Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνταξιούχοι και αγρότες – αγωνία και αγώνας

*της Ασημίνας Σκόνδρα

Την ώρα που ο λαός αγκομαχώντας, βαδίζει στην οδό της κολάσεως, οι κυβερνώντες του, ξεγυμνώνουν την προκλητικότητα, τον κυνισμό και την αδιαφορία τους, που σε συνδυασμό με την ανικανότητα και την ιδεοληψία τους, δημιουργούν το πιο εκρηκτικό μείγμα.

Όταν προχθές χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, άλλοι δακρυσμένοι, άλλοι υπό κατάρρευση και άλλοι εκνευρισμένοι, έβλεπαν την πενιχρή τους σύνταξη, μειωμένη κατά μ.ο. 200 ευρώ, η αριστερή μας κυβέρνηση μιλούσε για «αναπλαισίωση» συντάξεων.  ΄Ενας ακόμα νέος συριζαϊκός όρος.

Δεν ξέρω τι «πονάει περισσότερο». Το μέγεθος του ψεύδους και της εξαπάτησης ή αυτές κάθε αυτές οι μειώσεις;

Εκεί που έταζαν την 13η σύνταξη, χαρακτηρίζουν τώρα «δίκαιη και αναγκαία» την κατάργηση του ΕΚΑΣ.  Αυτό ισχυρίστηκε το Υπουργείο Εργασίας, εννοώντας, ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι προνομιούχοι, άρα πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις τους.

Τρέλα; Χυδαιότητα; Απάτη; Όπως το βλέπει κανείς.

Πριν 1,5 χρόνο, χάιδευαν τα αυτιά αυτών  των ίδιων ανθρώπων. Τους έλεγαν ότι παίρνουν συντάξεις πείνας και ότι χρήζουν αυξήσεων, ότι θα καθιερώσουν την 13η σύνταξη και τώρα καταργούν το ΕΚΑΣ, αποδεικνύοντας και το θράσος και την αναλγησία τους. Και μην τολμήσουν να ισχυριστούν, ότι προϋπήρχαν ή ότι τα επέβαλε η τρόϊκα, διότι για όσους δεν έτυχε να το ακούσουν, προχθές ο κ.Σούλτς ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, απαντώντας σε σχετική επιστολή Ελλήνων Δικηγόρων για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ξεκαθάρισε ότι, «τα μέτρα τα επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση και όχι οι θεσμοί».

Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν να πείσουν κλαίγοντας, ότι «άλλα θέλουν κι άλλα κάνουν», τόσο προκαλούν  αγανάκτηση ή γέλια.

Όσο για το Νομό μας, βάλλεται πανταχόθεν μιας και θα έχουμε συνέχεια περικοπών, στις αγροτικές συντάξεις, όσων εξ αυτών ασκούν το επάγγελμα του αγρότη ή του κτηνοτρόφου, που αναγκάζονται βεβαίως να καλλιεργούν για να συμπληρώσουν  το εισόδημά τους, αφού ακριβώς οι πολύ χαμηλές   αγροτικές συντάξεις δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν.

Η Καρδίτσα βέβαια πνέει τα λοίσθια, διότι  η τοπική μας οικονομία εξ ορισμού είναι αγροτική.               Οι κολεκτίβες, το σταλινικό πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλλον το υιοθέτησαν και οι ΑΝΕΛ, φαίνονται ολοκάθαρα πια μπροστά μας.

Το ξεκλήρισμα έχει ήδη αρχίσει όπως και τότε, με την μέθοδο των υπερφορολογήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη και τις καθυστερήσεις πληρωμών, πόσο θα αντέξουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας;

Ικανός αριθμός γεωργών του Νομού μας, δεν έχει ακόμη πληρωθεί την συνδεδεμένη ή μέρος αυτής.

Κανείς δεν νοιάζεται,  πώς ζούν, πώς καλλιεργούν, πώς  μπορούν να καταβάλουν φόρους.

Το πρόβλημα με την τηλεπισκόπηση, μπορεί να υπήρξε, όμως προσωπικά δεν πείθομαι ότι δεν μπορούσαν να πληρωθούν, διότι υπήρχαν τρόποι διασταύρωσης και τους είχα μάλιστα υποδείξει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Οι πληρωμές για το πρασίνισμα, ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν.

Το υπόλοιπο της εξισωτικής και η συνδεδεμένη για τους κτηνοτρόφους, επίσης αγνοούνται.

Δεν λησμόνησαν όμως να ζητήσουν τις αυξημένες εισφορές του ΟΓΑ, ούτε τον αυξημένο ΦΠΑ στα εφόδια, ούτε βεβαίως την αύξηση του φόρου εισοδήματος ή την προκαταβολή φόρου.

Αν υπολογίσουμε και την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου και  τις ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα στο Νομό μας, τότε, δε μένει τίποτε άλλο παρά η εγκατάλειψη της παραγωγικής διαδικασίας.

Όλα όσα συμβαίνουν και σε όλους τους τομείς, είναι απερίγραπτα τραγικά.

Το μόνο καλό που πηγάζει από τους απίστευτους αυτούς πολιτικούς απατεώνες, είναι ότι το να αναλάβουν την εξουσία, ήταν τελικά ο μόνος ασφαλής τρόπος, για να καταλάβουν άπαντες, ότι η αριστερά είναι ή ένας καλοδουλεμένος μύθος, ή ο χειρότερος εφιάλτης.

Ανάλογα κάτω από ποιο  πρίσμα το βλέπει ο καθένας.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ευχαριστίες του Α.Σ.Κ. στους αθλητές που δε συνεχίζουν

Next Article

Συνάντηση εργασίας της κ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου με τον κ. Μπόλαρη

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…
mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…