Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθαν. Ακρίβος τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών ΑΕΙ – ΤΕΙ στα Θεσσαλικά Πανεπιστήμια

akrivos
Είχαμε τη ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” κ.Α. Ακρίβο και να συνομιλήσουμε για διάφορα φλέγοντα θέματα που δέσποσαν στην αντζέντα του περιφερειακού συμβουλίου που έλαβε χώρα χθες στη Λάρισα.
Ο κ. Ακρίβος στα πλαίσια των συχνών επισκέψεών του σε περιοχές των Τρικάλων,Καρδίτσας αλλά και στο Μουζάκι συνηθίζει να συναντιέται και να συνομιλεί με τους ψηφοφόρους ,τους φίλους και τους συγγενείς του και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους και στα προβλήματά τους προσπαθώντας να επιλύσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά.Ήμασταν λοιπόν τυχεροί που τον συναντήσαμε αφού αδράξαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί του πληροφορούμενοι παράλληλα και για τα του συμβουλίου τεκτενόμενα.
Ο ίδιος μας ενημέρωσε πως στο περιφερειακό συμβούλια συζητήθηκαν πλείστα θέματα τα οποία στο σύνολό τους σχεδόν υπερψηφίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο κ. Ακρίβος παρ ‘όλη την σωματική του κούραση ( το συμβούλιο διήρκησε πολλές ώρες) δήλωσε κατενθουσιασμένος για τον άρτιο τρόπο που εξελίχθηκε  και τη σύμπνοια των συναδέλφων του που ούτε λίγο ούτε πολύ με την εμπειρία τους και το ανοιχτό πνεύμα τους κατάφεραν να συμφωνήσουν σε πάρα πολλά θέματα τα οποία επιζητούσαν άμεση επίλυση.
Για τον κ. Ακρίβο το πιο σημαντικό θέμα που τέθηκε «επί τάπητος»ήταν η έλλειψη φοιτητικής στέγης.
Φτωχός φοιτητής κάποτε και ο ίδιος, διακατέχεται από ιδιαίτερη ευαισθησία για το ζήτημα αυτό μιας και εδώ και δεκαετίες το ίδιο πρόβλημα ταλανίζει χιλιάδες σπουδαστές μαζί με τις οικογένειές τους.

O Περιφερειακός σύμβουλος μας τόνισε  πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και των ΑΕΙ – ΤΕΙ.Ο ίδιος και η παράταξη του,“Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”τάσσεται υπέρ της παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας αναφορικά με το θέμα των τεράστιων ελλείψεων στις φοιτητικές εστίες τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές όσο και φύλαξη και τον φωτισμό των χώρων.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, υπερθεματίζει της πρότασης για κατασκευή νέων εστιών αλλά και της μίσθωσης κλειστών ξενοδοχείων για την άμεση κάλυψη των αναγκών.
Ο κ. Ακρίβος πήγε όμως τη συζήτηση μας ακόμα πιο πέρα, καθώς αναφέρθηκε πολύ συνοπτικά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τόνισε πως η  Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει δράση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
“Ο,τι και αν λεχθεί για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, είναι πλέον κοινότοπο. Δεν έχουν περάσει και λίγα χρόνια από όταν ήμουν εγώ φοιτητής και πάλι συζητούσαμε για τα ίδια προβλήματα.
Επί χρόνια, όλοι εστιάζουν στη σημασία των μεταρρυθμίσεων ως έναν από τους πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας. Όμως επί χρόνια τα νερά παραμένουν στάσιμα. Το τέλμα είναι δεδομένο. Η ελληνική εκπαίδευση έχει ανάγκη από στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Η ελληνική εκπαίδευση έχει, επίσης, ανάγκη και από καλή διαχείριση ώστε να δίνονται λύση στα καθημερινά προβλήματα, τα οποία, καθώς επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, ενισχύουν την εικόνα της ήσσονος προσπάθειας, της αναξιοκρατίας, του ωχαδελφισμού.
Τα προβλήματα είναι οξύτατα μας είπε τόσο για τα περιφερειακά όσο και για τα κεντρικά πανεπιστήμια. Το βασικό πρόβλημα των πανεπιστημίων αφορά στη χρηματοδότηση. Οι λειτουργικές ελλείψεις είναι μεγάλες και προστίθενται στις διοικητικές δυσλειτουργίες, αλλά και στα θεσμικά προβλήματα που συμβάλλουν στη χρόνια υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων.”
Λίγο πριν το τέλος της κουβέντας μας έκανε γνωστό πως ο κ. Αγοραστός θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο την παιδεία και για αυτό το λόγο γνωστοποίησε πως κονδύλια για τις ανάγκες φοιτητικών εστιών  υπάρχουν πλην όμως πρέπει οι Πανεπιστημιακές αρχές να τα ζητήσουν από την περιφέρεια και να τα απορροφήσουν.
Ιωάννα Κρίκου
akrivos1



Total
0
Shares
Previous Article
mpalas Mouzaki

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Δήμαρχο, την κα. Πρόεδρο και τους κ.κ. μέλη του νέου ΔΣ του ΝΠΔΔ Αθλητισμός Πολιτισμός Νεότητα Δήμου Μουζακίου

Next Article
litanefsi karas Serafeim

Ανακομιδή και λιτάνευση Τιμίας Κάρας Αγίου Σεραφείμ

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike