Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συζήτηση για ανέγερση νέων κτιρίων των ΑΕΙ Επιστήμης Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας σε οικόπεδα του Δήμου Καρδίτσας 

karditsa panepistimio thessalias

Συζήτηση για ανέγερση νέων κτιρίων των ΑΕΙ Επιστήμης Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας σε οικόπεδα του Δήμου Καρδίτσας 

Πρόσφατα, υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μνημόνιο συνεργασίας «για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, της παιδείας/εκπαίδευσης και της κοινωνικής συνοχής» κυρίως βέβαια σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του «moyzaki news», άνοιξε η πολύ σημαντική συζήτηση για την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων όπου θα μεταστεγαστούν και θα λειτουργήσουν μόνιμα πλέον, τα δυο Τμήματα ΑΕΙ, Επιστήμης Τροφίμων – Διατροφής και Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας.

Συγκεκριμένα, στο πανεπιστημιακό campus της Καρδίτσας υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις γύρω από το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, οι οποίες μπορούν να παραχωρηθούν και να αξιοποιηθούν για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι επαφές των δυο πλευρών μεταξύ τους αλλά και με την κεντρική διοίκηση και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων – Διατροφής στεγάζεται σε παλιό σχολικό κτίριο όπου πριν την ίδρυσή του, λειτουργούσε εκεί το 5ο Λύκειο Καρδίτσας. Είναι βέβαιο πως οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία και περεταίρω ανάπτυξή του.

Σε ότι αφορά δε, στο νεοσυσταθέν Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας, τα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά του τα πραγματοποιεί ουσιαστικά «φιλοξενούμενο» στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού και της Κτηνιατρικής Σχολής (Εργαστήρια), μέχρι να βρει κι’ αυτό μόνιμη κατοικία με σύγχρονους χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικής δράσης.

Υπογραμμίζεται ότι και τα δυο αναφερόμενα Τμήματα ΑΕΙ είναι εξελίξιμα με πλούσια επιστημονική και ερευνητική δράση, τα οποία μάλιστα προτιμούνται ιδιαίτερα από την Ελληνική νεολαία για τις σπουδές της.

karditsa panepistimio thessalias 1 karditsa panepistimio thessalias 2 karditsa panepistimio thessalias 3 karditsa panepistimio thessalias 4 karditsa panepistimio thessalias 5 karditsa panepistimio thessalias 6
Karditsa panepistimio thessalias 7 Karditsa panepistimio thessalias 8
tmima dasologias Karditsa




Total
0
Shares
Previous Article
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Προσυνεδριακή συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μουζακίου

Next Article
kapasiotis kapa dimou mouzakiou 1

Το ρέμα του Καππασιώτη καθαρίζει η  Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…
junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…