπή, αυτόνομα και αυτοδύναμα Πανεπιστήμια για τις νέες γενιές

«Οι παρεμβάσεις μας ενοχλούν τις προσκείμενες αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, που αποδεδειγμένα είναι οι κύριοι παρακινητές των βανδαλισμών, στους χώρους των ελληνικών Πανεπιστημίων. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό, ότι υποστηρίζετε και υποθάλπετε τους κάθε μορφής μπαχαλάκηδες και παραβατικούς.» ανέφερε η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το παρόν νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελεί ένα πολυεπίπεδο και πλήρες οργανωτικό πλαίσιο, για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ψήφιση και εφαρμογή του, θα λυτρώσει σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς συγκεντρώνει τις υφιστάμενες διαδικασίες, τις συγκεκριμενοποιεί και τις βελτιώνει, αλλά δημιουργεί και καινούριες, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός του ΔΟΑΤΑΠ, αποτελεί μια απαιτητική ανάγκη, καθώς η αναγνώριση των πτυχίων του εξωτερικού, γίνεται έως σήμερα, μέσα από μια παρωχημένη, χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Το Σ/Ν την απλοποιεί και την επιταχύνει, ώστε να μπορούν γρήγορα οι νέοι μας, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Με την συγκροτημένη δουλειά, που έγινε στα 460 άρθρα του παρόντος, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες της.

Θεωρώ ότι δεν διαφωνεί κανείς, πως τα ζητήματα της Παιδείας είναι πολύ σημαντικά,  για την ευρύτερη και ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας, της προόδου και της ευημερίας. Και κάθε παιδί δικαιούται, ίσες προσβάσεις στην εκπαίδευση και την μόρφωση. Αυτά έχουν ως γνώμονα, όλα τα Σ/Ν που έχουν κατατεθεί από το Υπ. Παιδείας.

Με μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις, επιτυγχάνεται μια σφαιρική αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση, των κοινωνικών φαινομένων μέσα στα σχολεία, της βίας και της αναρχίας μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά και των ελλείψεων, που μέχρι τώρα βασάνιζαν μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται πολιτικές, για την αναβάθμιση του σχολείου, για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση & δια βίου μάθηση, για την ιδιωτική εκπαίδευση, για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας και πολλά ακόμη.

Είναι λοιπόν σαφές, πως οι τομές που ολοκληρώνονται με το παρόν Σ/Ν που συζητάμε σήμερα, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρουν. Διότι, εκτός από τις εσωτερικές αλλαγές, στις διαδικασίες και στις παραμέτρους της εκπαίδευσης, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, κάθε ελληνικό Πανεπιστήμιο γίνεται φορέας εξωστρέφειας και θα είναι σε θέση, να ανταγωνίζεται ισότιμα τα ιδρύματα του εξωτερικού, αλλά και να συνεργάζεται με αυτά επί ίσοις όροις.

Εκτός από χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσης, οι Σχολές γίνονται μοχλός περεταίρω κατάρτισης για τους φοιτητές. Τους δίνεται η δυνατότητα, να ανοίξουν το γνωσιακό τους πεδίο, να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρίες, να λάβουν ερεθίσματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσαρμοσμένα στο αντικείμενο σπουδών τους και να  βρουν, στον χώρο του Πανεπιστημίου υποστήριξη, για κάθε εκπαιδευτική, κοινωνική, ακόμα και οικονομική τους ανάγκη.

