Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability)

xoros anapiria Mouzaki

5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability)

Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στη Λίμνη Πλαστήρα, με την τρίτη ημέρα γεμάτη χορό και μουσική!

Την Κυριακή το πρωί (10.30π.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου workshop από τον Αποστόλη Λάσχο ”Η χρήση της μουσικής ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας στη Μουσικοθεραπεία”. Το εργαστήριο εστιάζει στην έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου για δημιουργική έκφραση μέσω της μουσικής. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μουσική, ανεξαρτήτου ηλικίας και παθολογίας, διότι ο καθένας διαθέτει τη δική του μοναδική μουσική που πηγάζει από τα βιώματα του, την ψυχική του κατάσταση και την ανάπτυξη του. Στόχος αποτελεί η σύνδεση, η αλληλεπίδραση, η επικοινωνία, το μοίρασμα, μεταξύ των διαφορετικών ανθρώπων στην ομάδα. Ο επίλογος του workshop θα γίνει χορογραφικά με την μέθοδο DanceDisability της Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Θα ακολουθήσει η βράβευση όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου το απόγευμα στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ζωντανή παρουσία και διαδικτυακά. Στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ο Πάτερ Λάζαρος, η βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Θεοφάνης Στάθης και εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης κου Κωνσταντίνου Τσιάρα παρέστη εκπρόσωπος, που μετέφερε χαιρετισμό. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κος Παναγιώτης Νάνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα» Δήμου Μουζακίου κα Μαρία Καραμπέκου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κος Αθανάσιος Ακρίβος και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» κα Δώρα Γαρίτου.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η Κατερίνα Σταθοπούλου και ο Βαγγέλης Αυγουλάς.

Οι παραστάσεις προβλήθηκαν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/5th-idfd.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, τη βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., τις γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, την ψυχιατρική κλινική Κασταλία και τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.




Total
0
Shares
Previous Article
Ώρα για ύπνο

Ώρα για ύπνο

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακωστας: Δήλωση -Αίνιγμα: Θυμίζουν Τιτανικό τα ημιτελή έργα Συκιάς Αργιθέας & μεταφοράς νερών Αχελωου σε Θεσσαλία!

Related Posts