Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας το 1ο βραβείο «ECOTROPHELIA 2018»

ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ECOTROPHELIA 2018»

Στην 8η διοργάνωση του Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2018 του ΣΕΒΤ, που πραγματοποιήθηκε στις 26/6/2018, στην Αίγλη Ζαππείου, παραβρέθηκε η βουλευτής Καρδίτσας, κ. Χρυσούλα ΚατσαβριάΣιωροπούλου.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από εννέα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Ο διαγωνισμός στόχο έχει να φέρει σε άμεση επικοινωνία την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα και να δώσει διέξοδο στη δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων.

Την πρωτιά και το χρυσό βραβείο, με χρηματικό έπαθλο αξίας 1200 ευρώ, κατέκτησαν η ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, που εδρεύει στην Καρδίτσα, η οποία το φθινόπωρο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “SIAL”, στο Παρίσι, στις 21-23/10/2018.

Οι φοιτητές μας παρουσίασαν το προϊόν “Chestnicks”, μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και πρεβιοτικό ινουλίνη.

Η βουλευτής, Χρυσούλα Κατσαβριά,  συνεχάρη του φοιτητές μας για την επίδοσή τους και τους καθηγητές τους, υπογραμμίζοντας το ρόλο και τη συμβολή του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και του ΤΕΙ Θεσσαλίας συνολικά, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η νέα γενιά αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα μας. Ποιοτικές διοργανώσεις, όπως η ECOTROPHELIA, ενθαρρύνουν το επιστημονικό δυναμικό και συγκρατούν τη διαρροή του στο εξωτερικό ενώ παράλληλα αξιοποιούν καινοτόμες ιδέες και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης.

Χρυσουλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής Συριζα Ν. Καρδίτσας

 

ecotroph1

ecotroph2

ecotroph4

ecotroph5

ecotroph6




Total
0
Shares
Previous Article

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία;

Next Article

Νέα γραφεία του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Related Posts