Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τσιτσιπάς: «Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι»

tsitsipas

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν μετά το 3-1 επί του Μπαουτίστα Αγούτ και μετά την ιστορική του επιτυχία δήλωσε:

«Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι.

Ζω το όνειρο. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω πως έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω έως εδώ.

Με ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι σου και τους είπα ένα Grand Slam. Με θεώρησαν τρελό, αλλά είναι πραγματικότητα»

Για το πώς κατάφερε να φτάσει στη νίκη: «Όσο περνούσε η ώρα ήξερα πως θα έβρισκα τις ευκαιρίες μου. Ο αντίπαλός μου έπαιξε σπουδαία. Είχα καλό ξεκίνημα στο τάι μπρέικ και το κέρδισα με την απόδοσή μου».

Για το ποια ήταν η πρόκληση μετά την πρόκρισή του επί του Φέντερερ: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μείνω συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι και χαίρομαι που σήμερα έπαιξα καλά, κάτι που σημαίνει ότι επηρεάστηκα ελάχιστα από τον προηγούμενο αγώνα».

Για τον άλλον ημιτελικό και τον επόμενο αντίπαλό του, ο οποίος θα γίνει γνωστός έπειτα από τον αγώνα του Ναδάλ με τον Τιάφοου: «Είναι σημαντικό που έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Ναδάλ. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Όποιος και αν νικήσει θα είμαι έτοιμος για μία δύσκολη μάχη. Eγώ θα πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος και ευχαριστώ τον κόσμο που βρίσκεται εδώ και με υποστηρίζει».

Από την κερκίδα ακούστηκε και το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Στέφανο να απαντά: «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ. Σπουδαία νίκη, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Ήταν πρόκληση να μείνω συγκεντρωμένος, αλλά χαίρομαι που έπαιξα καλά. Εδειξα πως επηρεάστηκα ελάχιστα από τον προηγούμενο αγώνα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να γράψει ιστορία ακόμη μια φορά, καθώς απέκλεισε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Έλληνας τενίστας πέρα από τη δόξα και τα χρήματα που θα πάρει με την ξέφρενη πορεία που πραγματοποιεί στη διοργάνωση, έχει αναρριχηθεί και στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και πιθανότατα να ανέβει ακόμα ψηλότερα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που μπήκε στη διοργάνωση ευρισκόμενος στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε στη 12η θέση, ενώ έχει τη δυνατότητα τη Δευτέρα (28/1) να μπει στην κορυφαία 10άδα!

Συγκεκριμένα ο «Τσιτσιφάστ» βρίσκεται ένα βήμα από την ένατη θέση, διότι του αρκεί μόνο η νίκη στα ημιτελικά και η πρόκριση στον τελικό για να φτάσει στη ψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ, ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη, θα ανέβει στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε την κατάταξη της ATP:

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE 112




Total
0
Shares
Previous Article
BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

Ενεργειακή αναβάθμιση 11 δημόσιων κτιρίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

100.000€ στον Δήμο Αργιθέας για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike