Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θέμα: Τρόπος λειτουργίας του ΝΠΔΔ Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου

Άρθρο του Ηλία Μπάλλα

Μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμός και Αθλητισμός Δήμου Μουζακίου


Όλα τα συμβούλια του Δήμου μας Δημοτικό, ΔΗΚΕΔΗΜ, ΝΠΔΔ και όχι μόνο, ήθελα να πιστεύω ότι λειτουργούν δημοκρατικά, συζητάνε τα θέματα, ανταλλάσσουν γνώμες,  καταθέτουν προτάσεις, αντιπροτάσεις  που καταγράφονται στα πρακτικά  και σε κάποιες περιπτώσεις για να προχωρήσουν τα θέματα ομόφωνα ή με πλειοψηφία ψηφίζουν για την  υλοποίηση των 

Δυστυχώς όμως στο συμβούλιο της 26.2.2016 του ΝΠΔΔ ,δεν τηρήθηκαν αυτές  οι διαδικασίες , διότι κατέθεσα έξη  προτάσεις ,βασικά αυτονόητα πράγματα ιδικά για ένα νομικό πρόσωπο που κυρίως ασχολείται με τον πολιτισμό , αλλά  χωρίς να τοποθετηθούν ονομαστικά τα μέλη και βέβαια στο τέλος χωρίς να δεσμευτούμε για καμία πρόταση. 

Οι προτάσεις είναι ΕΔΩ. 

Οι προτάσεις αυτές καταγράφτηκαν  στα πρακτικά , και συζητήθηκαν  ,αλλά δυστυχώς στο τέλος τα παρόντα μέλη  ,δεν ήθελαν να καταγραφούν στα πρακτικά οι απόψεις τους για την κάθε πρόταση χωριστά , όπως  γίνετε  σε όλα τα συμβούλια  με δημοκρατικές διαδικασίες για να βρουν επιτέλους κάποια θέματα με την ονομαστική ψηφοφορία  τον δρόμο της υλοποίησης όπως γίνετε και στο Δημοτικό Συμβούλιο  ,τίθενται κάποιες προτάσεις και οι σύμβουλοι τοποθετούνται ονομαστικά με όποιο τρόπο νομίζει ο καθένας και δια της πλειοψηφίας υλοποιούνται. 

Ούτε καν για το τρίτο θέμα ,να δεσμευτούμε δηλαδή να μην γίνονται πληρωμές από το ΝΠΔΔ ,χωρίς έγγραφη αίτηση των ενδιαφερομένων και συνεργασία για την αναγκαιότητα της πληρωμής. 

Από μέλος του Συμβουλίου  πριν ένα μήνα περίπου εκδόθηκε για λογαριασμό του ΝΠΔΔ , χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ένα γενικόλογο και  πρόχειρο δισέλιδο φυλλάδιο, χωρίς έγκριση του Δ.Σ ,χωρίς να γνωρίζουμε  πόσο στοίχησε , που εκδόθηκε και ποιος είχε την ευθύνη του περιεχομένου. 

Και αυτό γίνετε συνεχώς ,οι αποφάσεις δηλαδή παίρνονται από ένα  δύο άτομα και τα υπόλοιπα τρία ή τέσσερα  μέλη(οι υπόλοιποι έχουν εγκαταλείψει)  δεν έχουμε καμία γνώση και απλά υπάρχουμε μόνο και μόνο για να νομιμοποιούμε τις αποφάσεις τους. 

Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να μας καταργήσουν να μας το πούνε ?, αν πάλι θέλουν την παραίτησή μου να μου το ζητήσουν , εγώ δέχθηκα την πρόταση του κ Δημάρχου και θέλω  δουλεύω  για την αναβάθμιση των πολιτιστικών και Αθλητικών δρώμενων και για την πολιτιστική ένωση όλων των Τ.Δ του Δήμου μας, με διαφάνεια και συνεργασία μεταξύ μας. 

Ζούμε μια δύσκολη εποχή και πρέπει τα χρήματα των συμπολιτών μας να τα διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο και με διαφάνεια , να είναι ανταποδοτικά για τους συμπολίτες μας , να πιάνουν τόπο , να καλύπτουμε και να στηρίζουμε και τα 27 Τοπικά Διαμερίσματα  και πολύ περισσότερο σήμερα πρέπει  να στηρίζουμε υποδομές, ακαδημίες, χορευτικά, ημερίδες  τα νέα παιδιά του Δήμου μας  και εκδηλώσεις που προάγουν την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Τα συμπεράσματα  δικά σας . 


Μπάλλας   Ηλίας 

Μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμός και Αθλητισμός

Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι η έναρξη του 32ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article

Αποκριάτικο πάρτι για τα παιδάκια από τους γονείς του 1ου και 4ου Νηπ/γείου Μουζακίου

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…