50α Καραϊσκάκεια: “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ” και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαγουλίτσας επί σκηνής

Χτες το βράδυ, 26 Ιουνίου, το κοινό της Καρδίτσας είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ” σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Σύλλογο Μαγουλίτσας.

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν το έθιμο του τρύγου, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας! Η σκηνή γέμισε με κλήματα, καλάθια, όλα τα απαραίτητα εργαλεία καθώς και με εργάτες -χορευτές, που παρουσίασαν, συνδυάζοντας χορό και εργασία, όλη τη φροντίδα που απαιτεί ένα αμπέλι, από το κλάδεμα, το βλαστολόγημα, τη συγκοδιμή των σταφυλιών έως το πάτημα για τη δημιουργία του κρασιού!

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό! Την επιμέλεια του πολιτιστικού δρώμενου είχε ο χοροδιδάσκαλος του τμήματος ενηλίκων, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Πολλά συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση στους υπεύθυνους από τα Καραϊσκάκεια, που φέτος συμπλήρωσαν μισό αιώνα ζωής και όλες οι εκδηλώσεις είχαν επετειακό – πανηγυρικό χαρακτήρα. Κουλτούρες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις ήταν στο επίκεντρο καθημερινά στη σκήνη από τα Καραϊσκάκεια, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς!

[supsystic-gallery id=61 position=center]

Total
0
Shares
Previous Article

Το νερό Θεόνη χορηγός της καλοκαιρινής περιοδείας Δ. Βανδή - Ε. Παπαρίζου

Next Article

"Έκλεισε" με Χρήστο Παπαθεοδώρου ο Γ. Σ. Μουζακίου


Total
0
Share