Ερώτηση στη Βουλή από την “Ελληνική Λύση” σχετικά με την «Ανακήρυξη παλιάς γέφυρας Μουζακίου Καρδίτσας ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο»

palia gefira Mouzaki

Ερώτηση στη Βουλή από την “Ελληνική Λύση” σχετικά με την «Ανακήρυξη παλιάς γέφυρας Μουζακίου Καρδίτσας ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο»

«Ανακήρυξη παλιάς γέφυρας Μουζακίου Καρδίτσας ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο»

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Καρδίτσας, μετά από πρωτοβουλία Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και με την υποστήριξη Φορέων του ομώνυμου Δήμου, αποφάνθηκε σε σύσκεψη η αναγκαιότητα ανάδειξης της παλιάς γέφυρας στην είσοδο του Μουζακίου ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο. Επιπρόσθετα, επί του θέματος κρίθηκε απαραίτητη η συνέχιση χρήση της ως πεζογέφυρα, όπως άλλωστε υφίστατο μέχρι το πλήγμα που δέχτηκε κατά τη διέλευση του «Ιανού». Συνεπώς, συμπερασματικά, θα πρέπει να διασφαλιστεί η καταλληλότητά της επί του πρακτέου άμεσα και η αποκατάσταση των όποιων ζημιών έχει υποστεί, ώστε εκ νέου να καταστεί ασφαλής και λειτουργική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεστε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα της παλιά γέφυρας του Μουζακίου ως πεζογέφυρα και να αναδειχθεί και ανακηρυχθεί διατηρητέα ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο;
2. Υπήρξαν μελέτες, στις οποίες καταφαινόταν ότι η αναφερόμενη γέφυρα κρινόταν κατεδαφιστέα κι αν ναι, ποιες ήταν οι πηγές προέλευσης αυτών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Total
0
Shares