Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

IPA Καρδίτσας: Τετραήμερη εκδρομή στις Δαλματικές ακτές

Την καθιερωμένη πια εκδρομή της στο εξωτερικό πραγματοποίησε και φέτος η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Ο προορισμός μας φέτος ήταν οι υπέροχες Δαλματικές ακτές, σε μια τετραήμερη εκδρομή που ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Απριλίου και διήρκεσε έως τις 23 Απριλίου, περιλαμβάνοντας επισκέψεις στις χώρες της Κροατίας και του Μαυροβουνίου.

Το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου «Μέγας Αλέξανδρος», περιέχοντας μέλη και φίλους μας αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου και διασχίζοντας την Αλβανία και το Μαυροβούνιο έφτασε στο μαγευτικό Ντουμπρόβνικ, που αποτελούσε τον πρώτο και βασικό προορισμό μας. Στην πανέμορφη και γραφική πόλη συναντήσαμε τον Γραμματέα της τοπικής διοίκησης, κ. Vlaho Lujo. Με τη βοήθεια του ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη και πληροφορηθήκαμε για την ιστορία του Ντουμπρόβνικ. Επίσης κατά τη διάρκεια δείπνου που είχαμε όλοι μαζί σε παραδοσιακό εστιατόριο, ο Vlaho δώρισε στον ιδρυτή του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας. κ. Δημήτριο Καλλιαντζή, μια πλήρη στολή της κροατικής αστυνομίας. Τη δεύτερη ημέρα παραμονής μας στην περιοχή, επιλέξαμε να επισκεφτούμε το Στον, ένα γραφικό χωριουδάκι στο οποίο ακόμη και σήμερα υπάρχουν αλυκές όπου μαζεύεται αλάτι με τον παραδοσιακό τρόπο. Στο χωριό μας υποδέχθηκε ο Διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, κ. Ante Beader. Μετά τη μικρή ξενάγηση που μας έκανε ο ίδιος, επιστρέψαμε στη βάση μας και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το Ντουμπρόβνικ.

Την επόμενη ημέρα αναχωρήσαμε για το Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα για την κοσμοπολίτικη Μπούντβα. Ενδιάμεσα σταθήκαμε για λίγες ώρες στο μαγευτικό Κότορ, ένα πραγματικό διαμάντι των ακτών της Δαλματίας. Αφού διανυκτερεύσαμε και στη Μπούντβα, την Κυριακή 23 Απριλίου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα, επισκεπτόμενοι πρώτα το μοναδικό θέρετρο στο νησάκι του Αγ. Στεφάνου και έπειτα διασχίζοντας την Αλβανία.

Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στις εστίες μας αφήνοντας πίσω συναισθήματα και μνήμες και έχοντας κάνει νέους φίλους. Το ερώτημα που είχαν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός μας, την επόμενη χρονιά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ζαρχανής
Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Γούσιας

ipa karditsas mavrovounio 1

ipa karditsas mavrovounio 2

ipa karditsas mavrovounio 3

ipa karditsas mavrovounio




Total
0
Shares
Previous Article

Ετήσιο μνημόσυνο Γεωργίου Κωφού

Next Article

Ανάπτυξη των περιοχών Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας