Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Αργιθέα χωρίς το…Αλάτι της Γης !!!

 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 προβλήθηκε από την ΕΤ άλλο ένα γύρισμα της γνωστής εκπομπής «ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» που παρουσιάζει με επιτυχία ο γνωστός πατριώτης καθηγητής κ. Λιάβας Λάμπρος.

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στη Δ.Θεσσαλία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μουζακίου, της Αργιθέας και του Σμοκόβου και παρουσίασε ανάμεσα σε άλλα την μουσική παράδοσή της.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να κρίνω ή να αξιολογήσω την εκπομπή και το περιεχόμενό της. Απλά ως Αργιθεάτη, όπως και σε πολλούς άλλους, δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα.

Κι αυτό γιατί, ενώ ένα μεγάλο μέρος της εκπομπής ήταν αφιερωμένο γύρω από την Αργιθέα, την ιδιαιτερότητά της, την ιστορία της, τη μουσική παράδοσή της, κλπ, η ΑΡΓΙΘΕΑ δεν εκπροσωπήθηκε από κανένα θεσμικό της φορέα (Δήμο, ΠΟΑΣ, Σύλλογο, χορευτικά κλπ) όπως οι άλλες περιοχές. Παράδειγμα – ευτυχώς που υπήρχε κι αυτός – ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός.?

Το ερώτημα διττό: Προσκλήθηκαν θεσμικά κάποιοι εκπρόσωποι Αργιθεατών στην εκπομπή, αν ναι, γιατί δεν παραβρεθήκαν, αν όχι, γιατί δεν προσκλήθηκαν;

Και κάτι ακόμα. Γιατί κάποιοι αν και εντόπισαν το κενό δεν ενημέρωσαν αλλά επωμίστηκαν οι ίδιοι το ρόλο του εκπροσώπου? Πως και πότε έγινε η επιλογή;

Ποια είναι η θέση του Δήμου, της ΠΟΑΣ αλλά και των συλλόγων.

Σίγουρα κάθε ευκαιρία προβολής της περιοχής είναι σημαντική όσο και αναγκαία. Έχει από μόνη της τη δική της αξία και δεν μηδενίζεται από κανένα.

Όμως, επειδή ακούγονται και πλανώνται διάφορα, καλό είναι οι εμπλεκόμενοι και οι γνώστες να τοποθετηθούν πλέον, για την τάξη των πραγμάτων.

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

argithea

argithea1

argithea3




Total
0
Shares
Previous Article

Χαιρετισμός του Δημάρχου Μουζακίου και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού στην ημερίδα για το βαμβάκι

Next Article

Αναγκαία η αντίδρασή μας, αρκεί να μην είναι επιλεκτική!

Related Posts