Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τέμπη: Προπαγάνδα και  χειραγώγηση της κοινής γνώμης με στόχο αποσταθεροποίηση της χώρας και αποδυνάμωση Μητσοτάκη

Α. Σκόνδρα: «Προϋπολογισμός 2024: Μετά από 14 χρόνια νομοθετούμε για τον ελληνικό λαό και όχι για εποπτικές αρχές» - Α. Σκόνδρα: «Οι ευάλωτοι δανειολήπτες εντάσσονται σε προστατευτικό πλαίσιο» - Μέριμνα ζητά η Α. Σκόνδρα για κατολισθήσεις εντός οικισμών Λίμνης Πλαστήρα 

Τέμπη: Προπαγάνδα και  χειραγώγηση της κοινής γνώμης με στόχο αποσταθεροποίηση της χώρας και αποδυνάμωση Μητσοτάκη

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα
Βουλευτής ν.Καρδίτσας Νέας Δημοκρατίας


«Σταματήστε πια, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης, να εργαλειοποιείτε για κομματικό όφελος, τον πόνο των γονέων που θρηνούν  τα παιδιά τους, των ανθρώπων που έχασαν αγαπημένους τους. Αφήστε την τοξικότητα, την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, την προπαγάνδα και τους συναισθηματικούς εκβιασμούς.

Η αλήθεια και η δικαιοσύνη μόνο, είναι ο έμπρακτος σεβασμός στους συγγενείς αλλά και στις ψυχές  που χάθηκαν. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε,  είναι τυμβωρυχία, είναι ιεροσυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων». Είπε, από το Βήμα της Βουλής η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, στην ομιλία της στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης,  ότι, την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα για την επικείμενη πρόταση δυσπιστίας, δεν πίστεψα ότι πράγματι θα την καταθέσετε.

Και αυτό γιατί δεν έβλεπα πουθενά, μια εμπεριστατωμένη αιτίαση και γιατί δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα υιοθετούσατε ετεροχρονισμένα και γνωστά στοιχεία, ως , δήθεν επίκαιρες αποκαλύψεις, για να στοιχειοθετήσετε μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, καίγοντας μάλιστα ένα αναφαίρετο δικαίωμα σας.

Δεν πίστευα ποτέ, ότι τόσο απροκάλυπτα, θα γινόσασταν φορείς, πιθανής εμπάθειας ή ετερόκλητων συμφερόντων. Διαψεύστηκα όμως. Δεν θα μπορέσω ποτέ τελικά,  να συλλάβω το μέγεθος του πολιτικού σας κενού, της πολιτικής σας υποκρισίας και της κομματικής σας υποτέλειας. Από την άλλη όμως, είναι μια καλή ευκαιρία ν’ ακουστούν αλήθειες και να περιγραφεί η πραγματικότητα.

Εγώ, δεν είμαι νομικός, ούτε δικαστής. Δεν ήμουν μέλος της εξεταστικής επιτροπής, ούτε έχω πρόσβαση στην δικογραφία. Έχω σχηματίσει όμως άποψη, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με βάση τα δεδομένα, τα γεγονότα, τις δημόσιες μαρτυρίες και πάντα, με γνώμονα την κοινή λογική, που συνήθως είναι αλάνθαστη.

Το τελευταίο διάστημα, συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, χρησιμοποιείτε δυο συγκεκριμένες λέξεις, για να δηλητηριάσετε τον δημόσιο διάλογο και να ποδηγετήσετε την κοινή γνώμη. Ακολουθείτε την μέθοδο,  «της ψευδαίσθησης της αλήθειας». Αυτό που κάνουν συνήθως οι ψεύτες, να επαναλαμβάνουν ένα ψέμα συνεχώς, για να καθιερωθεί ως  αλήθεια. Δηλαδή ακολουθείτε την βασική αρχή της προπαγάνδας, που κατά κύριο λόγο αποδίδεται στον Ναζί, Τζόζεφ Γκεμπελς.

Αναφέρομαι στις λέξεις «έγκλημα» και «συγκάλυψη», που φυσικά μόνο τυχαίες δεν είναι και τις χρησιμοποιείτε όλοι και παντού. Όταν λέμε ότι υπάρχει έγκλημα σημαίνει ότι υπάρχει αυτουργός, θύτης, ποινική ευθύνη.

