Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Μουζάκι έψαλε τον Εθνικό Ύμνο από τα μπαλκόνια – Το μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη (video)

25h martiou 2020 koronoios

 

Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν σήμερα το πρωί οι Δημότες του Μουζακίου τιμώντας την Θεοτόκο Παρθένο Μαρία ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού καθώς και την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης του 1821.

Και οι δύο εορτές άρρηκτα συνδεδεμένες με το αθάνατο, αλύγιστο, ηρωϊκό, λαμπρό πνεύμα της φυλής μας.

Στις 11.00 ακριβώς οι Μουζακιώτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα -των προηγούμενων ημερών- του Δημάρχου Φάνη Στάθη βγήκαν στις αυλές στα μπαλκόνια μπροστά σε ορθάνοιχτα παράθυρα και με το χτύπο της καμπάνας ένωσαν τις φωνές τους με τον ήχο, τις στροφές και τις νότες του Εθνικού μας Ύμνου…Ο Παιάνας – σύμβολο της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκλωβισμένοι μέσα σε κυκεώνα εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με τη Δαμόκλειο Σπάθη μιας Πανδημίας άνευ προηγουμένου να σείεται πάνω από τα κεφάλια μας και να ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη συμπεριλαμβανομένης και της χώρα μας, με οικονομικά και γεωπολιτικά προβλήματα εμείς οι Δημότες του Μουζακίου, δηλώσαμε σθεναρά και απερίφραστα ότι την Ελλάδα δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά.

Οι απόγονοι του Αλεξάνδρου, του Αχιλλέα, του Οδυσσέα, αλλά και των ηρώων της ελληνικής επανάστασης του 1821 Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Διάκου και μύριων άλλων επιφανών και αφανών ηρώων έδωσαν το δυναμικό παρόν στον διπλό εορτασμό της Πατρίδας μας αποδεικνύοντας πως η ΕΛΛΑΔΑ απ’ άκρη σ’ άκρη των γεωγραφικών της συνόρων από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη είναι ζωντανή, είναι δυνατή είναι αισιόξοξη.

ΗΤΑΝ … ΕΙΝΑΙ  και θα ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ για τις επόμενες χιλιετίες … στον παγκόσμιο χάρτη…

Ένα τεράστιο μπράβο στο Δήμαρχο Φάνη Στάθη για την πραγματοποίηση του εορτασμού της διπλής σημερινής εορτής του Ελληνισμού έστω και με αυτόν τον τρόπο… και ένα χειροκρότημα σε όλους μας που το τολμήσαμε.

Μας θύμισε πως είναι να είσαι Άνθρωπος με πίστη και αξίες …….Πατριώτης…..Χριστιανός και πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΑΣ!

«Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;».

(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)…..

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Ζήτω το Έθνος μας

Κρίκου Ιωάννα




Total
0
Shares
Previous Article
armatoliatiko oksia

Το Αρματολιάτικο Οξυάς - Αφιερωματική δημοσίευση

Next Article
taistres

Mέριμνα του Δήμου Μουζακίου για τα αδέσποτα κατά την περίοδο της επιδημίας

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike