Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

15η Μαΐου: Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ:Γιορτή Δημοκρατίας και Συμμετοχής

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

15η Μαΐου: Κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ:Γιορτή Δημοκρατίας και Συμμετοχής

 «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο όμως μπορεί να σκοτώσεις (ή να σώσεις) το μέλλον των παιδιών σου»(Αβραάμ Λίνκολν).

Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία  στις 15 Μάη στέκεται μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα: κυβέρνηση Μητσοτάκη ή νέα Δημοκρατική-Προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Και σ’ αυτό το δίλημμα θα απαντήσουν όλοι και όλες που σήμερα βιώνουν την πολιτική Μητσοτάκη, παίρνοντας τις τύχες και τη μοίρα αυτού του τόπου στα χέρια τους. Αιχμή του δόρατος και εμπροσθοφυλακή η νεότητα, οι νέες και οι νέοι μας, που αποτελούν την Άνοιξη της ζωής ή υπό άλλη εκδοχή την ατμομηχανή της ανθρώπινης και πολιτικής ιστορίας.

Η κάλπη της 15η Μαΐου είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα στη μεγάλη και ανοιχτή μάχη που έχουμε μπροστά μας για να ξεμπερδεύουμε, να ανασάνουμε και να ξαναδώσουμε περιεχόμενο και ουσία στην Πολιτική.

Το μηνύματα που θα στείλουμε στη κάλπη της Κυριακής θα είναι:

  • Να πούμε όχι στην πολιτική ο μισθός να τελειώνει στις 19 μέρες και οι περισσότεροι συμπολίτες μας να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Να σταματήσει η κατάρα όσων παίρνουν σύνταξη 400-600 ευρώ και ο λογαριασμός ρεύματος έρχεται 600 ευρώ.
  • Να σταθούμε δίπλα σ’ εκείνους που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, κρατώντας κάθε μέρα στο ένα χέρι τα κλειδιά και στο άλλο το λουκέτο, γιατί δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν.
  • Να συμπορευτούμε μ’ εκείνους που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και βλέπουν τη γη τους να ερημώνει, την παραγωγή να συρρικνώνεται, και τα εγκεφαλικά να έρχονται μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και τις τιμές των αγροτικών εφοδίων.
  • Να αγωνιστούμε μαζί με εκείνους που πρέπει να ζήσουν με 600 ευρώ, με 12ωρα απλήρωτα σε γαλέρες, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αυτονομία και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Να αγκαλιάσουμε όλους εκείνους που στον εφιάλτη της πανδημίας έχασαν ανθρώπους που θα μπορούσαν να σωθούν.
  • Να συμπορευθούμε με όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες για τα μεγάλα ζητήματα της Δημοκρατίας, των Ελευθεριών και των Δικαιωμάτων, που συνεχώς ροκανίζονται από τους ιδεοληπτικούς και εμμονικούς νεοφιλελεύθερους του κ. Μητσοτάκη (που αδιαφορεί ακόμα και όταν πυροβολείται κατά ριπάς από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, όπως τώρα γίνεται με την ελευθερία του τύπου, τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά).

Μαζί με εκείνους που πέρασαν τα 30 χρόνια τους και είναι αναγκασμένοι να ζουν ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο, γιατί ο μισθός δεν φτάνει για νοίκι.

Μαζί με εκείνους που τους πετάνε έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο και τους στέλνουν βορά και πελάτες των ιδιωτικών κολεγίων.

Στις 15 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας και η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντίπαλο: την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το σύστημα των ολιγαρχών που την στηρίζουν. Με μπροστάρηδες τους νέους την Κυριακή να πούμε δυνατά: Ναι στη γιορτή Δημοκρατίας. Ναι σε ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής με συμμετοχή όλων μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
«Κυκλική οικονομία στη μόδα» από εικονική επιχείρηση τρικαλινών μαθητών/τριών

«Κυκλική οικονομία στη μόδα» από εικονική επιχείρηση τρικαλινών μαθητών/τριών

Next Article
Η πανδημία COVID-19 - Ο ιός που ήρθε και άλλαξε την ζωή μας

Η πανδημία COVID-19 - Ο ιός που ήρθε και άλλαξε την ζωή μας

Related Posts