Ξεκίνησε και συνεχίζεται η διανομή τροφίμων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τους οικείους Δήμους

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η διανομή τροφίμων σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχιας

Β. Τσιάκος: Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια στην κατεύθυνση κοινωνικής προστασίας

Διανομή τροφίμων σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχιας ξεκίνησε και συνεχίζεται από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καρδίτσας σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους. Ειδικότερα έγινε διανομή τροφίμων σε 106 δικαιούχους στο Δήμο Καρδίτσας, 150 δικαιούχους στο Δήμο Σοφάδων, 37 δικαιούχους στο Δήμο Παλαμά και 22 δικαιούχους στο Δήμο Αργιθέας.

Διανεμήθηκαν κοτόπουλα, ρύζι, μακαρόνια, φέτα ΠΟΠ, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ελιές, χαλβάς. Την όλη διαδικασία που έγινε μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων επέβλεψαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Ε. Αντωνίου, κ. Δ. Ζάβαλος, κ. Ι. Τσιρώνης και κ. Β. Στεργίου. Επίσης παρόντες στις διανομές τροφίμων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γ. Κόκκαλη και κ. Γ. Μάττας. Αξίζει να σημειωθεί πως η καταγραφή των δικαιούχων του προγράμματος έγινε από τους Δήμους.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους αλλά και τα αρμόδια υπουργεία προσπαθεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που δίνονται, μέσα από κάθε πρόγραμμα και δράση για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχιας. Το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο υλοποιούν από κοινού τα αρμόδια υπουργεία, οι Δήμοι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ύψους 250.000 ευρώ. Η διανομή τροφίμων προβλέπεται να γίνει σε δύο δόσεις. Γνωρίζουμε ότι δεν λύνουμε το πραγματικό πρόβλημα των ανθρώπων που διαβιούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ωστόσο η εφαρμογή του μέτρου προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση. Για το λόγο αυτό εξάλλου όλοι οι αρμόδιοι φρόντισαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες και καταφέραμε να είμαστε από τις πρώτες περιοχές που τα τρόφιμα δίνονται στους δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ στην κατεύθυνση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και στην αντιμετώπιση προβλημάτων φτώχιας και περιθωριοποίησης».

Foto 2

Foto 3
Total
0
Shares