Τιμητική εκδήλωση για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα για τα 67 χρόνια από το θάνατό του

Τιμητική εκδήλωση για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα για τα 67 χρόνια από το θάνατό του

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα για τα 67 χρόνια από το θάνατό του.

Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» και ο Σύλλογος Θεσσαλών Μαραθώνα – Νέα Μάκρη – Ραφήνας «Ο Ρήγας Φεραίος» υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» πραγματοποίησαν τιμητική εκδήλωση για τον άξιο της πατρίδας «Μαύρο Καβαλάρη» Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 στον Ι.Ν Αγίας Μαρίνας χοροστατούντος του Πατέρα Σπυρίδωνα εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε αρτοκλασία με αφορμή τη συμπλήρωση 67 ετών από την ημέρα θανάτου του Στρατηγού και Πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα.

Εκ μέρους των φορέων διοργάνωσης της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» κ. Λάζαρος Καραούλης τόνισε ότι «μετά από 27 χρόνια που τοποθετήθηκε η προτομή του «Μαύρου Καβαλάρη» στη πλατεία της Ν. Μάκρης πραγματοποιείται εκδήλωση τιμής και Μνήμης η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καθιερωθεί ως θεσμός για να υπενθυμίζει στους Νεοέλληνες την συνεισφορά του Πλαστήρα στην Ευρύτερη Περιοχή».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Δρ. Στέφανος Γ. Κούτρας Πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» ο οποίος με περιεκτικό λόγο σκιαγράφησε τη ζωή και το έργο του αειμνήστου Στρατηγού και Πρωθυπουργού. «Οι Θεσσαλοί της Αττικής τιμούμε φέτος τη μνήμη του πραγματοποιώντας για πρώτη φορά εκδήλωση στη Ν. Μάκρη τόπο στον οποίο βρίσκεται προτομή του «Μαύρου Καβαλάρη» από το 1993 και η οποία τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του νυν Δημάρχου τότε Δημοτικού Συμβούλου Στέργιου Τσίρκα και τον οποίο ευχαριστώ Δημοσίως. Η πρόσκληση των φορέων να παραστώ ως κεντρικός Ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση με τιμά και μου δίνει την ευκαιρία να προτείνω την καθιέρωση της 26ης Ιουλίου ως ημέρα εκδηλώσεων στο δήμο σας για τον αείμνηστο Στρατηγό και Πρωθυπουργό ο οποίος όπως πολύ καλά γνωρίζεται ευεργέτησε την περιοχή σας.» Ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής» ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι «σήμερα που η πατρίδα μας διέρχεται μια δύσκολη περίοδο η τιμή όσων αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα σφυρηλατεί την εθνική μας συνείδηση. Ο Νικόλαος Πλαστήρας ανανέωσε την Εθνική μας ταυτότητα και πέρασε θριαμβευτικά στο Θρύλο γενόμενος σύμβολο Τιμιότητας, Φιλοπατρίας και Παλληκαριάς.» Ακολούθησε τρισάγιο στην προτομή του Καρδιτσιώτη πρώην Πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μαραθώνα Τσίρκας Στέργιος αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Αειμνήστου Στρατηγού και Πρωθυπουργού για την εγκατάσταση των προσφυγικών οικογενειών στην Περιοχή. «Νέος Δημοτικός Σύμβουλος πρωτοστάτησα στη δημιουργία αυτής της προτομής και χαίρομαι που σήμερα μετά από 27 Χρόνια πραγματοποιείται από Θεσσαλικούς φορείς η λιτή αλλά σημαντική αυτή εκδήλωση». «Δεσμεύομαι για την καθιέρωση αυτής της εκδήλωσης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία σας και τους τοπικούς Θεσσαλικούς Συλλόγους οι οποίοι εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας»

Χαιρέτησε την εκδήλωση και ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε «ότι ο Πλαστήρας τίμησε τα γαλόνια και τη στολή του».

Χαιρετισμούς για την εκδήλωση μας έστειλαν ο Βουλευτής Καρδίτσας ΝΔ Γιώργος Κωτσός, η Βουλευτής Καρδίτσας ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, ο Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ Αθανάσιος Λούπης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηριωτών «Η Αγία Παρασκευή» κ. Νικόλαος Μερεντίτης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης .

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο βουλευτής Ανατ. Αττικής ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο πρώην βουλευτής και πρώην Αντινομάρχης Ανατ. Αττικής Νίκος Καντερές, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα Κωνσταντίνος Τσίρκας, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα Δημήτρης Μακρής, ο Προέδρος δημοτικού διαμερίσματος Νέας Μάκρης Κωνσταντίνος Κουλουσούσας ο Προέδρος «Πανθεσσαλικής Στέγης» Στέφανος Κούτρας, ο Πρόεδρος Καρδιτσιωτών Αττικής Λάζαρος Καραούλης, ο Πρόεδρος Θεσσαλών Μαραθώνα – Νέα Μάκρη – Ραφήνας «Ο Ρήγας Φεραίος» και σύμβουλος δημ. διαμερίσματος Νέας Μάκρης Γιώργος Μιχαήλ, ο Προέδρος Θεσσαλών Μεσογέων «Δευκαλίων» Μπαρούτας Δημοσθένης, η Πρόεδρος Απανταχού Σμοκοβιτών «Η Μενελαΐδα» και Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Δράσεων της Πανθεσσαλικής Στέγης Έφη Χαντζούλη, η Πρόεδρος Λουτριωτών Καρδίτσας και ειδική γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης Αναστασία Μπαλαμπάνη, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Μαυρομματιανών «Γ. Καραϊσκάκης» και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πανθεσσαλικής Στέγης Ηλέκτρα Αντωνοπούλου – Πανάγου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγιωτών Λάρισας και Σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Πανθεσσαλικής Στέγης  Χαρά Σκάρπου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καναλιωτών κ. Λάμπρος Πυργιώτης η Αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Ρίτσα Κούτρα και η Θεσσαλή συγγραφέας Τσέλιου – Παππά Σωτηρία.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τους εξής:

Βουλευτής Ανατ. Αττικής Σκουρολιάκος Πάνος, Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (ο Περιφερειάρχης δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, Πρόεδρος «Πανθεσσαλικής Στέγης» Στέφανος Κούτρας, ο Πρόεδρος Καρδιτσιωτών Αττικής Λάζαρος Καραούλης, ο Πρόεδρος Θεσσαλών Μαραθώνα-Νέα Μάκρη-Ραφήνας «Ο Ρήγας Φεραίος» και σύμβουλος δημ. διαμερίσματος Νέας Μάκρης Γιώργος Μιχαήλ, ο Προέδρος Θεσσαλών Μεσογέων «Δευκαλίων» Δημοσθένης Μπαρούτας, η Πρόεδρος Απανταχού Σμοκοβιτών «Η Μενελαΐδα» και Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Δράσεων της Πανθεσσαλικής Στέγης  Έφη Χαντζούλη

Οι πρόεδροι των φορέων διοργάνωσης προσέφεραν καφέ και θεσσαλικό τσίπουρο στους προσκεκλημένους.

Οι διοργανωτές θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον Πατέρα Σπυρίδων της ενορίας της Αγίας Μαρίνας για τη φιλοξενία του και τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα για την συνεργασία με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

nikolaosplastiras1

nikolaosplastiras2

nikolaosplastiras3

nikolaosplastiras5

nikolaosplastiras7 8 9

nikolaosplastiras10 11 12

nikolaosplastiras13 14

nikolaosplastiras16Total
0
Shares