Θανάσης Θάνος: Αναπάντητες ερωτήσεις στη Βουλή

Θανάσης Θάνος

Θανάσης Θάνος: Αναπάντητες ερωτήσεις στη Βουλή

Βρήκα τη δύναμη να παρακολουθήσω τη συζήτηση στη Βουλή της 12-3-2021 μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κ. Τσίπρα. Αναφερόμενος στα αρνητικά κατά την άποψη μου σημεία, εντύπωση μου έκανε το ότι απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που ετέθησαν από τον έναν στον άλλον.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα για τις κομματικές προσλήψεις στο χώρο των αστυνομικών και επρότεινε τις προσλήψεις μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν υπήρξε απάντηση. Θεωρώ ότι σχετικά με τις πάσης φύσεως προσλήψεις «δεν πάει άλλο», είναι καιρός να καταπολεμηθεί αυτός ο κομματικός ιός του οποίου η ηλικία είναι ίση με αυτή του Ελληνικού κράτους. Είναι καιρός και στο κράτος μας να βασιλέψει η αξιοκρατία. Με τον νέο νόμο των προσλήψεων έγιναν σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση. Θα πρέπει προσωπικά ο πρωθυπουργός να «αστυνομεύσει» την παραθυροειδή παραβίαση του.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στις θέσεις του κ. Αλιβιζάτου (όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 7.3.21) ήτοι

1) “Mόνον αρρωστημένα μυαλά μπορούν να θεωρούν ότι περιστατικά όπως η διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων για ψύλλου πήδημα και οι βόμβες μολότοφ στις «ειρηνικές» διαδηλώσεις συνιστούν κανονικότητες, που θα πρέπει κανείς να τις ανέχεται στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης» και

2) «Αν η υπόθεση Κουφοντίνα αντιμετωπισθεί ως σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος ιδεών με το κράτος δικαίου, η ένταση θα πέσει», ζήτησε από τον κύριο Τσίπρα να πάρει θέση αν συμφωνεί ή όχι.  Δεν πήρε θέση γι’ αυτά τα σοβαρά θέματα.  Πάντως γενικότερα, κατά την άποψη μου, η μη απάντηση σε ερωτήματα που τίθενται στη Βουλή, όπως τα ανωτέρω, προδίδει ενοχές και στην επιεικέστερη περίπτωση αδυναμία.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
Total
0
Shares