Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας – Οίακας Ναυπλίου: Αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία ο αγώνας του Σαββάτου

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας – Οίακας Ναυπλίου: Αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία ο αγώνας του Σαββάτου

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας: Αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία ο αγώνας του Σαββάτου απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου

Το μπάσκετ της Καρδίτσας στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης 

Η Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Άτομα με Αναπηρία. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας κάθε ηλικίας στην Ελλάδα και πάνω από το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, βιώνουν κάποιας μορφής πνευματική ή σωματική αναπηρία, αντιμετωπίζοντας σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Για κάθε έναν και κάθε μία από τους συνανθρώπους μας, η κοινωνία μας πρέπει να διεκδικήσει και να βρει τρόπους, ώστε να αναπτύξουν ισότιμα τις ικανότητές τους και να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, την κοινωνική συμμετοχή. Σε αυτό το πνεύμα, ο αγώνας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας – Οίακας Ναυπλίου το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία. Μια ημέρα που πρέπει να μας κάνει όλους να ευαισθητοποιηθούμε, να κατανοήσουμε την  σημασία της κοινωνικής ένταξης των συνανθρώπων μας. Είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, είναι μια ακόμη αφορμή να κατανοήσουμε όλοι την ευθύνη της συμμετοχής μας σε μια κοινή προσπάθεια για να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας πρόσβαση και ευκαιρίες σε κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής.

Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που η έδρα μας, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας είναι μια αθλητική υποδομή – κόσμημα για την πόλη μας, όχι για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει, αλλά κυρίως, γιατί είναι απολύτως προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία (με ειδικές θέσεις και ανέσεις για ΑΜΕΑ, πρόσβαση σε όλα τα σημεία του γηπέδου, ανελκυστήρες, οδεύσεις τυφλών κ.α.) και προσκαλούμε όλους τους φιλάθλους να δώσουν το «παρών» στον αγώνα του Σαββάτου.

O αγώνας του Σαββάτου λοιπόν, έχει διπλό χαρακτήρα και στη διάρκειά του, θα γίνουν ειδικές δράσεις σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, ώστε μαζί με το όμορφο θέαμα που οι δυο ομάδες θα παρουσιάσουν να στείλουμε όλοι μαζί, το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και της στήριξης στα άτομα με αναπηρία.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας – Οίακας Ναυπλίου: Αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία ο αγώνας του Σαββάτου

Προετοιμασία για τον αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος, υπάρχει σίγουρα ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας, ιδιαίτερα μετά το «διπλό» στο κλειστό του Στρέφη την Κυριακή. Σε ένα καταπληκτικό ματς, που μεταδόθηκε μάλιστα τηλεοπτικά, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας νίκησε με 89-93 τον Τρίτωνα και παρέμεινε μετά από 8 αγωνιστικές, η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Παρά τις συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, αλλά και το γεγονός ότι ο ΑΣΚ βρέθηκε ακόμη και στο -12 (42-30 στα μέσα της δεύτερης περιόδου), κατάφερε στο τέλος να δείξει την αποτελεσματικότητά του, οι παίκτες έβγαλαν προσωπικότητα και η νίκη ήρθε μέσα σε πανηγυρισμούς, τόσο από τα μέλη της ομάδας, όσο και από τους αρκετούς Καρδιτσιώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής λοιπόν, ο ΑΣΚ ήταν ο μεγάλος νικητής, όμως το πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον ενόψει της 9ης στροφής και τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας περιμένει το επόμενο παιχνίδι του Σαββάτου. Η προσοχή όλων είναι πλέον στραμμένη στον αγώνα απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου, που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας. Η ομάδα της Αργολίδας, κατάφερε να δημιουργήσει την τελευταία στιγμή ένα νεανικό ρόστερ, δεν έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δε σημαίνει πως ο ΑΣΚ δεν πρέπει να δώσει τη δέουσα προσοχή στο ματς. Ήδη η ομάδα προετοιμάζεται για τον αγώνα του Σαββάτου, θέλοντας βέβαια να συνεχίσει νικηφόρα, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και συγκέντρωση μέσα στο παρκέ. Τα προβλήματα τραυματισμών δε λείπουν, «παράσημα» από τον αγώνα απέναντι στον Τρίτωνα, όμως ο ΑΣΚ έχει το βάθος στο ρόστερ και τις λύσεις για να ανταπεξέλθει.

 
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Στον Δήμο Παλαμά ο Αθ. Ακρίβος: Τέθηκαν οι βάσεις για πιο στενή συνεργασία

Στον Δήμο Παλαμά ο Αθ. Ακρίβος: Τέθηκαν οι βάσεις για πιο στενή συνεργασία

Επόμενο άρθρο
Διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ

Ξεκινά από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