Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει…

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει…

Η παρούσα θητεία στους ΟΤΑ (2019-23) στιγματίστηκε από την πρωτοφανή πανδημία κοβιντ19, την καταστροφική μανία του κυκλώνα Ιανού (19-20 Σεπτ 20), τις αλλόκοτες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΣ – που κρίθηκαν αντισυνταγματικές (απόφαση ΔΕΚ 2022 ΣτΕ) λόγω της πλήρους απαξίωσης της λαϊκής ψήφου και των συλλογικών οργάνων: ΔΣ και ΠΣ και αναγόρευσης των Δημάρχων και Οικονομικών Επιτροπών σε … κυρίαρχα όργανα «αποφασίζομεν και … αναθέτουμε»!

Σε συνδυασμό και με την ψήφιση του όλως πλειοψηφικού αντικοινοτικού εκλογικού νόμου 4804/21, η Αυτοδιοίκηση από λαϊκός συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός τείνει να μετατραπεί σε … συγκεντρωτικό διοικητικό μηχανισμό – λόγω Καλλικράτη και οι αιρετοί- όργανα ΤΑ σε βραχίονες του παλιού κομματικού πελατειακού συστήματος.

* Οι Βουλευτές και τα κόμματα έχουν ανάγκη τους περιφερειάρχες – αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους – αντιδημάρχους και οι τελευταίοι τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού για εκλογή τους.

^ Αποτέλεσμα αυτής της αλληλοεξάρτησης: το τέλμα, η ακινησία, η απραξία – μη παραγωγή έργων και η … «ισορροπία»στο χαμηλότερο σημείο, ήτοι : …πάτο.

^ Γιαυτό στον ουραγό ανάπτυξης και ΑΕΠ νομό Καρδίτσας η ύφεση, η ανεργία και στασιμότητα εντείνονται τα τελευταία έτη.

Προβληματική η εκτέλεση του Διοικητηρίου, η λειτουργία του νοσοκομείου, άγονων ιατρείων, των οδικών υποδομών: Συκεώνας – χωρίς άσφαλτο διαπεριφερειακές συνδέσεις (Ρόγκια), ρέματα χωρίς γέφυρες (Ρογκάκια), ελλιπή αντιπλημμυρικά κα).

• Οι Υπουργοί – Βουλευτές ρίχνουν το φταίξιμο για ολιγωρίες στον ηγέτη Θεσσαλίας, εκείνος στέλνει υπομνήματα στον Υπουργό για χρηματοδότηση από κρατικό ΠΔΕ, επιδίδει στα … όρθια αιτήματα στον ίδιο τον πρωθυπουργό – επίσκεψη Ανθηρό 19-10-22.

^ Φαύλος κύκλος και … απόπειρα κατασίγασης της οργής των ορεινών κατοίκων, των γονιών και μικρών Μαθητών μας, των κτηνοτρόφων.

Πρόσφατα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ΔΣ σημείωσε: ανύπαρκτη η υγειονομική περίθαλψη στην ορεινή Αργιθέα – νίπτει χείρας η δημοτική αρχή λόγω μη τυπικής αρμοδιότητας κλπ.

• Όμως διαχρονικά οι αργιθεάτες και οι καρδιτσιώτες γνωρίζουν: αν δεν κλάψει το παιδί, ούτε η μάνα του δίνει τροφή …!

^Αρκετά τα χειροκροτήματα, οι ευχαριστίες, τα «κύριε ελέησον»…

• Με ενωτική διαπαραταξιακή συνεννόηση οι Αιρετοί έχουν χρέος να σπάσουν την δυστοπική εσωστρέφεια, να κινηθούν δυναμικά και υπεύθυνα προς τα Κέντρα Αποφάσεων για ΕΔΩ και ΤΩΡΑ λύσεις.

Καλά τα Πιλοτικά Σχέδια, τα ΕΑΠ Αγράφων, οι μελλοντικές υποσχέσεις, αλλά ο Τόπος χρειάζεται άμεσα Έργα Υποδομών – Επενδύσεις Αειφορικές με ολοκλήρωση ημιτελών παρατημένων έργων (φράγμα Συκιάς κα).

* Οι Αιρετοί έχουν μπροστά τους 200 μέρες θητείας.

• Χρωστάνε 7 παραστάσεις δυναμικές :

1. Σε Υπουργείο Υποδομών: απαίτηση για έγκριση πιστώσεων που ζήτησε η περιφέρεια Θεσσαλίας, επίβλεψη έργων ασφάλτου από Υπηρεσίες Υπ. Υποδομών (όπως έγινε στα έργα Ιανού 143.000.000€ στους τρεις ΟΤΑ νομού μας).

^Έλευση κλιμακίου Μηχανικών για να διαπιστώσει άθλια βατότητα δρόμων.

^την Επικινδυνότητα σε Συκιά – άξονα Καρδίτσα – Άρτα.

2. Στο γραφείο προέδρου ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα Βουλής.

3. Στο Υπουργείο Υγείας για νέο σύστημα διορισμού γιατρών με πρόσθετα κίνητρα και στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας.

4. Στη Λάρισα – Γραφείο Περιφερειάρχη με σαφές αίτημα: επίσκεψη επιτόπια!

5. Στον όμιλο ΔΕΗ για ανταποδοτικά έργα λόγω επενδύσεων του σε αιολικά Τυμπάνου – Σταθμό παραγωγής κα

6. Στην αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας και ΑΤ Μουζακίου για εφαρμογή νόμων και επιβολή κυρώσεων σε κάθε αρμόδιο: κακή βατότητα οδικού δικτύου – μη σήμανση – χωρίς στηθαία και πλέγματα (ν 3481/2006 ως ισχύει)

7. Ακρόαση κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα παραπάνω αδικήματα και παραβάσεις των υπευθύνων αιρετών – πολιτικών.

Σημειωτέον: Μετά από δική μας παράσταση- υπόμνημα στα κεντρικά ΔΕΗ για επικινδυνότητα οδικών σηράγγων Συκιάς, η ΔΕΗ απάντησε ότι ουδεμία αρμοδιότητα έχει στο τμήμα αυτό και αρμόδιο είναι το Υπ Υποδομών.

Συνεπώς σε αυτό θα καταλογιστούν οι ευθύνες για εγκατάλειψη και ανυπαρξία οδικής ασφάλειας (μη φωτισμός, μη εσωτερική επένδυση σηράγγων από 1999-2000, μη πλέγματα εξωτερικά). Στη διάθεση παντός η αλληλογραφία.

Πριν συμβεί το τραγικό , το απευκταίο …

* Να κτυπήσουν πόρτες οι Αιρετοί εκπρόσωποι των 4000 Αργιθεατών:

•Είτε μαζί με κοινοβουλευτικούς είτε μόνοι

•Ήγγικεν η ώρα κρίσης για άπαντες !

Δημήτρης Παπακώστας 13-1-23
Αιρετός ΤΑ 25 έτη – Νομικός




Total
0
Shares
Previous Article
Γιατί κύριοι διοικούντες τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. δεν δημοσιοποιείτε τις αποφάσεις για πρόσληψη προσωπικού ΑμΕΑ; - Γιώργος Δ. Καραβίδας: …αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική – και όχι μόνο - λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

Γιώργος Δ. Καραβίδας: …αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική – και όχι μόνο - λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

Next Article
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος «ΚαληΜέρα» με γεύσεις στο Μουζάκι

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος «ΚαληΜέρα» με γεύσεις στο Μουζάκι

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike