Θερινοί ρυθμοί στα αυτοδιοικητικά δρώμενα : Ρόγκια – Ρογκάκια κοινή τύχη!

Δημήτρης Παπακώστας

Θερινοί ρυθμοί στα αυτοδιοικητικά δρώμενα : Ρόγκια – Ρογκάκια κοινή τύχη!

Στο μέσο του κατακαλόκαιρου και οι εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση – Αργιθέας και Θεσσαλίας, κυλούν σε … θερινούς ρυθμούς χαλαρότητας αλλά και … υπόγειων ζυμώσεων !

|.Γέφυρα Ρογκάκια στο Καροπλέσι Δήμου Καρδίτσας : η αναμονή 12 ετών παρατείνεται επ’ αόριστο …

Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε ξανά σε απάντηση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας προς τη ΛΑΣ και Τάσο Τσιαπλέ .

Τάμα δόθηκε ότι ίσως μεταφερθεί η τύπου Μπέλευ του Καραϊσκάκη από Αγιοπηγή Μουζακίου, όταν και εφόσον γίνει εκεί η νέα γέφυρα – έργα Ιανού …

^ Στα Ρογκάκια Καροπλεσίου Ιτάμου προορίζει η ισχυρή Θεσσαλία τα … σκουριασμένα υλικά της υπό καθαίρεση παλιάς γέφυρας ως ένδειξη …’αμέριστου’ ενδιαφέροντος προς τα ορεινότερα χωριά των Θεσσαλικών Αγράφων !

||. Για τη βελτίωση του παραΜεγδόβιου άξονα:Δεν υπάρχουν χρήματα … απάντησε η Λάρισα .

Υποσχέσεις για Μελέτες και … θα – θα …

• Συμπεράσματα :

1. Η Περιφερειακή Αρχή δυστυχώς δεν έχει πολιτική βούληση για ισόρροπη ανάπτυξη, για άμβλυνση ανισοτήτων ανάμεσα σε πόλεις / κυρίως Ανατολικής Θεσσαλίας και ορεινής Δυτικής … για δίκαιη κατανομή πόρων – μονίμως χαμένη η Καρδίτσα.

• Υπάρχει και η δανειοδότηση κύριοι της Λαρισοκεντρικής αντίληψης για κατεπείγοντα έργα, χαμηλού προϋπολογισμού (όπως η μικρή γέφυρα στα Ρογκάκια Ιτάμου), καθώς και η διεκδίκηση ανταποδοτικών από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα Άγραφα !

2. Μετά ταύτα οι πολιτικοί της ΝΔ του νομού μας και ιδίως ο Υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να βρει λύσεις εν ανάγκη παρακάμπτοντας την «Αρχή της Λάρισας» για το επείγον και χρονίζον (από 2012) αίτημα για άσφαλτο 6 χλμ στα Θεσσαλικά Βραγκιανά έως Ρόγκια – Φελίκι .

Τουλάχιστον άμεσα: ΤΩΡΑ: τα τρία (3) πρώτα χλμ έως Αγίους Αποστολους – παλιό Σχολείο Ρογκίων!

^ Και μέσω Τερνα και Ενελ – που λειτουργούν Υδροηλεκτρικά στα χωριά Αχελώου να προχωρήσει η ασφαλτόστρωση από Αργύρι – Όρια Αιτωλίας (μόλις 5χλμ ).

Ήδη η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας ρίχνει άσφαλτο εντός ν. Καρδίτσας (1χλμ)!

Η οργή των δημοτών έχει φθάσει … πέραν των ορίων …

•Εμείς απλά το επισημαίνουμε !!!
——-
|||. Α. Στο ΔΣ Αργιθέας σήμερα νηνεμία και χαμηλοί τόνοι …

Αίσθηση μας ότι οι ζυμώσεις γίνονται με λίαν προσεκτικές κινήσεις, σύντομα θα ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα ενόψει και μεγάλων επενδύσεων που σχεδιάζονται στον τόπο μας καθότι μπαίνουμε σε λίγο στον τελευταίο χρόνο της δημοτικής θητείας, οι παλιές διαχωριστικές … γραμμές ξεθωριάζουν και ο ανασχηματισμός αχνοφαίνεται !

Β. Προχωρούν τα έργα ασφάλτου στην εργολαβία ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9: Λίμνη Στεφανιάδας – Αετοχώρι .
Οι εργαζόμενοι χειριστές διαμένουν επί τόπου και παράγουν έργο .

Γ. Ευχάριστες οι ειδήσεις και από την εργολαβία Τερνα ΑΕ (153 εκατ €) στους άξονες Δυτικής : Διασταύρωση Ανθηρού έως Τύμπανο – Μουζάκι
Και Ανατολικής έως Πετρίλο κλπ

Δ.Επειγόντως Δημοτική Αρχή, ΔΣ και ΠΣ Θεσσαλίας για παράσταση σε όμιλο ΔΕΗ για άσφαλτο λόγο 5 Αδέλφια – 5 οδικές Σήραγγες Συκιάς λόγω σοβαρών κινδύνων …

• •• Καλό Εργώδη Αύγουστο …!

Δημήτρης Παπακώστας 29-7-22
Total
0
Shares