Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναγκαία η αντίδρασή μας, αρκεί να μην είναι επιλεκτική!

 

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου

Το δικαίωμα των ελλήνων να συνέρχονται και να συναθροίζονται ήσυχα και άοπλα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν επιφέρει καμία αμφισβήτηση. Εξάλλου, η Δημοκρατία μας αυτό προστατεύει, την ελευθερία έκφρασης κάθε πολίτη, με σεβασμό πάντα στην διαφορετική άποψη και θέση.

Από κει και πέρα γεννάται το ερώτημα, αν οι μαζικές λαοσυνάξεις και τα συλλαλητήρια μπορούν να διαμορφώσουν και να παράγουν πολιτικές ή απλά είναι ένας τρόπος συναισθηματικής εκτόνωσης και πρόσκαιρης έξαρσης του θυμικού των πολιτών, για να επιστρέψουν μετά στη σκληρή πραγματικότητα, στην ανασφάλειά τους και στα οικονομικά τους αδιέξοδα.

Χαρακτηριστικές τέτοιες πολυπληθείς συγκεντρώσεις ήταν αναμφίβολα η λαοθάλασσα που αντιδρούσε στην αναγραφή θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες αλλά και τα κινήματα των αγανακτισμένων στην μετά οικονομική κρίση εποχή, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στους κακούς μερκελιστές ευρωπαίους. Συνεπικουρούμενες βέβαια οι συγκεντρώσεις από εκείνους που επένδυαν στην κολακεία των συμμετεχόντων!

Οι αστυνομικές ταυτότητες άλλαξαν, αφού ο νόμος ψηφίστηκε, οι αγανακτισμένοι ασπάστηκαν τα μνημόνια, όσο κανείς άλλος, οι πλατείες άδειασαν και η ζωή συνεχίζεται, αλλά χειρότερα!

Δυστυχώς όμως για κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως είναι η παιδεία και η ανεργία των νέων ανθρώπων, που εγκαταλείπουν καθημερινά την πατρίδα μας, δεν διοργανώθηκε και δεν συντονίστηκε κανένα συλλαλητήριο, ούτε εμφανίστηκαν επίδοξοι ηγέτες και σωτήρες να καθοδηγήσουν και να «εμπνεύσουν» τα πλήθη, όπως  στις προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Ο λόγος προφανής! Είναι πιο εύκολο να εκτονώνεται κανείς με κραυγές και «πιασάρικα» συνθήματα, που αγγίζουν και ερεθίζουν το θυμικό του, από το να διατυπώνει προτάσεις και πολιτικές που αφορούν το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον της Ελλάδας μας, προτάσσοντας τη λογική και τον ορθολογισμό.

Η αντίδραση των πολιτών σε άνωθεν αποφάσεις, που απειλούν και θέτουν σε κίνδυνο ατομικά δικαιώματα και εθνικά συμφέροντα επιβάλλεται και οι πολίτες οφείλουν να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά. Αρκεί τα αντανακλαστικά αυτά να μην λειτουργούν επιλεκτικά!




Total
0
Shares
Previous Article

Η Αργιθέα χωρίς το...Αλάτι της Γης !!!

Next Article

Ο Πέτρος Μπακάλης νέος Πρόεδρος στην ΤΚ Δροσοχωρίου

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike