Δημήτρης Παπακωστας: Δήλωση -Αίνιγμα: Θυμίζουν Τιτανικό τα ημιτελή έργα Συκιάς Αργιθέας & μεταφοράς νερών Αχελωου σε Θεσσαλία!

Στην χτεσινή Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – τα Νερά Νότιας Πινδου , που έγινε στα όρια Θεσσαλίας (150χλμ από Λάρισα) έγινε γόνιμος διάλογος και βγήκαν χρήσιμα αποκαλυπτικά συμπεράσματα:

1. Δεν αρκούν τα χιλιοειπωμένα λόγια υπέρ των έργων ΑΠΕ , την υδροηλεκτρική ενέργεια σε Μεσοχώρα-Συκιά -Πευκόφυτο – Κοιλάδα Αχελωου ( Αυλακιου), αλλά απαιτείται σαφής πολιτική βούληση και καθορισμένο χρονοδιάγραμμα .

2. Επι 12 έτη θητείας της ΝΥΝ περιφερειακής Αρχής ελάχιστα κινήθηκαν τα έργα μεταφοράς νερών του Αχελωου προς Θεσσαλικό κάμπο.

3. Επι 12 έτη ελάχιστες οι παρεμβασεις της για βελτίωση βατοτητας κεντρικού δρόμου από Καρδίτσα- Τυμπανος-Αργιθεα -Αρτα.

* Η ορεινή Πατρίδα πληρώνει από το 1985 ,επι τρεις δεκαετίες ,την εγκατάλειψη , τη στασιμότητα των έργων Συκιάς -με ευθύνη του Δημοσίου και της Περιφέρειας.

• Διαλυμένο οδικό δίκτυο , σεληνιακό τοπίο σε Συκιά , 5 Αδέλφια. Αλλαγή ρού Αχελωου, καθιζήσεις .

4.Η ΝΔ και ο Υπουργός Υποδομών χρεώνονται την πολιτική εγκατάλειψης εκ μέρους της ΝΥΝ Περιφ Αρχής του Κ Αγοραστού , τον οποίο στήριξε στις εκλογές .

• Η κοινή γνώμη της ορεινής Αργιθέας έχει εξοργιστεί από την άδικη άνιση κατανομή πιστώσεων , την άθλια βατότητα χωματόδρομων και μη ασφαλτόστρωση διαπεριφερειακής σημασίας δρόμων: όρια Ευρυτανίας -Ρογκια / Όρια Αιτωλιας / Β μάραθο επαρχιακή οδό 9/ Μ Σκάλα Ανθηρου .

5. Σε έντονο διάλογο με Αργιθεατες χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε με σκληρότητα:

«Δεν υπάρχουν λεφτά για δρόμους στα χωριά Αχελωου – ( Ρογκια – Αργυρι )».

^ Είναι φανερό ότι μεταθέτει την πολιτική ευθύνη στην Κυβέρνηση ΝΔ – στο Υπ Υποδομών .

^Δεν ακούει ούτε τοπικούς Βουλευτές ούτε κομματικα όργανα .

^Αυτοκρατορική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,

^ «Λαρισοκεντρισμός»στον τρόπο κατανομής πιστώσεων και πόρων της ΕΕ και Ελλην Δημοσίου, παρά τις ρητές προβλέψεις των Συνθηκών για εδαφική κοινωνική συνοχή και μέριμνα για Ορεινές απόμακρες περιοχές .

6. Ο δημότης Τακης Ζουμπουρλής από Αετοχωρι Ανατ Αργιθέας με τον μαχητικό λόγο του αποκάλυψε την άδικη πολιτική και ολιγωρία του ΝΥΝ Περιφερειάρχη.

*Διέσωσε την τιμή όλων των Αργιθεατων και της ορεινης ΤΑ .

*Υπογράμμισε προς τα «κέντρα της Λάρισας» ότι η Αργιθεα δεν υποκύπτει , ούτε παραδίδεται !

•Ας το λάβουν υπόψη οι Κυβερνώντες και ας ελέγξουν τον τρόπο κατανομής πιστώσεων από τη Λάρισα , αποκαθιστώντας τις αδικίες σε βάρος των ορεινών πολιτών , βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων και μαθητών .

Πριν είναι αργά ,αλλως κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους όταν ανοίξουν οι εθνικές κάλπες ..,

7. Σε ένα συμφωνούμε με ρήση , τη δήλωση -αίνιγμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: Τιτανικός τα ημιτελή έργα Συκιάς … αλλά γνωστή και η κακή μοίρα του καπετάνιου του , του Ηγέτη !

• Το Υπουργείο Υποδομών όπως άριστα έπραξε και έδωσε τα 153 .000.000€ για έργα Ιανού σε Αργιθεα -Καρδίτσα -Μουζακι και εποπτεύει το ίδιο την εργολαβία της Τερνα ΑΕ , έτσι να … υιοθετήσει τα έργα ασφαλτόστρωσης στα χωριά Αχελωου σε συνεργασία με ΔΕΗ ( 5 σήραγγες και 5 Αδέλφια)γιατί αποδείχτηκε από χτεσινά λόγια ότι από Περιφ Θεσσαλίας .,. Δεν υπάρχουν χρήματα για εμάς …

Ότι για κάποιους τα όρια Θεσσαλίας είναι η Βατσουνιά…

Την Αργιθεα τη θέλουν μόνο για τα πλούσια νερά και πόρους της …

• Σύντομα θα αποσταλεί Γραπτό Υπόμνημα σε Πρωθυπουργό- Υποδομών και Γραφείο ΕΕ .

•Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Αλήθεια !

Δημήτρης Παπακωστας

Αιρετός ΤΑ – Δήμαρχος Αχελωου1999-2006- επι 25 έτη / Νομικός / Π.Εν.Αργιθεατών