Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Καρδίτσα

festival Karditsa psifiako

11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Καρδίτσα

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε σήμερα Παρασκευή 13/5 η αυλαία το 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Μαθητές από διάφορα σχολεία του νομού βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, συμμετέχοντας δια ζώσης ή διαδικτυακά, στο εκπαιδευτικό αυτό γεγονός, το οποίο τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη μας. Συνολικά παρουσιάστηκαν από 9 σχολεία του νομού μας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) 14 έργα σε ψηφιακή μορφή, τα οποία τα δημιούργησαν οι μαθητές με την βοήθεια των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής (και όχι μόνο!).

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης και από τότε διεξάγεται παράλληλα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Καρδίτσας. Στην πόλη μας διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Καρδίτσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Π.Ε. Ν.Καρδίτσας, τη Δ/νση Δ.Ε. Ν.Καρδίτσας, το Γραφείο ΠΛΗΝΕΤ Δ.Ε.Καρδίτσας, του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), τον σύλλογο ΨηφίΔα, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), ενώ σημαντική για την επιτυχία του ήταν η συνδρομή του Δήμου Μουζακίου, ο οποίος ναύλωσε λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Αγναντερού και Μαγούλας.

Οι μαθητές εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους, τις παρουσίασαν στο κοινό, περιέγραψαν τη χρήση και τη λειτουργία τους, καθώς και τα λογισμικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν. Απάντησαν σε ερωτήσεις, αντάλλαξαν ιδέες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Την εκδήλωση προλόγισαν: ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κος Αθανάσιος Μπότας, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, κος Βασίλειος Κωτούλας, η Διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας κα Ελένη Σταμάτη και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Καρδίτσας κος Γεώργιος Τσαρούχας.

Τα έργα των μαθητών μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα https://karditsa.digifest.info/

Την Οργανωτική Επιτροπή Καρδίτσας απαρτίζουν:

Ο Πρόεδρος:

Γιώργος Τσαρούχας, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86, 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας,

Τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής:

Βασίλης Κωτούλας, Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

Αλέξανδρος Καπανιάρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας) κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής

Φώτης Αλεξάκος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86, ΓΕΛ Σοφάδων

Ελένη Τσιαμούρτα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86, Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
pali ellinoromaiki ginaikon

Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης U15 στα Τρίκαλα

Next Article
Aris Agrafiotis Syriza

Άρης Αγραφιώτης*: Η διεύρυνση  του ΣΥΡΙΖΑ εγγύηση κυβερνησιμότητας 

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike