Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το κάλεσμα της Ιστορίας

Του Κώστα Τσιάρα

Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Καρδίτσας

Η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης την ύστατη ώρα να υπάρξει συμφωνία για την παράταση του προγράμματος σταθερότητας, όπως αναμενόταν δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα σε όλους ορατά. Δυστυχώς όμως οι απαράδεκτες σκηνές αυτής της εβδομάδας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετατραπούν σε οικονομική και κοινωνική ρουτίνα σε περίπτωση που προχωρήσει το προγραμματισμένο, όπως αποδεικνύεται, από τη σημερινή εξουσία διαζύγιο της Ελλάδας με την Ε.Ε.

tsiarasΤις ώρες, που γράφονται αυτές οι σκέψεις, οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία για την χώρα. Μια δύσκολη επιλογή, βέβαια, όπως δύσκολες ήταν και αυτές, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πρωθυπουργός παλεύει τώρα να κλείσει τον λάκκο, που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια και στον οποίο θέλουν να τον ρίξουν οι εσωκομματικοί του ακραίοι αντίπαλοι και οι λυκοφιλίες με τον κυβερνητικό του εταίρο και Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Μακάρι ο κύριος Τσίπρας να μας αιφνιδιάσει ευχαριστα. Μακάρι, για το καλό της Πατρίδας, να καταπιεί την οργή του, να παραμερίσει το συμφέρον του κόμματός του, να ξεχωρίσει το κύριο από το δευτερεύον και να κρατήσει τη χώρα όρθια.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος είναι το μεγαλύτερο ιστορικό κεκτημένο των τελευταίων δεκαετιών. Αυτό το κεκτημένο, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού. Και πρωτίστως η Κυβέρνηση. Είναι το δικό της «ραντεβού με την Ιστορία». Να σεβαστεί την παρακαταθήκη του «Εθνάρχη», να δικαιολογήσει τον αυτοπροσδιορισμό της ως «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» και να κάνει αυτή το πρώτο βήμα καλής θέλησης προκειμένου να επανέλθουν ΌΛΟΙ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για μια οριστική και βιώσιμη λύση. Το χρωστά στον ελληνικό λαό που έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους Έλληνες, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που έχουν «ματώσει».

Εφόσον όμως οδηγηθούμε στις κάλπες, όσοι πιστεύουμε, πως το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη ψηφίζουμε «ΝΑΙ». Με το «ΝΑΙ», δεν σταματάει η διαπραγμάτευση ούτε για το χρέος ούτε για τα μέτρα. Αντίθετα, διασφαλίζεται η παραμονή μας στο Ευρώ και στην Ε.Ε. και μπαίνει φρένο στην ανευθυνότητα και την ανικανότητα των «ιδεοληπτικών κυβερνητών» μας.

Η Ελλάδα, που όλοι μας θέλουμε, η Ελλάδα της ευθύνης, του μόχθου, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας, δεν μπορεί να υπάρξει, εάν δεν διαφυλάξουμε την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Για χάρη της Πατρίδας, λοιπόν, ας ελπίσουμε, πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική.
Total
0
Shares
Previous Article

Καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξει η Συνεταιριστική Τράπεζα στο Μουζάκι

Next Article

Ανοιχτή από αύριο η Συνεταιριστική Τράπεζα στο Μουζάκι