Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκπαίδευση σε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας

pyrosvsestiki Karditsa mouzakinews

Εκπαίδευση σε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας

Κατόπιν επιλογής από το Δήμο Καρδίτσας, να τοποθετήσει εξωτερικό απινιδωτή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε εκ νέου εκπαίδευση στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από το ΕΚΑΒ, με θέμα:

• ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ

• ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η ύπαρξη απινιδωτή, σε έκτακτη ανάγκη, σώζει ζωές.

Για να μπορεί να είναι χρηστικός ο εξωτερικός απινιδωτής και για την καλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικού στο χώρο της υπηρεσίας μας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων από αρμόδια άτομα του ΕΚΑΒ.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων για προσφορά φροντίδας σε ένα έκτακτο περιστατικό μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή με χρήση διαφανειών (PowerPoint & videos), προσομοίωση επάνω σε ειδικά προπλάσματα και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών (σενάρια καρδιακής ανακοπής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, θέση ανάνηψης, πνιγμονή κ.α.)

Ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσιώλης δήλωσε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Καρδίτσας, κ.κ Κρόκη Μιχάηλ και Βούζα Ιωάννη, καθώς και τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Βόλου κ.κ Βαΐτση Δημήτριο και Αργυρού Φωτεινή, για τη συμμετοχή τους και την άρτια παρουσίαση και εκπαίδευση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας.

Τέλος, να επισημάνω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες, μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των πυροσβεστών σε θέματα πρώτων βοηθειών και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

pyrosvestiki karditsas 2
pyrosvestiki Karditsa 3
pirosvestiki Karditsas 1




Total
0
Shares
Previous Article
Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Το πρόγραμμα των rapid tests στη Θεσσαλία αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου

Next Article
kostas gavogiannis karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Στήριγμα απέναντι στην οικονομική δυσπραγία 

Related Posts