Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Σοφίας Τόλια στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΛΙΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ 11ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής,

Θα ξεκινήσω την τοποθέτησή μου αναφερόμενη στον επίλογο που έκανε ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης σε άρθρο του στην Καθημερινή, προ ολίγων μηνών και έχει ιδιαίτερη αξία, εφόσον συσχετιστεί με τη νέα γενιά και τις αγωνίες της: «Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το βήμα και να γράψουμε τη δική μας ιστορία, είναι σίγουρα πιο δημιουργικό από το να συζητάμε για τις ιστορίες των άλλων!».

Πράγματι, φρονώ, ότι ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης της χώρας και της νέας γενιάς. Μιας νέας γενιάς που υπέστη τη μεγαλύτερη βλάβη από το πολιτικό σύστημα, αφού διαψεύστηκε στις προσδοκίες της και προδόθηκε πολλάκις. Μιας νέας γενιάς που φεύγει μαζικά για το εξωτερικό, γιατί η πατρίδα της και οι πολιτικοί της ταγοί δείχνουν ανήμποροι να την κρατήσουν στη βάση της και την αξιοποιήσουν εδώ. Μιας νέας γενιάς, που βλέπει τη μετριότητα να επιβραβεύεται και τους κόπους της να μην ανταμείβονται. Η σημερινή κυβέρνηση απογοήτευσε ακόμη περισσότερο τους νέους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ.

Επαγγελματίες επαναστάτες και φωνακλάδες της δήθεν ηθικής και αξιοπρέπειας, υποσχόμενοι ότι θα ανατρέψουν τις παθογένειες του συστήματος, όταν πήραν στα χέρια τους τα ηνία της εξουσίας, έπραξαν ακριβώς τα αντίθετα. Αυτοί είναι οι σημερινοί κυβερνώντες, αυτοί είναι οι «σωτήρες» των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αυτοί είναι που καθημερινά βουλιάζουν το μέλλον της χώρας και τους νέους στην αδράνεια, την απογοήτευση και στη μιζέρια.

Η νέα γενιά της Ελλάδας δεν είναι οι κουκουλοφόροι και οι μπαχαλάκηδες, δεν είναι οι παράνομοι θαμώνες και βάνδαλοι των πανεπιστημίων, δεν είναι οι υμνητές των τρομοκρατών και οι συνοδοί του Κουφοντίνα, δεν είναι οι αργόσχολοι ρουβίκωνες, δεν είναι αυτοί που επιδιώκουν μια θεσούλα στο Δημόσιο. Η νέα γενιά είναι αυτή που μάχεται, αριστεύει, ανταγωνίζεται, μορφώνεται, δημιουργεί, ονειρεύεται.

Και αυτή την κομβική στιγμή στη χώρα μας, ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει τους νέους να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να δημιουργούν στη χώρα τους είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης. Μόνο μέσα από τον φιλελεύθερο πραγματισμό, μόνο με μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων μπορεί η μηχανή να πάρει μπροστά και να αναχαιτιστεί η τάση φυγής στο εξωτερικό. Οι νέοι δεν θέλουν και δεν επιτρέπεται να θέλουν μερίσματα και επιδόματα φτώχειας, ούτε ανανεώσεις συμβάσεων χωρίς προοπτική, κάτι που πράττει η σημερινή κυβέρνηση. Απαιτούν δουλειές και ανάπτυξη, αξιοκρατία, αριστεία, ίσες ευκαιρίες. Απαιτούν εξορθολογισμό της παιδείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, λειτουργικό κράτος γενικότερα. Απαιτούν να μπει ένα φρένο στους παλαιοκομματικούς τακτικισμούς και μηχανισμούς και να γίνουν ρήξεις και μεταρρυθμίσεις.

Χρέος του προέδρου μας να μπολιάσει το κόμμα μας με φρέσκο αίμα και ιδέες. Ευθύνη του προέδρου μας να πατάξει φαινόμενα και νοοτροπίες που μόνο μέλημά τους είναι μια θέση στον δημόσιο τομέα. Ο Κυριάκος το έχει, που λέμε και στην καθομιλουμένη και μπορεί να εισάγει ένα νέο τρόπο του πολιτεύεσθαι, πιο αξιοκρατικό, πιο φιλελεύθερο, πιο σύγχρονο, πιο ευρωπαϊκό. Εξάλλου το απέδειξε με το μητρώο στελεχών και με την ανανέωση προσώπων σε σημαντικά πόστα και αξιώματα.  Και στην προσπάθεια αυτή έχουμε χρέος όλοι μας να ακολουθήσουμε. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη νέα γενιά και το μέλλον της.




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Νέα μέτρα 2 δις ευρώ στον νέο Προϋπολογισμό

Next Article

Ευχές της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας & Εύβοιας

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike