Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπάρχουν ακόμα Ανεξέλεγκτοι Σκουπιδότοποι στο Δήμο Μουζακίου

 

Η Περιβαλλοντική Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν.Καρδίτσας

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για Κίνδυνο Πυρκαγιάς και Επικινδυνότητα στη Δημόσια Υγεία,

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ για Μόλυνση, Ρύπανση και Υποβάθμιση Περιβάλλοντος,

Και ΡΩΤΑΕΙ Αν, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ,

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΡΓΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ;

Αγαπητοί Πολίτες

Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς από τις επισυναπτόμενες εικόνες συστηματικά «κάποιοι ασυνείδητοι» με αυθαίρετες, παράνομες και ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων, αδρανών οικοδομικών υλικών, μπαζών, ακατάλληλων προϊόντων εκσκαφής, επικίνδυνων υπολειμμάτων σκυροδέματος, επικίνδυνων υλικών από έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, άλλα είδη οδοστρώματος, πλαστικές συσκευασίες με χημικά και εύφλεκτα υλικά, παλαιά έπιπλα, αμιαντούχα υλικά, Ζώα σε αποσύνθεση, κομμένα δένδρα, κλαδέματα, Ηλεκτρικές Συσκευές, Εξαρτήματα και ελαστικά αυτοκινήτων, «μετέτρεψαν σε Χωματερές» τις περιοχές  ΞΗΡΟΡΑΧΗ Μαυρομματίου, το ρέμα στον Αγ. Σεραφείμ Φαναρίου, τα πρανή στο ύψος της διασταύρωσης Ελληνοπύργου, τις θέσεις Μεριάς Γελάνθη, Λάκκα Κίτσιου Κρυοπηγή, Μανώλα Δρακότρυπα, Παλαιοί ΧΑΔΑ-Ρόγκια σε Λαζαρίνα, Μαγουλίτσα, Αγναντερό κ.α.

Οι εικόνες που αντικρίζουμε σε δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους και μάλιστα πλησίον κατοικιών προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και επιβεβαιώνουν την παράλειψη και την αδράνεια των υπευθύνων του Δήμου Μουζακίου για σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση συστημάτων ανακύκλωσης και την κατά νόμο οριζόμενη διαδικασία εναπόθεσης μπαζών και ειδική διαχείριση πάσης φύσεως υλικών, αποβλήτων, απορριμμάτων και σκουπιδιών.

Πλήρης ασυδοσία εν γνώσει των υπευθύνων. Το οδοιπορικό της ντροπής στους Ανεξέλεγκτους και παράνομους Σκουπιδότοπους μας εξέπληξε γιατί εκεί είδαμε σε ιδιωτικά οικόπεδα και χωράφια, για πρώτη φορά ‹φορτηγά του Δήμου Μουζακίου να αποθέτουν υλικά›. Και σα να μην έφτανε αυτό  διαπιστώσαμε  και πληροφορηθήκαμε ότι, ιδιωτικά και δημοτικά μηχανήματα έχουν αναλάβει διαχρονικά το  «έργο» της  δήθεν επικάλυψης και επιχωμάτωσης των επικίνδυνων υλικών χωρίς καμία επεξεργασία, κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας περί εναπόθεσης μπαζών, χωρίς έλεγχο ύπαρξης και τήρησης περιβαλλοντικών όρων, εν γνώσει των υπευθύνων και χωρίς καμία  μέριμνα για την ασφάλεια και προστασία των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

Προτείνουμε άμεσα οι προαναφερόμενες δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές εκτάσεις να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά βάσει μελέτης σε συνδυασμό με την αξιολόγηση της υπάρχουσας εκεί σήμερα επικινδυνότητας και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης Πολιτών, ελέγχου, αστυνόμευσης, φύλαξης, σήμανσης, ολική παρεμπόδιση πρόσβασης και απαγόρευση εισόδου και ρίψης υλικών και αποβλήτων.  Όλα όσα έγιναν είναι επικίνδυνα και συνεχίζονται, με τους υπεύθυνους να μην αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους.

Επιτέλους σταματήστε τους, και πριν είναι αργά καλούμε κάθε αρμόδιο να παρέμβει για να κλείσουν άμεσα οι χωματερές, να ελεγχθεί αυτή η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες  σ’ αυτούς που αδράνησαν και επέτρεψαν να συντελεσθεί η περιβαλλοντική καταστροφή και η σημερινή επικινδυνότητα. Αυτοί οι ίδιοι είναι που μας διαβεβαιώνουν χρόνια τώρα ότι, «οι Χωματερές έκλεισαν και αποκαταστάθηκαν..», για «Καθαρό Δήμο Μουζακίου..», και για «Υλοποίηση δύο γραμμών ανακύκλωσης..».-

Μουζάκι 29-7-2018

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε.  Χαντζηγούλας Χ. Γιώτης Λ. Βασιλάκος Α.

IMG 0274

rema kitsiou tk kryophghs 2

tk magoulitsas hada 3

tk mayrommatiou xhroraxh 2

tk mayrommatiou xhroraxh 3 1

tk mayrommatiou xhroraxh 4




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Next Article

Η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση στα Στουρναρέικα «Καλώς Ανταμωθήκαμε»

Related Posts

festival volos xorevontaspanellinios 1
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου» Την…