Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παραιτήσου κ. Αντωνίου…

Τα αδέσποτα στην Καρδίτσα κάνουν πάρτι, απειλούν και δαγκώνουν πολίτες και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνει δηλώσεις που προσβάλουν τους δημότες.

Το σκυλόσημο όμως το εισπράττει κανονικά ο δήμος, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα.

Να δώσουν άμεσα αναλυτικό απολογισμό για το που ξοδεύτηκαν τα χρήματα που εισπράχτηκαν μέχρι σήμερα…

adespota 4

Πέρασαν έξη μήνες που ο δήμος Καρδίτσας εισπράττει το περιβόητο σκυλόσημο που την πρώτη φορά κατάφερα και ακύρωσα, αλλά πέρασε από την περιφέρεια με νέα απόφαση του δήμου.

Στην αναλυτική έκθεση που χρησιμοποίησε ο δήμος για να μπορέσει να πάρει την έγκριση για την επιβολή του τέλους, περιλάμβανε μια σειρά δράσεων.

Εμείς όμως λεφτά πληρώνουμε, αλλά τα αδέσποτα σκυλιά κάνουν καθημερινά πάρτι στους δρόμους, απειλούν και δαγκώνουν πολίτες, αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Αντωνίου αρκείται στο να κάνει δηλώσεις που προσβάλουν τους δημότες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα karditsalive, λέει ένα σωρό ανακρίβειες και με υπεκφυγές προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Λέει μεταξύ άλλων: “Το πρόβλημα δεν είναι εύκολο, δεν μπορεί να λυθεί με μαγικό τρόπο, ούτε οι λύσεις είναι κάθετες. Χρειάζεται και χρόνος και προγραμματισμός και γενναίες κινήσεις από τους αρμοδίους αλλά και αλλαγή νοοτροπίας από τους δημότες”.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν φταίνε οι δημότες. Αυτός όμως που τον πληρώνουμε μια φορά τον μισθό του αντιδημάρχου και μια δεύτερη μέσω του τέλους για τα αδέσποτα – σκυλόσημο – δεν έχει καμία ευθύνη!!!

Έτσι το αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, τι να κάνουμε; Δεν έχουν όμως την ίδια άποψη και οι δημότες που βλέπουν ότι ενώ πληρώνουν για μια δουλειά, αυτή δεν γίνεται.

Ξέρετε σε τι ταλαιπωρία υφίσταται ένας άνθρωπος που θα τον δαγκώσει ένα σκυλί; Πάει στο νοσοκομείο και του δίνεται αντιλυσσικός ορός.

adespota 1

Διαβάστε ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες για κάποιον που υποβάλετε σε μια τέτοια θεραπεία. Μπορεί να εμφανιστούν τοπικά συμπτώματα, όπως πόνος στο σημείο της έγχυσης, ερυθρότητα, οίδημα και κνησμός. Ακόμα, μπορεί να εμφανιστούν συστηματικές αντιδράσεις, όπως κεφαλαλγία, ναυτία, κοιλιακό άλγος, μυαλγίες, αρθραλγίες. Επ΄σιης έχουν αναφερθεί αντιδράσεις υπερευαισθησίας μετά την αναμνηστική δόση του εμβολίου όπως κνίδωση (αλλεργική αντίδραση), αρθρίτιδα, αγγειοοίδημα. Παρόλα αυτά, η χορήγηση τόσο παθητικής όσο και ενεργητικής ανοσίας με όσους κινδύνους και αν διατρέχει ο ασθενής, θεωρείται προτιμότερη από τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου. Από τη στιγμή που εκδηλώνονται τα συμπτώματα, η θεραπεία είναι παρηγορητική. Ο ασθενής πρέπει να απομονώνεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η διέγερση και οι πόνοι πρέπει να καταπολεμούνται με την άφθονη χορήγηση κατευναστικών. Η αναπνευστική λειτουργία πρέπει να διατηρηθεί διά τραχειοτομής και τεχνητής αναπνοής. Η καρδιακή λειτουργία πρέπει να παρακολουθείται και να ενισχύεται κατάλληλα.

Για τους λόγους αυτούς, μιας και οι πολίτες δεν έχουν γνώση του κινδύνου δαγκώματος από σκύλο, αν δεν μπορεί ο αντιδήμαρχος να κάνει τη δουλειά του, ας υποβάλει την παραίτησή του. Αν δεν το κάνει αυτός, ας τον διώξει ο δήμαρχος.

Αν όμως συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, ας παρέμβει επιτέλους η εισαγγελία. Ας ζητήσουν από το νοσοκομείο να τους δώσουν όλα τα στοιχεία για τα άτομα που έχουν δαγκωθεί από αδέσποτα στην Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια και έχουν πάρει θεραπεία και έτσι θα καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος. Ας προστατεύσει τους πολίτες πριν θρηνήσουμε θύματα.

kolokithas_apostolos
Απόστολος Κολοκύθας Πολιτευτής κόμματος ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου

adespota 2

adespota




Total
0
Shares
Previous Article

Νέα συλλογή βιβλίων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου

Next Article

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στη μονάδα στέβια

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…