Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών “Τα Άγραφα” επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Η επιχείρηση που παράγει με αγνά υλικά και με πατροπαράδοτες συνταγές των Αγράφων, προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Το  εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών “Τα Άγραφα” επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Σωτ. Μπακαλάκου και τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών “Τα Άγραφα” του κ. Κων. Μπολτσή λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην οδό Αλλαμανή 35 με σύγχρονο εξοπλισμό παράγοντας με τους πιο αυστηρούς κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, εκλεκτά και αγνά υλικά και με παραδοσιακές συνταγές που χρόνια ακολουθούσαν οι γυναίκες των Αγράφων, ζυμαρικά που διακρίνονται για την ποιότητα και την  γεύση τους:

Χυλοπίτες, τραχανάδες, μακαρόνι κοφτό, κριθαράκι, αστεράκι, χυλοπιτάκι, μπλιγούρι, κους κους, όλα  φρέσκα και συσκευασμένα, χονδρική και λιανική όλο το χρόνο.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει στο εργαστήριο δικά του υλικά (αλεύρι, γάλα, αυγά) και να παραλάβει τα προιόντα που θέλει έτοιμα στεγνά για μαγείρεμα.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Μπολτσή για την επιχειρηματική του ενασχόληση με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και τον ενημέρωσε για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στα μεγάλα και μικρότερα σημεία πώλησης και την καλλιέργεια τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.
Total
0
Shares
Previous Article

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία

Next Article

Δήμος Τρικκαίων: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι Κοινωνικές Δομές

Related Posts