Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στη μονάδα στέβια

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρος Λάππας συνοδεύοντας όλα τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού Στέβιας και εκπροσωπώντας και τις δύο Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ (οι οποίες είχαν ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις) συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη στο γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συζήτησαν τα ΠΑΝΤΑ σχετικά με την πρωτοπόρα, τολμηρή, καινοτόμα και ελπιδοφόρα κατά την εκτίμηση του Υπουργού και του γράφοντος πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας στη Καρδίτσα.

Αξιολογήθηκαν οι προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος, τέθηκαν οι όροι περαιτέρω ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Συνεταιρισμού και συζητήθηκε το δυσκολότερο τμήμα της καθετοποίησης της παραγωγής, που είναι η εύρεση αγορών και η εξασφαλισμένη διακίνηση και πώληση του προϊόντος.

Να τονισθεί το γεγονός ότι η ίδρυση και λειτουργία αγροτικής παραγωγικής μονάδας επεξεργασίας Στέβιας στη Καρδίτσα είναι η μοναδική, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη ολόκληρη, αφού μονάδες επεξεργασίας Στέβιας υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Κίνα και την Παραγουάη. Τονίζεται με ιδιαίτερη έμφαση ότι η μονάδα παραγωγής Στέβιας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας Καρδίτσας ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Πρωτοβουλία αξιέπαινη και ενθαρρυντική, γιατί δείχνει το δρόμο σε όλους τους αγρότες της Καρδίτσας, και όχι μόνο, και αποτελεί τολμηρή προσπάθεια παραγωγικής λειτουργίας με προϊόντα με σίγουρη και μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Και όπως λένε οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού Στέβιας είναι μία ευκαιρία «η χώρα μας να μπορεί να διεκδικήσει μία θετική και ….γλυκιά διάκριση: να αποκτήσει το πρώτο, επί ευρωπαϊκού εδάφους, εργοστάσιο παραγωγής γλυκαντικών και προϊόντων στέβιας, και με τον τρόπο αυτό η στέβια εισέρχεται σε πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, από την καλλιέργεια στον ελληνικό αγρό μέχρι την τελική μεταποίηση και διανομή, με προφανή οφέλη τόσο για το ίδιο το προϊόν, όσο και για τους παραγωγούς που του καλλιεργούν».

Η προσπάθεια αυτή καταδεικνύει ότι το πείσμα και η θέληση των παραγωγών καταφέρνει αυτό που στην αρχή μοιάζει ακατόρθωτο. Αυτό πρέπει να είναι το πρότυπο σκέψης, συμπεριφοράς και πράξης των νέων αγροτών μας, που με συλλογικότητες, συνεργασίες και ομαδική προσπάθεια να αρχίσουν να ανακαλύπτουν παραγωγικές δραστηριότητες με υψηλή προστιθέμενη αξία, που σημαίνει και σημαντικό κέρδος για τους ίδιους και απεξάρτηση της χώρας από τα δεσμά των …επιδοτήσεων ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

Ο Υπουργός και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι είναι κοντά στον Συνεταιρισμό και τους τολμηρούς και καινοτόμους ανθρώπους του, δεσμεύτηκαν τις επόμενες μέρες να αξιοποιηθούν οι πράγματι πολλές και μεγάλες χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν και να αξιοποιηθούν σε όλο το εύρος τους, με σκοπό η πρωτοβουλία αυτή να έχει τη συμπαράσταση της Πολιτείας, να ανακαλύψει σταθερές αγορές και να αναπτυχθεί σε μία μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα και της Καρδίτσας και της Χώρας. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα 64 δραστήρια μέλη του Συνεταιρισμού Στέβιας και εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το αρμόδιο Υπουργείο, δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε παραγωγικό βήμα τους.

 Noμαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/2/2016




Total
0
Shares
Previous Article

Παραιτήσου κ. Αντωνίου...

Next Article

Κλειστή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου η έξοδος της Αττικής Οδού στον κόμβο Μεταμόρφωσης