Δεν μας λέτε όμως συγκεκριμένα, ποιός είναι αυτός. Ποιος σχεδίασε εκ προμελέτης, ποιός οργάνωσε και εκτέλεσε το έγκλημα;

Μιλάτε για συγκάλυψη, τι είναι αυτό που έχει καλυφθεί; Ποιο συμβάν δεν είναι γνωστό στις Αρχές και στην Δικαιοσύνη;

Ποια είναι η συγκάλυψη; Ότι «μπαζώθηκε» όπως λέτε, ο χώρος του δυστυχήματος; Καταρχάς αυτό είναι παραπλανητικό, διότι οποία παρέμβαση υπήρξε, δεν έγινε περιμετρικά και σε όλο τον χώρο, αλλά μόνο στο σημείο, που έπρεπε να πατήσουν γερανοί, για ν´ απομακρύνουν τα διαλυμένα βαγόνια και ν´ απεγκλωβιστούν τραυματίες ή σοροί.

Αν πάλι υπήρχε κάποιο παράνομο υλικό, θα υπήρχε μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο;  Μόνο εκεί που έγινε η παρέμβαση; Ή θα διαχέονταν παντού και σε μεγάλη ακτίνα; Άρα αυτές οι δυο λέξεις, καταρρίπτονται, από την λογική που προανέφερα.

Κάτι ακόμα που επικαλείστε συχνά, είναι το πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Και εδώ παραποίηση, για να προκαλέσετε σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους πολίτες. Διότι η αρμοδιότητα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο, τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν να κάνουν με την σύμβαση 717.

Θυμίζω ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, συνήφθη το 2014, από την Κυβέρνηση Σαμάρα, με προθεσμία εκτέλεσης τέσσερα χρόνια. Άρα, έπρεπε να παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο τηλεδιοίκησης, ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2018. Όμως δώσατε έξι παρατάσεις. Και το 2019, που ανέλαβε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, το έργο  βρισκόταν στο 18%. Ο αρμόδιος υπουργός τότε,  μπορούσε να κάνει δυο πράγματα. Ή να δώσει άλλη μια παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, ή να κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχο Εταιρεία και το έργο να σταματήσει αυτομάτως.

Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε, να δώσει μια παράταση ακόμη, με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, τον Σεπτέμβριο του 2023, όπως και έγινε. Κι εδώ ισχυρίζεστε το αντιφατικό και οξύμωρο, κατηγορείτε τον Υπουργό, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αλλά τελικά δεν μας λέτε γιατί.

Γιατί έδωσε την παράταση και ολοκληρώθηκε το έργο; Αν δεν την έδινε, και δεδομένου του δυστυχήματος, θα τον κατηγορούσατε πάλι, γιατί δεν άφησε να ολοκληρωθεί το έργο.

Αν πάλι δεχθούμε αιτιώδη  συνάφεια μεταξύ της σύμβασης 717 και του αδικήματος της ανθρωποκτονίας τότε σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό σας, πρέπει να κλείσουμε φυλακή τους τότε  αρμόδιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ολοκλήρωσαν το 112, γιατί σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αν υπήρχε το 112,  δεν θα χάνονταν 107 συνάνθρωποί μας στο ΜΑΤΙ,  με εκείνο  τον φριχτό τρόπο.

Αλλά εκείνοι δεν είχαν πόνο, ήταν στην βάρδια σας… Το ίδιο και για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργο, γιατί αν είχε τελειώσει έγκαιρα, δεν θα χάνονταν δεκάδες άνθρωποι στην άσφαλτο. Είστε τραγικοί και λυπάμαι, που η αντιπολίτευση της χώρας μου, σκέφτεται και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο.

Όλοι γνωρίζουμε, ανεξάρτητα αν δεν το ομολογούμε όλοι, ότι και το έργο να είχε ολοκληρωθεί και οποίο άλλο έργο να είχε γίνει ακόμη, τα συστήματα θα τα χειρίζονταν άνθρωποι.

Και δυστυχώς, εκείνη την θλιβερή νύχτα, ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας, το «Ευαγγέλιο» όπως το χαρακτηρίζουν οι σιδηροδρομικοί, παραβιάστηκε επτά φορές, μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος, με τις παθογένειες του, επί δεκαετίες, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες δρομολόγια, χωρίς δυστυχήματα, διότι ακριβώς εφαρμοζόταν με απόλυτη συνέπεια, ο κανονισμός αυτός, που κατ´ επανάληψη παραβιάστηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Προσπαθείτε επίσης να αποπροσανατολίσετε τους πολίτες, σχετικά με την εξεταστική επιτροπή, ενώ ξέρετε καλά,

ότι η εξεταστική της Βουλής, ούτε δικάζει ούτε απονείμει ποινές. Απλώς καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα. Ή το άλλο που ακούω συχνά περί ασυλίας. Η βουλευτική ασυλία, πώς ακριβώς σχετίζεται με τις ευθύνες Υπουργών; Πρόκειται για δυο ανεξάρτητες έννοιες, για δυο ξεχωριστά και διαφορετικά πράγματα.

