Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Πύλης: Η επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμύρων

Η επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμύρων στην κοινότητα Παραποτάμου, βρίσκει τις υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη.

Ηδη, στην ευρεία σύσκεψη των βουλευτών του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και των τεσσάρων Δημάρχων στην Καλαμπάκα, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο σχέδιο για τις άμεσες ενέργειες. Αυτές είναι σε δύο κατευθύνσεις: η μία αφορά στις ενέργειες αποκατάστασης ζημιών και η δεύτερη στην καταγραφή τους.

Καθολική και έγκαιρη ήταν η ανταπόκριση όλου του μηχανισμού που διαθέτει ο Δήμος Πύλης, ανταποκρινόμενος πλήρης και με επιτυχία στη μεγάλη θεομηνία που έπληξε χωριά του Δήμου.

Ο Δήμος Πύλης, χρησιμοποίησε μηχανήματα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο εργάστηκε ακούραστα και με αυταπάρνηση για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και σήμερα, όλα τα μηχανήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου Πύλης  καθαρίζουν δρόμους στο Βαλομάνδρι, πλένουν και καθαρίζουν το χώρο του δημοτικού σχολείου, την εκκλησία , και παρεμβαίνουν εκεί που μπορούν, προσπαθώντας να ανακουφίσουν κάπως τους δοκιμαζόμενους κατοίκους.

Οι κάτοικοι να καταναλώνουν άφοβα το νερό γιατί η τροφοδότηση γίνεται προσωρινά από τον Παραπόταμο καθώς οι εργασίες στο υδραγωγείο του Βαλομανδρίου, θα ολοκληρωθούν αύριο.

Από το πρωί οι υπάλληλοι μετέβησαν στο Βαλομάνδρι  και ενημέρωσαν κάθε κάτοικο για το τι πρέπει να κάνει, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και οι σχετικές δηλώσεις, που αφορούν μόνο τα σπίτια και τις οικοσκευές.

Επίσης  ενημερώνουμε ότι για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, δηλαδή για αγρότες και κτηνοτρόφους, οι δηλώσεις θα γίνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.  Για τους επαγγελματίες (βιοτεχνίες, επαγγελματικές στέγες κ.λπ.): οι αιτήσεις γίνονται στην ΠΕ Τρικάλων, στο αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

dimos_pylis_plimmires_2

dimos_pylis_plimmires_1




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινά αύριο Τετάρτη το Τρικαλινό Παζάρι

Next Article

Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο από τον Δήμο Τρικκαίων για τα ποδήλατα!

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου Με επιτυχία…
lina mendoni 1
Διαβάστε περισσότερα

Στα Καραϊσκάκεια 2024 η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη! Δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Στα Καραϊσκάκεια 2024 η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη! Δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα Στο Μαυρομμάτι θα παρευρεθεί τη…