Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Στήριγμα απέναντι στην οικονομική δυσπραγία 

kostas gavogiannis karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Στήριγμα απέναντι στην οικονομική δυσπραγία

Έξι μήνες τώρα βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας της μάστιγας του πληθωρισμού που κατατρώει το πενιχρό εισόδημα πολιτών και επαγγελματιών. Η Καρδίτσα για πολλοστή φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα περνά δύσκολες στιγμές εξαιτίας της ακρίβειας, τόσο δύσκολες που γίνεται φανερό πόσο ευάλωτη είναι η περιοχή μας και ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικονομικές διακυμάνσεις.

Το πρόβλημα που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβρη, έρχεται να επιδεινώσει η μεγάλη και απότομη κρίση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ταυτόχρονα παρατείνει την οικονομική δυσμένεια.

Αυτά τα δεδομένα δημιουργούν εκ νέου την ανάγκη πρωτοβουλιών για στήριξη των επαγγελματιών και των δημοτών αυτή τη φορά. Θεωρούμε λοιπόν πως θα πρέπει να γίνει μία συνάντηση μεταξύ Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας ώστε από κοινού να αναζητηθεί μία λύση για τους επαγγελματίες της Καρδίτσας

Από την πλευρά μας, ως Συνδυασμός αισθανόμαστε απεριόριστη ευθύνη απέναντι στον κόσμο της Καρδίτσας και επανερχόμαστε, ξαναφέρνοντας το καίριο αυτό ζήτημα. Έχοντας ξαναγράψει, απευθυνόμενοι στη Δημοτική Αρχή, για την ανάγκη ενίσχυσης για διαφορετικές περιπτώσεις, όπως πχ εξαιτίας του covid, αλλά δεν είχαμε εισακουστεί. Με λίγα λόγια, μέχρι σήμερα, παρά τις πανδημίες, παρά τις καταστροφές, καμία κίνηση που θα ανακούφιζε το εισόδημα των νοικοκυριών δεν έγινε από τη Δημοτική Αρχή, επομένως, παρά το γεγονός ότι μ’ αυτούς τους κυρίους πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, δε σημαίνει πως δεν πρέπει να τους επισημάνουμε και τούτη τη φορά, την ανάγκη για συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Προτείνουμε λοιπόν, αρχικά να εξεταστεί το θέμα των δημοτικών τελών, το κόστος της ύδρευσης, το ζήτημα της μείωσης στη δημοτική φορολογία για καταστήματα και επαγγελματίες.

Και εξηγούμαστε: Για ένα τουλάχιστον τετράμηνο θα μπορούσε για τα δημοτικά τέλη να είναι συμβολική η χρέωση, επίσης θα μπορούσε το κόστος ύδρευσης να είναι τόσο που να ισοσκελίζει το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ, χωρίς να συμπεριλαμβάνει κέρδη. Για τα καταστήματα θα μπορούσε ο Δήμος να παραιτηθεί από τα τέλη που καταβάλλονται με το λογαριασμό ρεύματος ή να εξεταστεί η απαλλαγή των επαγγελματιών που έχουν τραπεζοκαθίσματα, από το συγκεκριμένο κόστος.

Οι προτάσεις μας είναι ενδεικτικές, μπορεί φυσικά να μην γίνουν παρεμβάσεις σ’ αυτούς τους τομείς ή μ’ αυτό τον τρόπο, όμως δεν παύει να υπάρχει η ανάγκη των παρεμβάσεων, που όποιες και να είναι για να γίνουν, πρέπει ο Δήμος να έχει θέληση και οικονομική ευρωστία.

Έχει τίποτα απ’ αυτά;

Μετά την καταστροφή του Ιανού έχει πάρει ένα σωρό λεφτά, αλλά δεν είδαμε τίποτα να γίνεται, εκτός κι αν έγιναν έργα και δεν το κατάλαβε κανένας δημότης.

Πάνε τρία χρόνια τώρα που δεν έχει καταβληθεί η ΣΑΤΑ στις δημοτικές κοινότητες, έργα δεν έγιναν, άρα έχουν λεφτά. Ας τα αξιοποιήσουν μια φορά με χρήσιμο τρόπο. Αν δεν έχουν ας ενημερώσουν τους δημότες που πήγαν τα χρήματα. Ξέρουμε πως οι απευθείας αναθέσεις κοστίζουν και πως το μυαλό τους εκεί το έχουν, αλλά η ακριβή απευθείας ανάθεση γα την ασφαλτόστρωση – ευτυχώς – δεν έγινε ακόμη.

Δεν είναι όμως ώρα ασχοληθούμε με την ανεπάρκεια και την “πονηρή” τακτική της Δημοτικής Αρχής. Οι στιγμές είναι δύσκολες για την Καρδίτσα, που έχει δεχθεί αυτά τα χρόνια απανωτά χτυπήματα και πρέπει να οι αρμόδιοι να αναλάβουν δράση.

Περιμένουμε να δούμε το φιλότιμό τους.

Υ.Γ. Αναθέσεις, “ξεπουλήματα” και εκποιήσεις θα εξεταστούν λεπτομερώς όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Θα έρθουν όλα στο φως και αν τυχόν διαπιστωθούν παρεκτροπές οι υπεύθυνοι θα απολογηθούν αρμοδίως. Ξεκάθαρα πράγματα.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης



Total
0
Shares
Previous Article
pyrosvsestiki Karditsa mouzakinews

Εκπαίδευση σε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας

Next Article
astynomia Volos

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία - Κυριακή 13/3/2022

Related Posts

Adonis Mitsotakis Agapidaki Papastegiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας Παρουσία του…
xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…