Όσο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σας δόθηκε η δυνατότητα στον  ΣΥΡΙΖΑ, ν´ αλλάξετε την διάταξη, αλλά δεν το κάνατε. Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος, που το ζητούσε από το 2006. Όπως και η  παραγραφή της ευθύνης των Υπουργών, μην κάνετε ότι το ξεχνάτε, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε και έπαψε να ισχύει. Και καλό είναι, να πούμε στους συμπολίτες μας, ότι αυτή η συνταγματική διάταξη, ισχύει στο ελληνικό Σύνταγμα, από το 1844 έως σήμερα ανελλιπώς, όπως και σε πολλά Συντάγματα Ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης να τους πούμε, ότι και εδώ υποκρίνεστε, διότι πίσω από την διάταξη περί ευθύνης Υπουργών, καλύφθηκαν 11 Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Και κάτι ακόμα, η Ν.Δ. δεν καταψήφισε ποτέ, πρόταση της αντιπολίτευσης, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Διότι η αντιπολίτευση, δεν κατέθεσε ποτέ, τέτοια πρόταση.

Την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, έχει αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη.

Και εξ’ αρχής, πρώτος ο Πρωθυπουργός και σύσσωμοι όλοι εμείς, ζητήσαμε να φωτιστεί κάθε πτυχή.

Όλα τα στοιχεία αυτούσια, βρίσκονται στα χέρια των αρχών και της δικαιοσύνης, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει, να δικάσει, ν´ απονείμει ευθύνες και ποινές και είναι βέβαιο, ότι θα το κάνει, με τον πιο σωστό και δίκαιο τρόπο.

Η αλήθεια και μόνο, είναι ο έμπρακτος σεβασμός στους γονείς και συγγενείς αλλά και στις ψυχές  που χάθηκαν. Όπως και χρέος δικό μας είναι, να κάνουμε τα πάντα, για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο τραγικό δυστύχημα. Κοπτεστε, συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, για την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, η προστασία τους, όμως, προϋποθέτει ισχυρούς θεσμούς. Όχι αυτό που κάνετε εσείς, με την τοξικότητα, με την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, του διχασμού της κοινωνίας, με προβοκάτσιες και συναισθηματικούς εκβιασμούς. Ούτε με προπαγάνδα και επιθέσεις, κατά της αλήθειας, της επιστήμης και των ίδιων των θεσμών. Και κάτι ακόμα…  Δεν επιτρέπω σε κανέναν, να μονοπωλεί την ευαισθησία και την ανθρωπιά, υπονοώντας ότι υπολείπομαι σε συναισθήματα και ευαισθησίες. Συμπάσχουμε όλοι και εγώ προσωπικά, συμμερίζομαι και συναισθάνομαι τον πόνο της μάνας, που έχασε το παιδί της άδικα και απρόσμενα.

Χάσαμε δυο νέα παλικάρια στην Καρδίτσα, παιδιά φίλων και συγχωριανών μου. Και επαναλαμβάνω, δεν σας επιτρέπω να υπονοείτε, ότι βιώνουμε αυτό το τραγικό συμβάν επιδερμικά.

Εγώ όμως έχω το δικαίωμα, γιατί εσείς μου το δώσατε, να πω ότι συμπονάτε και συμπάσχετε αλά καρτ, κατά το δοκούν και κατά το πώς σας συμφέρει κομματικά.

Και ένα τελευταίο ρητορικό ερώτημα.

Γιατί άραγε αφήσατε να περάσει ένας χρόνος, για να σας πιάσει ο ζήλος, διαλεύκανσης των ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, τρεις μόλις μήνες, προ των Ευρωεκλογών;

Σταματήστε πια να εργαλειοποιείτε τον πόνο των γονέων που θρηνούν  τα παιδιά τους, των ανθρώπων που έχασαν αγαπημένους τους. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται  σεβασμό, παρηγοριά, στήριξη, αλήθειες και δικαιοσύνη. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε,  είναι τυμβωρυχία, είναι ιεροσυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων»




Total
0
Shares
Previous Article
Αναβαθμίζεται η μεταλλική Γέφυρα (Μπέλευ) Πετρωτού

Αναβαθμίζεται η μεταλλική Γέφυρα (Μπέλευ) Πετρωτού

Next Article
imerida epitheorisi ergasias aneksartiti arxi

Ημερίδα για τον έναν χρόνο της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητη Αρχή

Related Posts

aftismos dialeksi astynomiko megaro magnisias 2
Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση…