Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λίνα Μενδώνη: Δεν πληροί τις αυξημένες προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηρισθεί ως νεώτερο μνημείο η παλιά γέφυρα Μουζακίου

palia gefira Mouzaki 2

Λίνα Μενδώνη: Δεν πληροί τις αυξημένες προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηρισθεί ως νεώτερο μνημείο η παλιά γέφυρα Μουζακίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε στην ερώτηση των βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” Απ. Αβδελά και Κων. Χήτα σχετικά με το αν μπορεί να να κηρυχθεί διατηρητέα ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο η παλαιά γέφυρα Μουζακίου μετά από τις ζημιές που υπέστη από τον “Ιανό”, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη γίνεται γνωστό ότι η συγκεκριμένη γέφυρα δεν πληροί τις αυξημένες προϋποθέσεις από αρχιτεκτονική, πολεοδομική, κοινωνική λαογραφική, τεχνική, ή εν γένει ιστορική άποψη, ώστε να χαρακτηρισθεί ως νεώτερο μνημείο.

Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 4100/22.3.2022 Ερώτηση με θέμα:

«Ανακήρυξη παλιάς γέφυρας Μουζακίου Καρδίτσας ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 4100/22.3.2022 Ερώτησης των Βουλευτών κ.κ. Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες και σε ό,τι αφορά το ΥΠΠΟΑ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, η αναφερόμενη στην Ερώτηση γέφυρα στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας, είναι νεώτερη κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα και δεν πληροί τις αυξημένες προϋποθέσεις από αρχιτεκτονική, πολεοδομική, κοινωνική λαογραφική, τεχνική, ή εν γένει ιστορική άποψη, σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ.1γ του ν. 4858-2021, ώστε να χαρακτηρισθεί ως νεώτερο μνημείο.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Η Ερώτηση

Η Απάντηση
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Laografiko Mouseio Drakotrypas

Ευχαριστήρια επιστολή φορέων της Δρακότρυπας

Επόμενο άρθρο
podosfairo karditsa astynomia 1

Νέα νίκη για τους αστυνομικούς της Καρδίτσας