Και επιτέλους, το Πανεπιστήμιο συνδέεται στην πράξη, με την αγορά εργασίας, μέσω διαδικασιών διασύνδεσης, με όρους αμοιβαίου οφέλους. Θεσμοθετείται η πρακτική άσκηση, προωθείται η έρευνα και δίνεται σε επιχειρήσεις, η δυνατότητα χρηματοδότησής της. Αναβαθμίζεται έτσι, όχι μόνο ο ρόλος, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των ερευνητών, καθώς από το Ταμείο Ανάκαμψης, επιδοτούνται «βιομηχανικά διδακτορικά», με άμεση εφαρμογή στην παραγωγή και στην αγορά.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές της αντιπολίτευσης, στυλώνετε τα πόδια και προβάλλετε αντιρρήσεις επί αντιρρήσεων. Ξανά και ξανά, βλέπετε δράκους, σκοπιμότητες, μεθοδεύσεις, νεοφιλελεύθερη  χούντα  και παταγώδεις αποτυχίες. Είστε προβλέψιμοι, μονότονοι, ανιαροί και αντιπολιτευτικά κενοί, χωρίς σχέδιο και προτάσεις.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, πώς είναι δυνατόν να θεωρείτε, ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αχρείαστες και βλαπτικές! Η μόνη εξήγηση είναι, ότι οι παρεμβάσεις μας ενοχλούν τις  προσκείμενες αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, που αποδεδειγμένα είναι οι κύριοι παρακινητές των βανδαλισμών, στους χώρους των ελληνικών Πανεπιστημίων. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό, ότι υποστηρίζετε και υποθάλπετε τους κάθε μορφής μπαχαλάκηδες και παραβατικούς.

Διότι, πώς τυχαίνει πάντα, να πρωτοστατούν στις καταλήψεις και τις καταστροφές, οι αιώνιοι φοιτητές, με την ταμπέλα του αριστερού και του επαναστάτη και να σέρνουν τον φοιτητικό κόσμο, στην ταλαιπωρία των κλειστών σχολών, της απώλειας εξαμήνων και εντέλει στην καθυστέρηση της ίδιας τους της ζωής;

Αλήθεια, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλετε εσείς, εμάς;

Ότι απομακρύνουμε τα Πανεπιστήμια από την κοινωνία; Τί να πώ; Ειρωνεία, παραλογισμός, υποκρισία…

Το φυτώριο του εν δυνάμει  κομματικού σας μηχανισμού είναι αυτό που κλείνει τα Πανεπιστήμια.

Για να μην μπερδευόμαστε δηλαδή.

Έχετε αναλογιστεί  τους κόπους και τις στερήσεις των γονέων για να σπουδάσουν τα παιδιά τους;

Από ότι φαίνεται, για εσάς δεν έχει καμία αξία, ο μόχθος και η αγωνία του Έλληνα γονέα, μπροστά στην μικροπολιτική σας στόχευση. Να βγάλετε με κάθε τρόπο, σκάρτη την προσπάθεια μας, να φέρουμε τα Πανεπιστήμια στο ύψος που τους αρμόζει. Να γίνουν αξιοπρεπή, αυτόνομα, αυτοδύναμα. Δηλαδή, ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα και όχι χώροι, που κάποιοι δρουν ανεξέλεγκτα, τραυματίζοντας και υποβαθμίζοντας, την εικόνα του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου.

Τα δύο μου παιδιά, όπως και των περισσοτέρων συμπολιτών μας, σπούδασαν σε ελληνικά Πανεπιστήμια, με μεταπτυχιακούς και μεταδιδακτορικούς τίτλους, επίσης από ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ζουν και εργάζονται στην χώρα μας. Στέκονται ισότιμα σε διεθνή Συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που συνάντησαν, στην ακαδημαϊκή τους πορεία, πιστέψτε με, ήταν πολλά. Αυτές τις δυσκολίες και τα προβλήματα προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε σήμερα.

Πιστεύω, πως είναι χρέος μας, να προστατέψουμε τις επόμενες γενιές φοιτητών από αυτές τις κακουχίες, να άρουμε τα εμπόδια και να τους ανοίξουμε τον δρόμο.

Χαίρομαι, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, είναι προσανατολισμένη  σε αυτή την στόχευση και ελπίζω οι νέες γενιές, μεταξύ αυτών και οι εγγονές μου, να έχουν την ευκαιρία, να σπουδάσουν στην Ελλάδα μας και να παραμείνουν εδώ, γιατί απλά, δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από χώρες του εξωτερικού.»

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Ο ΓΣ Μουζακίου και Περιχώρων «Γ.ΠΑΣΙΑΛΗΣ» ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με την Σοφία Παναγιάρη

Ο ΓΣ Μουζακίου και Περιχώρων «Γ.ΠΑΣΙΑΛΗΣ» ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με την Σοφία Παναγιάρη

Next Article
neoi georgoi

Δημοσιεύτηκε η Ένταξη Πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 (Νέων Γεωργών) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Related Posts